Tak sem si nainstaloval MBM a nejak nemam jistotu ohledne teplot. U CPU mi to ukazuje v Idle kolem 36st, ale bios hned po startu ukazuje 56. A u chipsetu je to to samy. Takze cemu verit?
Jo a deska je MSI 845PE Max2...
Printable View
Tak sem si nainstaloval MBM a nejak nemam jistotu ohledne teplot. U CPU mi to ukazuje v Idle kolem 36st, ale bios hned po startu ukazuje 56. A u chipsetu je to to samy. Takze cemu verit?
Jo a deska je MSI 845PE Max2...
Vlastnej ruke a externemu teplomeru ;)Citace:
Původně odeslal mosquito
Aky teply (horuci) je pasiv chladica v zakladni ???
No asi tak na 40st. Bohuzel nemam externi. Ale ted zkousim MSI PCAlert a ten ukazuje 50-55 idle. To uz je asi docela dost na P4 2.53@2.66...
No, teplota, ktoru ukazuju jak MBM alebo BIOS zavisi od umiestnenia cidla (ak nepouzivaju rovnake cidlo) a moze sa stat (a dost casto sa stava), ze dake to cislo odide... vtedy treba fakt teplomer (ako radi Pit) a merat rucne-strucne :wink:
Inac tych 56 stupnov hned po starte je fakt cool :wink: (za predpokladu, ze cidlo je OK, co je asi tak 1% ;D )
ja nevim, ale nemel by prave MBM brat ty hodnoty z BIOSu ???
to musi byt stejny...
ale taky mi to driv na P3 Copperminu ukazovalo po startu v BIOSu vic, a jak pocitac najel do linuxu tak po chvilu ta teplota klesla...
ted mne neklesne, protoze po startu se skoro zastavi vetrak :-)
Ked sa teplota berie z diody v CPU, tak sa meni velmi rychlo podla zatazenia - z 35 stupnov to skoci na 45 skoro okamzite. BIOS pri zobrazovani teplot pouziva nekonecny cyklus - takze stale zatazuje CPU, kym vo Windowsoch sa pri necinnosti vykonava instrukcia HLT, pri ktorej CPU hreje menej (=ochladzuje sa).
Inak MBM a podobne programy nemusia spravne ukazovat hodnoty na vsetkych doskach - cita sa to priamo z chipu, ktory to monitoruje, ibaze vyrobca dosky tam mohol urobit rozne upravy - hlavne pri napatiach sa casto stava ze kazdy vyrobca pouzije ine odpory a potom to ukazuje uplne blbo.
No tak je to "vyreseno". Napadlo me totiz velice fikane juknout na stranku MBM a zjistit, jak se nastavi presne pro moji desku. ;D
Ale to me stejne nepotesilo. Hned po startu win 56, Idle 45-48, Load 65-67 :-(
Asi pujdu do vodnika, jinak ten proc asi usmazim.
Tohle PC mam necelej mesic a tak je to pro me novy. Na Celeru 566@850 1,65V bylo max 39st v parnym lete... :-)
MSI dosky strasne hreju.Citace:
Původně odeslal mosquito
No Celer sedel v BXMasteru a to je taky MSI...
Zajimavy taky je, ze VCore je 1,49 max. a melo by bejt 1,525... :-)
Ale hlavne ze to slape...
MSI dosky hreju podla verzie biosu. Stary bios ukazoval cca o 8 stupnov viac ako novsi.
Mě bios a všechny programy ukazují stejně. Jenom ten soft od msi ukazuje asi o 2 stuoně víc.