problem s routerem - ip adresy
Dobrý den, mám problém s routerem. Po zapojeni jsem nastavil vse jak ma byt (snad),tedy prihlasil se pres www na adresu 192.168.0.1 a nastavil router..v sekci wan dynamická ip, dále clone mac adress..v sekci lan povolen dhcp, rozsah ip adres jsem nechal puvodni..tedy 192.168.0.100-192.168.0.200...zmeny jsem ulozil a internet se skutecne rozjel...problem vsak nastane,kdyz se pripoji dalsi pc k routeru. Dival jsem se u vsech soucasne pripojenych pc do sitovych pripojeni (u vsech pc internet bezel, ale jakoby se vzajemne rusily a internet neustale padal) a zjistil v podrobnostech ze u vsech pc byla ip adresa stejna...ta prvni z nastaveneho rozsahu..tedy 192.168.0.100..nemělo by mít další připojené pc adresu např.192.168.0.101? nevím v cem je problem...děkuji moc za případnou odpověď
Re: problem s routerem - ip adresy
nemas ciste nahodou na vicero pocitacich stejnej mac? at uz diky nejakymu stourani v tom, nebo nastavovani toho clonu.
jo,tak to pravdepodobne mam..je to problem?
jo. MAC musi byt unikatni v ramci subnetu, aby to spravne fungovalo.
to znamena ze musi byt napsany pouze u jednoho pc? nevim jestli te dobre chapu, ale diky za radu
Citace:
Původně odeslal
lukas4559
to znamena ze musi byt napsany pouze u jednoho pc? nevim jestli te dobre chapu, ale diky za radu
vpodstate nejlepsi reseni je na mac adresy pocitacu vubec nesahat a clone-mac pouzivat jen pokud je to opravdu nutne.
ja prave kdyz sem to v nastaveni routeru nedal (clone mac) tak internet vubec nejel..
Citace:
Původně odeslal
lukas4559
ja prave kdyz sem to v nastaveni routeru nedal (clone mac) tak internet vubec nejel..
tak v routeru to nech. ale zkontroluj, ze vsechny pocitace v siti maji jinou mac adresu.
mohl bys mi prosim napsat kde presne to najdu,at nemenim neco jineho..
Citace:
Původně odeslal
lukas4559
mohl bys mi prosim napsat kde presne to najdu,at nemenim neco jineho..
na zkontrolovani ti staci ipconfig /all
tam je polozka fyzicka adresa/physical address
tak bylo to tim co jsi rikal...takze vyreseno..dekuju moc za pomoc