HDD WD 800 JD odchází- jaká náhrada
Ahoj,
velmi mě překvapilo, že mi HD Tune cca před 14 dny ukázal u systémového HDD WD 800 JD u reallocated sector count hodnotu u dat 607 (jinak hodnota current
124, threshold 140).
Reallocated Event count bylo u dat 31, všechny ostatní parametry byly ok (např. current pending sector a offline uncorrectable 0).
Dnes se hodnota reallocated sector count u dat zvýšila na 622 (current ponížilo na 122) a reallocated event count navýšil na 32. Nechci čekat, až se objeví current pending sector, a proto prosím o radu ohledně nového HDD.
Chtěl bych si pořídit 1 TB HDD a váhám mezi 2-plotnovým
HTML kód:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H1TZ000WWR
a 3-plotnovým
HTML kód:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H1TZ000IUW
Můžete mi poradit, který mám zvolit, případně jiný ?...
WIN XP3, Gigabyte GA-8I915PMD, 3GB RAM
Díky moc
Mike
Re: HDD WD 800 JD odchází- jaká náhrada
Přesedáš z Favorita a vybíráš si mezi Porsche 911 a Porsche 911S.
V každém případě neváhej se zálohou dat (už měla být udělána, jakmile jsi to dopsal) a pokud chceš jeden z těchto dvou (osobně bych max. ještě dokázal uvažovat o Seagatu, pokud by nebyl dražší a vyhl se Samsungu), vezmi ten, který bude na skladě. Protože těch realokovaných sektorů máš mraky a pokud jen za jeden den realokoval 32x, odchází chudák raketovým tempem.
P.S.: druhý odstavec je jediným důvodem, proč jsem to nešoupl do nákupní poradny.
Díky moc za radu.
Jen doplním, že se počet realokovaných souborů zvýšil ze 607 na 622 cca během 14 dní.
Koupím si 2-plotnový Caviar Blue 1 TB .
Mirinda
Proč sis dal do výběru ten WD Blue - kvůli 2 plotnám?
2 peta303: já mám 2x 1TB Samsungy (F1 + F3) a šlapou jako víno (ťukťuk), žádné vibrace, žádný výraznější hluk, výkon solidní.
Spíše bych řekl (jak to tu bylo prezentováno), že při současných cenách HW nelze vyrábět dokonalé komponenty - alespoň ne u HDD :-) spíš to bude o štěstí na konkrétní kus. Přeci jen špatné série (jak je produkoval Seagate) se už nevidí...
Meteor - Samsung mě nikdy nepřesvědčil o spolehlivosti a co přežilo, zas nepřesvědčilo o tichosti / nevibracích...
Citace:
Původně odeslal
peta303
Meteor - Samsung mě nikdy nepřesvědčil o spolehlivosti a co přežilo, zas nepřesvědčilo o tichosti / nevibracích...
Njn, každá zkušenost je jiná, pravda...
Já si chtěl pořídit 1TB Hitachi, které zde na fóru bylo docela vychvalované - ale jednak celkem nikde nejsou k mání a jednak se objevila zkušenost viz. můj post níže.
Pro mě je Samsung výrobcem s velmi dobrým poměrem cena/výkon a třeba co u mě zažila DVD mechanika (tuším 223B), tak to by třeba jiný výrobce nerozchodil :-D
Samsung je hlavně výrobcem u kterýho je kvalita loterie. V práci jsem si ze skladu vzyl čtyři F3 500Gb a každej z nich měl jinou přístupovku a každej z nich jinak vibroval. Je to značka který se moc věřit nedá, jen občas má někdo štěstí na kus. Furt ale je to lepší než Seagate samo sebou.
Mam tu Samsung 1*200,2*250, 3*500, 1*640, 7*1000, 4*1500. Cim mensi tim starsi a vetsina z nich byla roky v provozu 24/7 (mensi uz nejsou a vetsi jsou zase nove tedy). Porad to neni statisticky vyznamy vzorek ale s zadnym nebyly problemy, vsechny slouzi dobre, nikdy zadny neodesel.
Jak uz jsem psal. Je to statisticky nevyznamne, ale proste u me osobne samsung ma duveru.
U mňa je to opačne. Za posledné dva roky som mal 7 Samsungov HD753LJ, z toho už dva menené a ďalšie dva teraz pôjdu na reklamáciu. Tiež mám HD154UI, už bol raz reklamovaný. K tomu problém s HD753LJ v RAID5 poli, kde ho radič stále vyhadzoval z pola. Čo sa týka pomeru cena/výkon/hluk/teplota tak je Samsung špička, ale keď pridám do vzorca spoľahlivosť, tak Samsung prepadá na plnej čiare.
Ahoj,
já jsem měl zatím pozitivní zkušenosti zejména s Western Digital.
HDD WD 800 JD je první HDD, který mi takhle odchází... Byl mi dodán loni se starším PC, moc bych se nedivil, že mi jej tam borec fiknul schválně.
Za cca poslední rok používání (celkem už 7745 h.) se mi zvýšil počet reallocated sector count z 0 na dnešních 638...
Příští pátek si vyzvednu 2-plotňáka WD 1 TB Caviar Blue WD10EALS.
Zdarec