preinstalovani OEM verze Windows
Ahoj.
Dostala se mi do rukou OEM verze Windows XP home. Chtel bych ji preinstalovat na jiny pocitac. Ale zjistil jsem, ze OEM verze je vazana na pocitac (desku). Da se to nejak obejit? Abych mohl system nainstalovat s pocitem, ze je vsechno v poradku a mohl bez problemu stahovat aktualizace?
Diky
Re: preinstalovani OEM verze Windows
Licence "v pořádku" nebude, o tom jak "ochcat" nepříliš legální XP tak, aby stahovaly aktualizace, je toho myslím na webu dost a dost... Ale košer to asi úplně nebude...
Stejně tak je zde zakázán warez. Tudíž buď licenci nainstaluj tam, kde je deska, či to vyřeš jinde...
Nie je to viazane na dosku, ale na pocitac - tzn. bednu, na ktorej je nalepka. Tzn. ak to instalujes znovu po vymene dosky a neprejde aktivacia (ona casto prejde), tak musis zavolat do M$ a povedat im, ze si menil dosku.
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Licence "v pořádku" nebude, o tom jak "ochcat" nepříliš legální XP tak, aby stahovaly aktualizace, je toho myslím na webu dost a dost... Ale košer to asi úplně nebude...
No presne takhle to resim ted, ale kdyz se mi to dostalo do ruky tak jsem doufal, ze vy jsem to mohl zmenit.
Pro Zdenka: Nechci tady sirit zadny warez. Jen jestli neni moznost nejak nainstalovat jinou verzi a pak zmenit seriove cislo. Resp. jak pise Rainbow skusit zavolat do MS kvuli zmene konfigurace z nejakyho duvodu.
Hele licenční podmínky jsou celkem jasně daný, ať to obechčiješ falešným telefonátem do MS nebo jinak, tak ta licence prostě minimálně z morálního hlediska nikdy úplně "čistá" nebude... Na druhou stranu pokud tě zrovna tohle netrápí, tak bych dost pochyboval, že ti Mrkvošrot bude dělat doma šťáru kvůli ne-až-tak-čistým XP, zvlášť když tenhle systém už stejně za chvíli přestane podporovat :wink: Pak bych tě ovšem opět odkázal na přehršel zdrojů na internetu, ke postupy typu "jak mít cinklý wokna s aktualizacema" určitě najdeš, tady je ale nehledej :wink:
Čili suma sumárum:
- jestli chceš licenci čistou jako lilie a chceš mít pocit, že "máš vše OK", tak si pro ní zajdi do obchodu, s touhle to tak či tak nikdy moc slavný nebude :-)
- pokud ti jde jen o to, abys měl aktualizace, a jinak na to můžeš házet celkem kakáč, tak platí co je výše, na netu je spousta návodů jak na to :wink: