Slaby hardware nebo problem v softwaru
Vec se ma takto, mam problem s prehranim 60fps AVCHD videi z novych kamer od Panasonicu...
Mam Win7 64bit, shark kodeky, C2D8200@3,9GHz, 4GB RAM a Radeon HD2600...
obraz se zrychluje a zpomaluje nejde plynule, zkousel jsem i ruzne spesl prehravace typu AVCHD player ci VLC player ale vzdy to jelo stejne nejlip v WMP. I novejsi ovladace atp.
zajimave ovsem je, ze na mem notasu uplne identickou softwarovou vybavou a stejnym nastavenim s mnohem slabsim procakem C2D 2,26GHz, 4GB RAM a integrovanou GMA 4500MHD to jede krasne plynule...
Napada me jedine, HD2600 uz je takovy kram, ze i i 4500MHD je lepsi... (nemyslim ve hrach, na 4500MHD nerozjedu poradne ani Armagetron :-D)
co vy na to?
Re: Slaby hardware nebo problem v softwaru
Aká je záťaž CPU počas prehrávania? Mne sa zdá že to bude nejaký problém s kodekmi, neexistuje aby to tvoja zostava nedokázala prehrať. Trúfam si povedať že by to tvoje CPU malo zvládnuť aj bez VGA akcelerácie.
Citace:
Původně odeslal
e1
Aká je záťaž CPU počas prehrávania? Mne sa zdá že to bude nejaký problém s kodekmi, neexistuje aby to tvoja zostava nedokázala prehrať. Trúfam si povedať že by to tvoje CPU malo zvládnuť aj bez VGA akcelerácie.
kdyz prehravam v MP tak 10% pokud to zapnu ve vlc, nebo avchd playru, tak skoro na full :-o
ale rikam, ty systemy jsou starsi jen o par mesicu a na obou je prvni instalace tech stejnych kodeku a jsou naprosto stejne nastaveny
Takže MP zapája do práce grafiku. Skús iné ovládače, prípadne úplne iné kodeky. Viem že posledné K-Lite Codec Pack kodeky podporujú aj nejakú VGA akceleráciu, dá sa to zapnúť priamo počas Custom inštalácie.
Inak tiež mám 2600-ku, ak vieš dať video niekam na web, prípadne dať link na video s podobným bitrateom, tak môžem to vyskúšať.
http://www.edisk.cz/stahni/27694/176...t_75.14MB.html
je to avchd 60p s bitratem 28Mb, coz je jen v nove kamere TM700 od panasonicu a chteji to dat do GH2
Zkousel sem tvoje video na C2D@3.1GHz, Media Player Classic Home Cinema + HD5770, Win7 x64:
Microsoft DTV/DVD Decoder (DXVA)
- o neco se pokousi, problikava obraz, chvilicku to jde plynule, ale ve vysledku je ale video trhane a nekoukatelne
MPC - interni FFmpeg (bez akcelerace)
- zobrazi akorat prvnich par snimku, i ty jsou trhane
MPC - interni DXVA kodek
- stejne jako FFmpeg
Core AVC (bez akcelerace)
- video neni plynule, ale ze vsech kodeku asi nejlepsi vysledek, obe jadra CPU vytizene na 100%
Nepodarilo sem mi vyzkousel Cyberlink h264 dekoder (nechce se mi instalovat PowerDVD a samostatnej filtr mi nejde zaregistrovat), urcite kvality bych ocekaval i od ArcSoft dekoderu (casto bejvaji jejich kodeky bundlovane prave k softum od kamer atd).
Muj nazor je ale takovej, ze ATi v akceleraci takto narocnych videi absolutne nestiha (a je jedno zda z duvodu HW nebo SW). Mel sem i velke problemy s akceleraci relativne nenarocnych 1080i H264 ripu novych Top Gearu, vyresily to az Cat 10.2.
S nVidii 9600 sem vicemene nenasel h264 video, ktere by mi nejelo plynule - at uz pres DXVA nebo pres CUDA akceleraci v CoreAVC. Muj nynejsi vysledek s ATi nejnovejsi generace je tedy takovej, ze video s bitrate 28Mbit na sve pocitaci neprehraju ani omylem :confused:
no, ja to zkusil pustit v kmplayeru, slo to plynule, cpu cca 50%, gpu cca 35% - c2d e8400 na def., hd4850 na def., catalysty 10.3
EDIT: average framerato bylo cca 41
Turion X2 1,9GHz, Radeon HD2400XT
KMPlayer + CoreAVC: přehrává okolo 28fps, ale mění se rychlost takže nekoukatelný
WMP11 (netuším co to použilo za codec): koukatelný, téměr plynulý, jen míň fps než 60
EDIT: jo a VLC jen statickej snímek, to sem zapomněl
Toto je čo za peklo... VLC katastrofa, WMP 10% záťaž CPU, ale miestami seká a 60fps to určite nie je, MPC po nainštalovaní K-Lite Codec Packu horšie ako VLC.
Citace:
Původně odeslal
Mymak
no, ja to zkusil pustit v kmplayeru, slo to plynule, cpu cca 50%, gpu cca 35% - c2d e8400 na def., hd4850 na def., catalysty 10.3
EDIT: average framerato bylo cca 41
Zkusil jsem ten kmplayer a tam mi to jede plynule, tzn, nema to 60p ale rozhodne se to nezrychluje a nezpomaluje jak vsude jinde, CPU na 50%... nastaveni jsi tam mel defaultni? ten framerate se ukazuje kde, jsem se k tomu nejak nedopidil
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
ten framerate se ukazuje kde, jsem se k tomu nejak nedopidil
Zmáčkni TAB.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Zmáčkni TAB.
to jsem zkosuel ale nemam tam nic jineho nez framerate toho souboru
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Zkusil jsem ten kmplayer a tam mi to jede plynule, tzn, nema to 60p ale rozhodne se to nezrychluje a nezpomaluje jak vsude jinde, CPU na 50%... nastaveni jsi tam mel defaultni? ten framerate se ukazuje kde, jsem se k tomu nejak nedopidil
zadny specialni nastaveni tam tusim nemam, jako video renderer mam nastaveno WMR9 Renderless, protoze doporucovany Enhanced Video Renderer se chova divne (jak pod Vistama, tak i ted pod W7 x64) ... framerate zjistis kdyz kliknes pravym, zvolis Filters, a pak ten video filter
diky panove, na vas popud jsem dosel na par veci:
1. V Kmplayeru se da nejlip laborovat, lip jak v MPC
2. Pri WMR7 Renderless dosahuju frameratu 53fps... ale na cele obrazovce to haze haluze... nicmene pouzitelne
3. Pri OpenGL 3D mi to subjektivne jede plynulejc, ale nevim fps, pac to u toho neukazuje (a shodi to Aero).
muzete zkouset :D
CPU zatez u obou rendereru je 50%...
skus pripadne utilitu DXVAChecker (http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/en/index.html) ak nepoznas, tam si mozes vybrat priamo v programe jednoducho prehratie cez hociktory kodek ktory to je schopny prehrat (to ti najde aplikacia) spolu s DS alebo MF modom a ukazuje to aj fps
na mojom PC je to cez CoreAVC na cca 45fps, zatazenie cpu asi 8% a uplne plynule
Citace:
Původně odeslal
ICE29
skus pripadne utilitu DXVAChecker (
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/en/index.html) ak nepoznas, tam si mozes vybrat priamo v programe jednoducho prehratie cez hociktory kodek ktory to je schopny prehrat (to ti najde aplikacia) spolu s DS alebo MF modom a ukazuje to aj fps
na mojom PC je to cez CoreAVC na cca 45fps, zatazenie cpu asi 8% a uplne plynule
No ten program mi podle tutorialu prijde, ze je na uplne neco jineho, ale diky nemu jsem zjistil ze HD2600 nepodporuje akceleraci H.264 a kdyz oteviram AVCHD v mediaplayeru tak se pokousi akcelerovat jako MPEG2 ale nedari se tomu (nerozumim presne tomu create a destroy). Na notasu mi to ale podporu akcelerace ukazuje ale zas ten log je divny, pac tam neni jen jeden proces, ale vic...
no primarne je asi naozaj na nieco ine, ja hlavne vyuzivam to tlacidlo "check directshow/media foundation decoders", kde ti po otvoreni suboru ponukne dostupne dekodery aj s verziami dxva, ktore mozes skusat a porovnavat - kvoli problemom s nefunkcnym DXVA pri niektorych filmoch (nestandardne HD kodeky ktore nevedeli klasicke filtre prehravat)
whooo, tak konecne finalni rozuzleni, diky vsem
prehravam v MPC, renderer je EVR, decoder je FFDSHOW
DEcoder FPS silne kolica ale drzi se kolem 58fps
CPU load 60-80%
pres grafarnu to ale vubec nejde, mozna v tom byl ten problem, ze ty predchozi moznosti se to snazili hnat pres grafarnu a ta to nepodporuje... treba
mplayer-mt na vas! Ukazkove video mi jede plynule, zatez neco malo pres 200%, tzn. dve jadra (quadcore Xeon), treti jadro zezere nouveau driver (bez 3D akcelerace, bez akcelerace videa), jak to cpe do grafiky. Doma zkusim na C2D s Intelem. Windowsi buildy mplayer-mt urcite taky budou.
Pro zajímavost jsem to zkusil na Phenom II X4 2,7GHz, 785G, Win7 x64, WMP11 a jede to plynule se zátěží 7-15%.