Asrock M3A785GMH/128M -sideport memory
Ahoj,
skládám komp tchánovi a narazil jsem na tudle desku. Není o ní nikde moc zmíňka, tak se chci zeptat, jestli ji někdo nemáte, popřípadě jaký máte zkušenosti s deskama od týdle firmy. Buď vezmu tuhle nebo Gigabyte MB MA785GM-US, rozdíl je v tom, že Gigabyte nemá sideport a je to DDR2 deska.
Dík moc za postřehy
Re: Asrock M3A785GMH/128M -sideport memory
Tuhle desku přímo neznám, ale za poslední dobu mám zkušenost s dvěma deskama od Asrocku a u obou za málo peněz poměrně hodně muziky. Jediný co nejde nic moc je taktování, možnosti v biosu dobrý, ale dosažený takty nic moc. V ostatních věcech ale naprostá spokojenost.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Tuhle desku přímo neznám, ale za poslední dobu mám zkušenost s dvěma deskama od Asrocku a u obou za málo peněz poměrně hodně muziky. Jediný co nejde nic moc je taktování, možnosti v biosu dobrý, ale dosažený takty nic moc. V ostatních věcech ale naprostá spokojenost.
Tchán taktovat určitě nebude. Mě právě mile překvapilo, že to má ten sideport a to za cenu podobnou jako má ten Gigabyte.
Já bych šel spíš do toho Gigabyte. Ten sideport zas takovej vliv na výkon nemá jak se čekalo. Ono se nakonec ukázalo že když máš dualchanell tak limitace toho GPU jsou hlavně jeho TMU a shadery, ne propustnost paměti.
A Asrocky co jsem viděl moc nevydržely. Po roce studený starty, vysychající levný kondíky, atd.
Tu Gigabyte desku jsem daval pred dvema tydny do jednoho pc ve spojeni s Athlonem II X2 250, v pohode deska (MA785GM-US2H). Vsechno slapalo, akcelerace videa pres DXVA bez problemu.
K tomu 2x1GB pameti DDR2 800 Kingston, zdroj Seasonic Energy Knight OEM, AC Freezer 64, WD AAKS..celek byl velice tichy a na XP vic nez dostatecne svizny.
Dík za odpovědi, tu trvanlivost bych raději než ten sideport memory. Takže je rozhodnuto.