W7 kúpa na iné meno, resp. na firmu
Hľadal som po internete, nejako som to nevygooglil.
Ak mi niekto kúpi W7 na jeho firmu - vyjde to lacnejšie - môžem si ju zaregistrovať a obstojí to pri kontrole ? Je mi jasné, že faktúry si bežný user nemusí uchovávať (veď reklamácia je off topic), ale povedzme, že by som ju aj mal. Aby sprostredkovateľ nemusel platiť dane, tak by som mal mať ešte povedzme darovaciu zmluvu ? Alebo predajnú zmluvu na 1EUR ? Alebo ako inak ?
A je rozdiel, či to bude krabickovka alebo OEM ?
A ešte otázky k OEM - keď to budem mať na faktúre len s CPU a MB, tak je to zrejme nelegálne, tak ?
Zase nie je to až taká extra zľava, ale ak s tým nie je problém, tak prečo nie...
Re: W7 kúpa na iné meno, resp. na firmu
Citace:
Původně odeslal
LtK
Aby sprostredkovateľ nemusel platiť dane, tak by som mal mať ešte povedzme darovaciu zmluvu ? Alebo predajnú zmluvu na 1EUR ? Alebo ako inak ?
kdyz ti to proda za korunu/daruje, tak si to nemuze odecist z dani. resp. muze, ale financaku by se to urcite moc libilo. >:}
Ja neviem ci som sa spravne vyjadril, preda mi to za cenu, za ktoru to kupil z VO (kamos ma s.r.o. na predaj PC a ma o cca 10% lepsie ceny ako koncak). Nepodnikam, nie som pravnik = mam v tom medzery...
Ide o 2 veci, ci to ide a ako to urobit, aby sa na to nenabalila ziadna dalsia dan a pod...
Myslim ze to nejde. Protoze v EULA je napsane ze nesmi preprodavat. Pokud by byl distributor pak snad ano.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Myslim ze to nejde. Protoze v EULA je napsane ze nesmi preprodavat. Pokud by byl distributor pak snad ano.
Ee, pokud koupi zabalene a proda dal, je to jednoduse nakup + prodej, stejne jako rohliku, naprosto koser postup.
Edit: Navic podle nasich zakonu (pokud se nic zasadniho nezmenilo) je kazdyu opravnen SW prodat a takove ujednani licencni smlouvy, ktere to zakazuje, je neplatne. Jednoduse muzes prodat to co si koupil + samo to nesmis dal uzivat.