tak jsem si trosku hral a dostal jsem na 200x7.5 - 1500 mhz @ 1,2 V
stabilni hodnotu .
In room - 25 ` C
Cpu idle - 34 ` C
Cpu load - 34 ` C :-)
Pro lidi co netaktujou je to prijemne zjisteni :wink:
Zitra hodim obrazky
Printable View
tak jsem si trosku hral a dostal jsem na 200x7.5 - 1500 mhz @ 1,2 V
stabilni hodnotu .
In room - 25 ` C
Cpu idle - 34 ` C
Cpu load - 34 ` C :-)
Pro lidi co netaktujou je to prijemne zjisteni :wink:
Zitra hodim obrazky
dobrý :!: ...možná ještě trochu snížit frekvenci a uchladilo by se to velkym pasivem :!: ....to se může hodit. nezkoušel to někdo ???
podle me, uplne pasivni chlazeni neni nejlepsi volba, protoze v compu bude vzdycky neco delat vetsi ramus nez slusnej 80mm ventilator s otackama okolo 1000rpm, pritom se chladici vykon rapidne zveda.. proste vymena vzduchu at uz jakkoliv vynucena je vzdycky o mnoho lepsi nez samotny pasiv..
ale k veci, good vysledek, ovsem presnou wattaz bych se asi neodvazoval uvadet, DLTC topi vic nez DUTC na stejny frekvenci/voltazi, nemam pravdu ???
Pekný vysledok, stym pasívom je to možné, ale podla mna by ti tam taky AC SLIM SILENT TC uplne stacil...sotva by tocil na 1500 otacok podla mna...mozno ovela menej.
Dobrej výsledek, asi si koupím jeden Athlon xp 1700+ i do serveru, 33W není moc, to moje Pentium 200MMX o moc míň nežere :-)
co je jako natom? jednou sme mel rozebrany komp(na stole a bylo uz hodne po pulnoci a potrebola sem na net a nechtel sem budit "rachotem" matku taxem sundal Kůler, najel bios,nacla tam minimalni voltaz co v biosu sle(myslim 1,5V,dupl sem tam 6,5x133)a nejel wokna..v ALERTU4 bylo tam 45°C..taxem pobrouzdal na netu..pak se podivam a teplota se ustalila na 48°C taxem skusil nejaky ten test a pres 50°C se to nedostalo a to s palominem!Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
zkus se zeptat maminky co je to cooler, co je heatsink a pak co je to ventilator, ok? :lol:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
http://www.sweb.cz/extreme.overclocker/xp1700@.htm
Teplota v mistnosti 25` C . Nevim kde bere teplotu to cidlo na mb ???
Teoreticky když by se upravila deska, tak by šlo nastavit FSB synchronní s PCI a možná by Athlon xp 1700+@166 běhal i bez cooleru :wink:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
no ja sem zkousel jenom tak ze srandy odpojit vetrak a ve winech se soft coolerem to celkem slo,teplota tak 42,jak sem ale zapl nakou hru tak se to zachvilku kouslo :?
no to se neni cemu divit, protoze softcooler funguje jen kdyz procik nic moc nedela, v okamziku kdy jede cpu na 100, softcooler=0 ;DCitace:
Původně odeslal Madman
Ake mas cipy na pamatiach a ako ich mas nastavene????Citace:
Původně odeslal Madman
Ale keď mal na CPU len pasív tak tie pády asi neboli kvôli pamätiam... :wink:Citace:
Původně odeslal Toxic
FSB synchro s PCI? lol a na 166 asi ne, když nejmenší mulťák je 5,5 :)Citace:
Původně odeslal xp.master
mám stejný, PQI, čipy PQI... na 200 jedou na 2-3-3-6 4way ostatní na nejlepší při 2,8VCitace:
Původně odeslal Toxic
jo,presne tak,mam stejne,jsou to 6ns,no ale to s tim nema nic spolecneho,jinak pri tech 2,8V me nejedou pomalu ani 185 s nejhorsim casovanim,s 2,6V pohoda na 200.to je pro me furt zahada,zeby slaby zdroj?(250W)[/quote]Citace:
mám stejný, PQI, čipy PQI... na 200 jedou na 2-3-3-6 4way ostatní na nejlepší při 2,8V
Ja mam zl eskusenosti. Na 2.7V mi nejdu ani na 180 fsb, skusim nieco poriesit na 2.8V.
Inac moje pamate su nejake divne. Ked som dal synchronne procak a pamate na 166 fsb, tak ked som vypol pc na dlhsiu dobu, tak mi potom nabehol iba na default hodnotach. Zlepsilo sa to az po zvyseni napatia na 2.7V. Este skusim tych 2.8V, co to da.
Suped, dik za tuto informaciu, na nieco presne take sa chystam.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Mam na teba zopar otazok:
Ako si nastavoval to napatie? v biose alebo HW modom?
Neskusal si ist s napatim este nizsie (minimum je 1.075V)??
Ten link s porovnanim je super. Fakt DIK.
jezis tak toto milujemCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
a co nam este nepovies?
ABIT NF7-S , voltaz menena v biosu. Niz podle biosu bych mohl, ale na 1,1 v uz nenabehl komp.
Dik :wink: , to som chcel vedet.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Trosku jsem zaktualizoval testy na FSB 133.
A dospel k zajimavemu zjisteni :wink:
http://www.sweb.cz/extreme.overclocker/xp1700@.htm
Asi som dost slepy, o ake zistenie ide?Citace:
Původně odeslal BRUCEF
ako sa da na epox 8rda+ nastavit Vcore < ako 1.4V? skusal to niekto ?
tak som skusil znizit voltaz aj ja a dostal som na 1,15 V a vyzera to stabilne. este to prevetram primemom. na 1,1 V mi winy nabiehali ale stabilita bola iba pokial som nerobil nic zlozite.
hele, kdyz to pobezi na 1100 a das na to treba AC Super Silent PRO TC s termoregulaci tak se ten vetrak asi ani nezapne.... predevcirem sem mel na stole XP2100+ a ten vetrak se tocil jen aby se nereklo a normalni otacky nabral az pri 50°C .....Citace:
Původně odeslal xp.master
EDIT: ted mi soslo jak si to myslel... bez COOLERu, ja to blbe pochopil... myslel sem pouze s HEATSINKem, bez FANu :lol: