Uvolneny kondenzator na desce
Mam na zakladni desce uvolneny jeden kondenzator.Neni urvany ale jen mirne vyviklany.Myslite ze jeste vydrzi nebo upadne??Dal by se tam napajet zpatky az mi prestane fungovat pocitac nebo je lepsi koupit novou desku?Pocitac zatim funguje.Mam 5 let starou desku.
Re: Uvolneny kondenzator na desce
Citace:
Původně odeslal
Brax
Mam na zakladni desce uvolneny jeden kondenzator.Neni urvany ale jen mirne vyviklany.Myslite ze jeste vydrzi nebo upadne??Dal by se tam napajet zpatky az mi prestane fungovat pocitac nebo je lepsi koupit novou desku?Pocitac zatim funguje.Mam 5 let starou desku.
Jak uvolneny? Kondenzatory starsiho typu maji 2 nozicky a protoze jsou to draty tak se hybou. Kondenzator neni urcen k tomu aby se snim vyklalo, proto nechapu proc mel upadnout.
PS: Jak doslo k tomu stavu ze je uvolneny?
Možná by pomohlo foto, protože taky nevím co si pod tím mám představit :roll:
kondík mohl prostě uvnitř pustit jednu nožičku a proto se může hýbat aniž by vypadal raněně, kup ten samej bude stát do 10 korun a napájej ho.
Kondíci pouštějí sami od sebe nožičky? :eek:
No já jen drobnou poznámku k pájení: Bude bezpečnější ho potom pájet nějákou pájecí stanicí, ne klasickou trafopájkou - mohla by na desce něco odpálit.
Ale to víš že né,já dělám trafačkou uplně všechno i vmody grafik a ještě sem s ní nic do hrobečku neposlal.
Samozrejme, s dodanou fotkou by sa dalo viac polemizovať ...
Ak sa kondenzátor príliš hýbe - kolíše tak by bolo dobré ho vymeniť. Samozrejme nie trafopájkov (pri zapnutí sa ne jej koncoch vytvára príliš silný el. náboj, ktorý by mohol poškodiť, ba až zničiť rôzne mikrokontroléry obsiahnuté na "mámoprkne").
A ak v domácom arzenále človek nemá μpájku, tak odporúčam to zveriť skúsenejšiemu kamarátovi/známemu. ;)
Ale ak to nie je nič vážne, doska nepípa, nehádže rôzne post screeny - niet sa čoho obávať. Možno má len trošku dlhšie prívodné drôty. To by vysvetľovalo jej kolísanie.