5Ghz WIFI domácí síť - má to cenu ?
dobrý večer
myslíte, že má cenu doma sestavovat 5 Ghz domácí síť:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200872Z92UMVOA
+
Dell D531 s http://wifi.aspa.cz/cm10-minipci-bez...4-5006x-z46247
přičemž současně vysílané 2.4 GHz by bylo pro notebook č.2, PS3 a X360...
přes LAN 2 gamePC a Netgear stora
Mám na mysli případné výhody 5Ghz pásma oproti 2.4 v domácích podmínkách
děkuji
Re: 5Ghz WIFI domácí síť - má to cenu ?
No me predevsim napada nevyhoda v tom, ze 5ghz podstatne hur proleza pres prekazky (kratsi vlnova delka).
Nehodlas ji tedy provozovat skrz zed/strop nebo tak neco?
do prvního patra a za roh do pokoje maximálně vzdušnou čarou 15 metrů skrze 1 zeď...
Tak by 5ghz mel nahnat nizsi pruchodnost prekazkami daleko lepsim odrazem.
Kazdopadne 5Ghz jsem v interieru neprovozoval a tudiz se dale vyjadrovat nebudu.
Kolega to doma má na mikrotiku, zeptám se ho, jak je spokojen...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Kolega to doma má na mikrotiku, zeptám se ho, jak je spokojen...
super díky
Vyšší kmitočet je v zástavbě vždy lepší než nižší,dále - anténa o stejné délce má v tomto případě dvojnásobnou délku lambda = stejně velká naténa má větší zisk i vyzářený výkon(od 15let jsem radioamatér) ,na 5GHz není tolik rušení,provozuju malinkatou síť kolem domu právě v pásmu 2,4GHz a někde je to utrpení,sám mám net přes 5GHz a za téměř 2roky 0problémú,na 2,4GHz je dnes už problém sehnat volný kanál a i když najdeš,chce to kvalitní zařízení protože levné šunty mají problém i s blízkým AP který jede na uplně jiném kanále.S tímto se potýkám u známeho který má celkem kvalitní Wi-fi síťovku od Dlink,signál ode mne 92%,vzdálenost 40m,přímá viditelnost,směrovka,volný kanál,jenže o pět kanálú níž jede AP s obrovskou všesměrovkou 16Dbi cca ve stejné vzdálenosti,projevuje se to náhlými výpadky.Myslím že ve velkých městech je 2,4GHz už vážně tak leda po bytě pro ten NB do postele k raní kávě.
Nebylo by lepsi na tech 15m natahnout kable ? Jo, je to technologie minuleho stoleti, zato gbit zvlada s prehledem, spolehlivost prakticky 100%, cena temer 0 a pracnost = par der.