1 Příloh-a(y)
Re: problémové zapnutí PC
Ups, ten obrázek - se omlouvám . V
http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=96490 To mám u svého, ta je zapojena stále, nechápu jak myslíš, to že ochranu zapínáš? To ji ještě extra vytahuješ ze zásuvky?
+5V mas docela nizko, ale zkus to bez prepetove ochrany. Ono stejne je ti k nicemu pokud ji nemas 3 stupnovou. Tzn. na k bytu, k jistici a k zasuvce. Pokud mas moznost zkus jiny zdroj. To ze se PC neda zapnout muze byt i zakladni deskou, odpoj 20 pin konektor a zkontroluj kontakty jestli nejsou nejak opalene.
[QUOTE=JERROME;902820]http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=96490 To mám u svého, ta je zapojena stále, nechápu jak myslíš, to že ochranu zapínáš? To ji ještě extra vytahuješ ze zásuvky?[/QUOMám
Mám solid přepětovou ochranu - 5x zásuvka s vypínačem - mám tam - tiskárnu, pc, 5.1 repro a monitor, takže , jak vypnu pc, vypnu vypínač na přepětovce a tím vypnu celý pc. Tak asi
Jsi si jistý, že to není v přepěťovce? btw kvalita přepěťovky se pozná podle počtu zásuvek?
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Jsi si jistý, že to není v přepěťovce? btw kvalita přepěťovky se pozná podle počtu zásuvek?
Je to tahle přepětová ochrana a mám jí asi 1 rok. Netvrdil sem nic o kvalitě 5 zásuvek, ale o tom , co používám za přepěťovku a že jí po ukončení pc prostě vypnu.Tady dávám odkaz
http://www.elektro-paloucek.cz/solid...oducts_id=9480
ano, pc je stavěný cca před 6 lety, měněny komponenty no deska - je z r. 2004/ta měněna v průběhu 6 let nebyla , po 3 reklamaci Epoxe - jsem vzal právě tuhle. Jo měl sem na ní 400W EC - ten mi vzal integr. zvukovku a 2.1 repro se zesilovačem - proto tam mám 5.1 soundblastera a jiný zdroj - při měnění jsem na tom EC zjistil opálený konektor na 20-pinu a asi na +5V/tuším červený drát/ - ale na konektoru na desce nic očouzenýho nebylo. Tak nevim
Já když zapnu zásuvku (taky mám psa s vypínačem, ovšem bez dalších "cingrlátek"), tak taky mohu PC zapnout až po pár vteřinách, podle mě je to normální. Po odpojení od napětí se zdroj vybije, k zapnutí je třeba 5V SB a to než se po připojení transformuje, vyhladí, přejde přes kondenzátory...tak to chvilku trvá. Auto taky nenaskočí okamžikem otočení klíčku, ale motor se protočí a až pak chytne.
Pokud PC vypneš a nevypneš zásuvku, naběhne přece hned, ne?
Citace:
Původně odeslal
peta303
Já když zapnu zásuvku (taky mám psa s vypínačem, ovšem bez dalších "cingrlátek"), tak taky mohu PC zapnout až po pár vteřinách, podle mě je to normální. Po odpojení od napětí se zdroj vybije, k zapnutí je třeba 5V SB a to než se po připojení transformuje, vyhladí, přejde přes kondenzátory...tak to chvilku trvá. Auto taky nenaskočí okamžikem otočení klíčku, ale motor se protočí a až pak chytne.
Pokud PC vypneš a nevypneš zásuvku, naběhne přece hned, ne?
Jo to jo, ale mě to začalo dělat asi tak 2 dny zpátky, předtím, ne,, jak sem zapl hlídacího psa vypínačem a zapl pc - najel hned, tak proto sem to začal řešit. Nepředpokládám, že by mi po 6 m začal odcházet zdroj. Jj, deska - teda vydržela dost, tj pravda. A zatím jede.
Ahoj, vracím se zase k tomu zapnutí, stopnul sem si to nabíhání pc po zapnutí přepěťovky, 2 minuty - je to asi 6.5 měsíců po tom , co sem ten zdroj koupil na A. No nic, tak sem si ráno holt zapnul přepěťovku a šel si uvařit kafe, začalo to pískat, bzučet, říkám dobrý, po 2 minutách sem přišel a pokusil se zapnout pc a nic. Tak sem zkoušel přeházet zástrčky od ostatních spotřebičů, nic. Po 5 minutách se mi pc zapnul a při nabíhání do OS buch se zase vypnul. Pak se mi ho teprve podařilo zapnout a spustit po hlášce - nouze, posl. známá konfi a normálně - tak normálně mi naběhl. Sakra, nechce se mi věřit, že by ten zdroj byl v hajzlu,. Předtím sem tam měl EC - je pravda , že 3.5 roku mi to jelo dobře, problémy se zapínáním sem neměl. Nicméně ty poklesy na 3 a 5V větvi byly brutální - taky mi pak vzal na desce integr. zvukovku a 2.1 repro ze zesikem a sluchátka a jo a taky integr. LPT1 výstup na tiskárnu - musel jsem koupit externí LPT - mám přes ní starší laserovou 2 procesorovou laser tiskárnu minoltu 8 Page Pro L. Kuja kucí pomoc, dá se nějak otestovat zátěž zdroje??? Používám Everest Ultimate, foto jsem posílal, tam se nic nemění - 12,10 ,4.87-4.89 , 3.26-3.28, 1.71 a Vbat cca 3.22-3.26. Jinak mi pc jede denně tak cca přes týden ráno asi 2 odp. tak 4 hodiny, přes víkend a si od 9 do 22.00 takže tak 12,13 hodin denně. V
Jak vypadají kondenzátory na desce? Obávám se, že mele z posledního. A obávám se, že ta přepěťovka nebude žádné terno a kdoví, co vyvádí.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Jak vypadají kondenzátory na desce? Obávám se, že mele z posledního. A obávám se, že ta přepěťovka nebude žádné terno a kdoví, co vyvádí.
Tak kondenzátory jsou ok. Projel sem je všechny - ASUS holt dělá kvalitu, žádný nafouklý není, no nevim čím by to mohlo být. Ach jo ale je fakt, že od těch 9 co sem to zapnul, žádný problém není. Jen ten start.
Já bych hodil za psem tu přepěťovku, imho tam bude jádro problému.
Tak kulo, mám po zdroji po 9 měs. vzal za své - od března, kdy sem mohl PC zapnout po 2 minutách už to tento týden bylo až 25 min. Včera sem ho vyndal vyčistil zkontroval 20 pin v desce nic opaleného dal zpět vyčistil prach počkal 25 min psal jsem zprávu v outlooku a restart HDD cvakal, mechaniky blikaly, větrák na zdroji se točil-vypnul-točil,tak jsem to vypnul a zítra jedu koupit nový zdroj. Zeptám se,už mě to fakt sere a dost, omluva předem,do léta pořídím něco nového,bude mi stačit k provozu 350W Redstar??? Dám sem link -jo a ještě něco - má dělěný 24 pin?? Abych ty 4 mohl odendat, vzhledem k tomu, že mám na desce jen 20 pin Dík a kdo nezkusil , neví jak to nasere V
http://www.fhsystem.cz/?a=detail&d=1...0zdroje/Zdroje
Čau, tak sem se rozhodl a šel sem dneska do nového kompu, ve st ho budu mít složený - jen nástin - case s 550W fortronem, 4GB Ram 1333Mhz, deska Asus /upřesním/ bylo to nahonem dual core na 2x 2.8 GHz, 500Gb HDD, 6 kanálovou zvukovku asi integrovanou, Ati radeon 5770, 2x DVD Ram LG, repro klasika, klávesnice, laserová myš, a 24 dig. LCD monitor tuším Samsung jo a OS Win7 Home premium- Musel sem snížit nároky bo sem chtěl i5 no ta cena byla s 1666 MHz Ram 4gb o cca 4.5 litrů výš, takhle sem se vešel do 23.770 Kč - no děs a běs, sam na splátky, sice předčasně ale názor??? Neukvapil jsem se. Dík V