Má smysl výměnit CPU Athlon XP 2500+ za 3200+?
Používám CPU Athlon XP 2500+ Barton Socket 462. Chladič BOX. OS Windows 7.
Uvažuji o výměně CPU za rychlejší a to Athlon XP 3200+.
Můj dotaz zní, o kolik procent bude nárust rychlosti CPU, zda se to vyplatí?
Potom jestli musím taktéž vyměnit chladič z boxovaného na jiný, případně doporučte jaký vzhledem k možné koupi na trhu (nový).
Děkuji za ospověď
Re: Má smysl výměnit CPU Athlon XP 2500+ za 3200+?
Nárůst frekvence CPU bude o 20%, čili hrubý výpočetní výkon se zvýší stejně. Prakticky ta změna bude nepostřehnutelná, protože to není jediný ukazatel výkonu počítače. Pokud zvyšovat výkon CPU na dané platformě, pak přetaktováním, Barton2500+ jde docela snadno přetočit pouhou změnou fsb z 166 na 200 a většina to zvládne.
Více záleží na velikosti RAM, rychlosti disku, či grafické karty. Ale v dnešní době je to už stejně šrot, PC řádově několikrát výkonnější se dá postavit za 4000Kč
Děkuji za odpověď. Jsem podobného názoru, ale potřeboval jsem to slyšet od odborníka...
S FSB jsem se dostal maximálně na 168MHz. Paměti sice podporují 400MHz, ale deska ne (KT4 Ultra MS 6590).
Postavil bych jiný PC, ale mám trochu problém s legalizací Windows 7 OEM.
V říjnu 2009 jsem byl nedočkavý a byl mezi prvními co jsem koupil Windows 7. Tyto jsem nainstaloval na uvedenou sestavu, v domnění, že letos postavím nový PC, a OEM licenci převedu na nový PC, ale problém je, že OEM OS je vázán na základní desku a teď bych chtěl rychlejší PC, ale nechce se mi kupovat nový OS...
Proto jsem koketoval s myšlenkou zrychlit starý PC a odsunout postavení nového PC.
Citace:
Původně odeslal
GeorgeB
V říjnu 2009 jsem byl nedočkavý a byl mezi prvními co jsem koupil Windows 7. Tyto jsem nainstaloval na uvedenou sestavu, v domnění, že letos postavím nový PC, a OEM licenci převedu na nový PC, ale problém je, že OEM OS je vázán na základní desku a teď bych chtěl rychlejší PC, ale nechce se mi kupovat nový OS...
Proto jsem koketoval s myšlenkou zrychlit starý PC a odsunout postavení nového PC.
OT: zajímavé, měl jsem za to, že W7 OEM už nejde koupit "jen tak" s myší apod., ale že je prodej OEM verze vázán na určitý počet definovaných komponent (ono se to tu už někde někdy řešilo, vím že ano :-)).
Ne nejde.... musí to bejt na faktuře s HW schopnym ten OS provozovat, ten OS má ilegální.