Nasvěcování bílými LED panely při focení
Ahoj, přemýšlel jsem, že bych si pro focení produktovek dal dohromady několik svítích panelů z výkonových 20/50/100W LED diod. Teplota světla samozřejmě blízká 6500 K.
Pravděpodobně by šlo o něco na způsob tohoto:
http://tesladownunder.com/LEDs.htm#100%20W%20LED
Na přední stranu bych dal pro rozšíření paprsku světla nějakou čočku a před ni pro zlepšení homogenity světla sotfbox.
Zatím jsem zkoušel jen malé diody s výkonem 5W. Výsledky jsou překvapivě velmi dobré. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nechce se mi kvůli ceně kupovat studiová světla, která mají navíc mnohonásobně větší spotřebu a cenu.
Re: Nasvěcování bílými LED panely při focení
Omlouvám se za OT, ale neuvažuješ o záblescích? Když jsem koukal na eBay tak cena 100W je cca 3500,- Kč, což když porovnám se zábleskem tak je to určitě o dost dražší.
Ty 100 W diody se prodávají okolo $70-90 včetně poštovného. Nejlevnější, aspoň trošku slušné zábleskové světlo jsem viděl okolo 2500 Kč, ale je možné, že to v budoucnu nakombinuju.
muzes zkusit napsat urserovi nickson - ukazoval mi nejakou profi sadu led panelu prave k takovymhle ucelum.
(jen nevim, jestli cte sz)
Už mi dorazil 100W kousek i s doostřovací čočkou, zatím testováno "jen" na 30 W. Barva spíše 7000 K, ale to se doladí. Krásně to osvětlilo místnost 4×3 m.
5 Příloh-a(y)
Tak jsem začal dělat první pokusy. :-)
Při napájecím napětí 31,6 V a proudu 2,5 A jsem naměři l sondou eye One Display2 svítivost 4000 cd/m^2 s teplotou světla 6800 K. Fotky bydou za chvíli.
btw: je to fakt nebezpečné, ohřívá to hodně černé plochy, stačila chvilka nepozornosti a přismahnul jsem si černou gumu na sondě.
V příloze nechávám několik srovnávacích fotek. Ta zahrada je pro představu, jak vypadá denní světlo, při stejném nastavení foťáku jsem zabral diodu a 40W žárovku. Zbývající fotky ke stažení zde.