Nanostation 2 Loco-nelze připojit
Zdravím,dnes jsem koupil tohoto klienta http://www.wifi-shop.cz/nanostation2...teny#undefined
Sám vlastním většího bratříčka,kde nebyl žádný problém,přinesl jsem ho domú,připojil,nastavení IP jsem nechal auto,pak jsem nastavil jméno sítě heslo,namířil a od těch dob žádné starosti.Tady mám ale problém že při připojení síťového kabelu se mi síť hlásí jako připojená ale není k dispozici,jako by to chtělo manuálně nastavit IP,nejsme v tomto oboru vubec zkušený tak mě neukamenujte.
Za všechny rady předem díky.
Re: Nanostation 2 Loco-nelze připojit
zarizeni ma od vyroby nastavenou IP adresu 192.168.1.20 tak si nastav z tohodle rozsahu nejaky IP a pak se do toho pripoj a vevnitr to vypada stejne jako ve velkem bratrovi. ale bacha ubiqity neumi delat anteny v NS takze maximalne na vesnice ve nestech jsou stale problemy
OK mužeš mi polopaticky popsat ten rozsah? Velkej brácha mi totiž do AirOS skočil s nastvením IP na auto a manuálně sem tohle nedělal už spoustu let.
nastav si na sitovce ip 192.168.1.10 a masku 255.255.255.0 a pak dej do prohlizece ip 192.168.1.20 a ses v nem
Nemám nastavit i výchozí bránu a upřednostňovaný DNS? protože to stále nefunguje:(
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Nemám nastavit i výchozí bránu a upřednostňovaný DNS? protože to stále nefunguje:(
pokud se chces dostat do zarizeni tak nemusis
Citace:
Původně odeslal
Voky
pokud se chces dostat do zarizeni tak nemusis
Tak bohužel nic,připojil jsem ho ještě ke druhhému PC s WinXP a tam se to d osítě přihlásí ale do AirOS se nedostanu.
Zkoušel jsi nano restartovat pomocí tlačítka?
Pingneš se na něj?
Zkoušel právě teď,výsledek je negativní,pingout mi něco říká už sem o tom slyšel:D
Pustíš si příkazovou řádku a napíšeš ping 192.168.1.20 :)
Je to jakési podivné,jednou AirOS najel,po restartu PC,nastavil jsem SSID,nepochopitelně to po mě neustále chtělo MAC adresu routeru,tu jsem zadal a uložil jsem nastvení a ted nic nefunguje a do AirOS se zase nemužu dostat.
zkus toto http://www.ubnt.com/support/utilities.php
to je soft na detekci zarizeni a da se pres to do nej dostat
Tak,už se to v celku umoudřilo ale mám ještě jeden dotaz,nastavení Loca provedu na PC s winXP po té ho potřebuji přemístit na jiné PC s win7 a tam se to vubec nerozjede i když v Locu nastavím DHCP a na XPčkách to funguje v poho.
Edit: oběma K+ za rady a díky
a ty to mas nastaveny jako router a nebo klient ?
No v tom právě váhám,teď to má jako klient a zkoušel jsem i router ale tam sem nějak nepochopil to DHCP pro WLAN už si nepamatuju jak jsem to měl na Nano5.Pokud to nastavím jako klient tak mi jde se statickou IP rozjet Air OS pod XP,pokud tam pak nastavím DHCP tak mi jde pod XP net ale už se nedostanu do AirOS a na win7 to nechodí vubec.
Nastavení adresy ze strany WLAN závisí na tvém ISP, pokud ti přidělil statickou, je jí tam třeba zadat, pokud dostáváš ze serveru DHCP, dáš tam DHCP.
Kupodivu jsem to nějak nastavil a jede to,zřízení bude přijímat signál z mého routeru a dále ho bude distribuovat do dalšího který bude pokrývat větší kavárnu,defakto takhle to mám doma,na střeše Nano 5 loco (5GHZ) a v bytě Dlinka,po wifi sdílím net s pěti lidmi,za rok provozu ani jeden problém až na čistě elektronické zádrhele které byly snadno řešitelné.Tohle mě trochu zaskočilo,dělal jsem to podruhé v životě ale myslel jsem si že to bude hračka...nebyla a pořád to plně nechápu,nicméně to jede a oběma ještě jednou děkuju za rychlou a kvalitní pomoc,bez vás bych byl v háji.