1 Příloh-a(y)
Tesla Stereo B100 - konektory
Nazdar, mam nejake stare nahravky z r. 1982 na paskach na kotucovom magnetofone Tesla Stereo B100. Rad by som si ich hodil na PC nech je pamiatka. Nemam k tomu magnetofonu ziadny manual ani na webe to nejak neviem najst (nasiel som iba servisne ale tam nie je to co hladam). Mozete prosim pozriet na odfotene konektory a povedat, ktory je naco. Kedysi som to poznal ale teraz uz si neviem spomenut.
Moj chaby odhad, kde 3 a 6 su jasne:
1 - vstup pro nahravani z gramofonu
2 - vstup pro nahravani z radioprijimace
3 - vystup pre lavy reproduktor
4 - vstup na mikrofon
5 - vystup pre sluchadla
6 - vystup pre pravy reproduktor
Zatial predpokladam, zeby som prepojil vystup na sluchadla z magnetofonu do zvukovky na PC.
Re: Tesla Stereo B100 - konektory
1 - vstup pro nahravani z gramofonu
2 - vstup pro nahravani z radioprijimace
Měla by postačovat běžná spojka 5pin DIN - 3,5 jack, prodávaná v datartech a spol., použiješ konektor "5".
Příp. si to udělat sám, jenže jsou u mgf TESLA dvě možnosti (mám obě funkční), kdy v jednom případě je ten DIN zapojen tak, že je "nic - levý - zem - pravý - nic", druhou možností (snad pro průchozí konektory) je vše připojeno na jedné straně (oba kanály, pak zem a druhá strana nezapojená). A který z nich mám pro výstup z B 101 (a SM 260 a 261) a který mám obojetný u 260 a 261, z hlavy nevím a nepovím, dokud se doma nepodívám, totéž číslování pinů na konektoru). Koupená redukce fungovat bude.
OK, dakujem obom. Pozriem kablik v elektre.
No, tak mam finalne otestovane 3 moznosti:
1. nahravanie cez mikrofon, sluchadla s mikrofonom polozene asi 5 cm od vstavaneho reproduktoru magnetofonu
2. vystup na sluchadla - ziadny signal
3. vystup na reproduktory - funguje ale kvalita je asi ako pri nahravani mikrofonom
Na moznost 2 som si spomenul, lebo davnejsie som nahraval vela platni z gramofonu a tam som mal velmi tichy signal zo sluchatkoveho vystupu tak som vtedy vyrobil kabel a pouzil vystup na reproduktory.