Sennheiser hd555 jedno sluchadlo zlobi
ahoj, stala se mi nemila vec, klasicky pripad snura-noha :) a sluchadla(Senn HD555) spadly na zem, respektive na koberec ktery to utlumil a celkove to vubec nebyla zadna rana, sotva metr a nijak prudce
no ale, po nasazeni sem hned zbystril, pac sem zrovna poslouchal hudbu, ze levy sluchatko se slysitelne zhorsilo a celkovy projev me hned prastil do usi, chtel bych se zeptat Senn znalcu jestli je ten system natolik flexibilni, ze by se to dalo nejak rozumne spravit, delsi dobu si ted nebudu moct vydaje na vedlejsi veci dovolit a kdybych uz kupoval sluchadla,tak bych do toho chtel dat vic, takze by mi prave ted bodla nejaka oprava/vymena sluchadla
Re: Sennheiser hd555 jedno sluchadlo zlobi
Skladacka byly rady HD580/600/650, tam to slo rozebrat bezproblemu domrte. Novejsi rady uz maji kabel neodpojovaci vedenej jen na jednu stranu. Otazka co odeslo, zkus popsat v cem se to zhorsilo.
I 555 jdou rozebrat, kabel pujde vymenit take (uvnitr je nasouvaci konektor). Otazka je spis, kde nahradni dily sehnat.
Levy sluchadlo jakoby se ztisilo. Kdyz sem si hral s balancem doleva a doprava, tak se mi zda, ze nehraje nektery zvuky oproti pravymu.
Nicmene jsem volal do firmy, kde bylo kupovano(ale uz bez zaruky) a tam mi bylo receno, ze nedavno resili opravu vicemene stejnou, ale v tomhle pripade pry odesla nejspis cela musle (neco se pry spalilo) - rikal neco o 4 stovkach a ze se to resi pres centralni sennheiser. Akorat nevim, jestli neni chyceny i trochu pravy sluchadlo(ale nepripada mi), tak aby mi to potom neposlali s fakturou na 1k :)
Sennheisery u nas servisuje Panter (http://panter-praha.cz/) a muzes u nich koupit nahradni dil a vymenit si sam. nebo se s nima proste dohodnes, co chces vymenit, jsou v pohode.
Nicmene nejdriv bych asi zkusil to rozebrat (pokud to jde dobre jak rika Caleb) a otestovat vsechny spoje, jestli nekde neni povytahlej konektor nebo ukepanej dratek.
Rozebrat jdou bez problemu. Nejdriv (prekvapive velkou silou) sundas z musle molitany, jsou pouze nacvaknute. Pak se vynda sitka a pod ni uz jsou 3 male sroubky.
Kdyz uz u toho budes, muzes rovnou z musli odlepit ty gumove "kurvitka", tim zvukove modnes HD555 na HD595.
no zrovna nemam u sebe malej srubovak, takze to necham na pozdeji, rozebrat to jde pekne, kdyz odsroubuju ty 3 sroubky, doufam ze to pak dam dohromady :) jinak gumovym kurvitkem myslis ten cerny gumovo-molitanovy ctverecek, kterej je ve spodni casti kde jsou draty ? nic jinyho podobnyho sem nevidel po oddelani mrizky
Ohledne nahradnich dilu jeste muzes zkusit obchod U Merkura:
http://www.umerkura.cz/cs/
Nedavno jsem tam sehnal kabel na HD280 Pro, ktery jinak maji jen u Thomanna a v servisu, kde si na nem pekne narazi.