zdravim
mam server ktery castecne slouzi jako file server
mam tam tunu slozek a kazda ma jiny opravneni a sdileni. jak ty slozky skopiruju na jiny disk aby se mi skopirovali vsechny jejich prava i sdileni ?
OS W2k3
dik moc
Printable View
zdravim
mam server ktery castecne slouzi jako file server
mam tam tunu slozek a kazda ma jiny opravneni a sdileni. jak ty slozky skopiruju na jiny disk aby se mi skopirovali vsechny jejich prava i sdileni ?
OS W2k3
dik moc
Kopírování složek i s právy umí TotalCommander, ale sdílení nevim.
http://www.abload.de/img/727qadb.png
tak to mi skopiruje zabezpeceni ale neni zasrtly povolit odeprit ale uzivatele tam jsou
Já ti nevim, mě se to zkopírovalo i s nastavením oprávnění pro jednotlivé účty/skupiny.
Příklad, kterej jsem teď zkoušel (mám taky W2k3):
d:\složka - povolit full control "Administrators", odepřít vše "test", nastavena dědičnost na podsložky/soubory.
Překopíruju se zaškrtnutým "zkopírováním práv" do c:\složka a práva tam mám úplně stejná, stejně tak u podsložek/souborů. Nějak konkrétněji jsem ty práva nenastavoval, ale předpokládám, že když to funguje u allow/deny full control, tak to bude stejně fungovat i u podrobnějšího nastavení.
Win Explorer ma defaultne nastavene, ze se pri kopirovani kopiruji i prava. U presunu se prava nekopiruji.
aby to bylo videt co chci
chci skopirovat to " sdileni" a opravneni na danyho uzivatele ktery je v active directory.
neprisel jsem na zadny softik co by todle umel.
jelikos je to cca 1000+ slozek tak bych rad nejaky softik na to :(
tak zmena trosku pokrocila. zkousim to ted trosku jinak a stejne se mi nedari. mam 2 diskova pole 1. ma 30GB system a 80 gb data a druhy ma 500gb a nic na nem
a chtel bych naklonovat particion DATA z 1 pole na cely druhy pole. zkousel jsem acronis a hd clone a to mi to udelalo ale preneslo se jen opravneni u slozek ale mam u tech slozek i sdileni a to mi to "klonovani neprenese"
nejsem win admin ale nejde to resit primo na urovni AD?
jo a co tohle? http://support.microsoft.com/kb/174273
To se ti prenest ani nemuze, nebot na disku jsou pouze NTFS opravneni (zalozka security/zabezpeceni), sdileni je otazkou aktualniho operacniho systemu a uklada se do registru, s diskem se soubory to nema nic spolecneho.
Voky, jediná cesta je IMHO naklonovat ten celej disk na jinej větší disk (pokud to děláš kvůli místu), pak se ti to vše přenese. IMHO není cesta jak přesunout data z jedné partition na jinou a zachovat přitom i sdílení. Nicméně jestli máš 1000+ sharů na serveru, tak je IMHO někde chyba (je to prasárna).
no a co dat ten disk do mirror s dalsim a potom ho jednoduse odpojit?
Samozrejme zpusoby jak zmigrovat i sdileni jsou, staci chvili guglit.
Nicmene pokud je tam opravdu takove mnozstvi nasdilenych adresaru, stalo by za to se zamyslet, zda neni cas na koncepcni zmenu, udrzet v tom nejaky poradek musi byt dost narocne.