DVB-S reciever (HD)- má to dnes smysl ?
Zdravím vás,
vrátil jsem se z víkendu od rodičů kde jsem málem vykvetl... Otec si koupil satelitní reciever HD91 IPBOX od firmy ABCOM.
Běží to na bázi Linuxu, má to HDMI, USB, LAN a jednu čtečku na karty a umí to 1080i. Ale....
- On má od CSLinku kartu která je kodovaná systémem Cryptoworks - jenže čtečka umí pouze "smart cards".
- LAN port sice je (DHCP ačkoliv je tam v nabídce to neumí), ale musí se dát pevná IP (což tedy zas takový problém není), avšak problém již je že to stejně s compem, kam by to eventuelně mělo nahrávat filmy, moc nekomunikuje...
- USB je pouze a jediný způsob jak nahrát případně nový firmware nebo dodat addony (přes lan ikdyž to tam opět v nabídce je, to nejde)
Jediné plus je, že to nakoupil přes eshop, čili to do 14ti dnů může vrátit (stálo to 5.700,-). Což jsem mu řekl ať určitě udělá...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tolik úvodní intro :)
A teď bych potřeboval slyšel pár vašich odborných názorů na věc
- jestli má smysl HD v rámci satelitu ?
- jestli nebude lepší obyčejnější přístroj který umí jen HD (ale nemá to v sobě žádný linux - protože ani já natož otec fakt nebudeme nikterak instalovat jiné firmwary - obcházet kodované programy apod.
- jestli se na to zatím nevyprdnout vůbec a ponechat si stávající reciever který tedy HD neumí (jede jen v MPEG2 max.)
Jak se věc má / stávající situace:
Nyní vše běží na recieveru TechniSat digit MF4 (který HD neumí)
dále je v systému zapojen motor na parabolu, čili dokážeme chytit rozsah 42E až 5W (dále je omezení budovy - parabola se již více nenatočí).
Při těchto podmínkách dokážeme příjmat cca 8000 programů (samozřejmně z velké části kodovaných), ovšem těch volných tam ta tisícovka bude...
Přiznám se, že neznám správný důvod proč otec chce přijímat HD, ale říkám si že doba nás k tomu chca nechca stejně dotlačí, tak je jen otázka zda to řešit už teď a nebo později...
Nicméně jsem zaslechl, že stejně velká část HD kanálů jsou kodované, čili říkám si že je sice krásné mít HD, ale pokud bude kodované je mi to k prdu....
Prosím Vás fandy do satelitní techniky, zasvěťte mne alespoň z části do situace kolem toho abych mohl tátovi říct to či ono....
A upřímně na závěr - on by sice chtěl "aby to šlo nějak vočůrat a rozkodovat kanály", ale on to dělat nebude páč to neumí, a já to dělat nechci protože mě to nezajímá a hlavně nemám čas se tím zaobírat, a dále si myslím, že těch odkodovaných je tam spousta...
Díky za každé info.
Re: DVB-S reciever (HD)- má to dnes smysl ?
-imho LAN port tam bejva v levnejsich variantach jen pro sdileni karet pres sit ci nejakou formu netu apd nesmyslu, u modelu s hdd ci usb lze na tyto media nahravat ci cist nahrany obsah. Ze by primo dokazal zapisovat teor. problem u linuxu nemel bejt ale myslim ze by to bylo hodne nespolehlive.
-smartcard je univerzalni ctecka po updatu prislusneho fw ci dohrani patricneho dekoderu bude umet i cw
-HD podle me smysl ma, pokud je vetsi a kvalitnejsi tv. Volne siritelnejch programu je docela dost zvlast pokud je motor. Placeny jsou u Skylinku dalsi, ktere jsou kodovany i u ostatnich provideru. Je pravda ze vetsina tech volnych ze zahranici je v cizich jazycich ale to nemusi bejt obecne problem. Zdarma jak u cslinku a skylinku je jen CT HD a Nova HD.
Osobne si myslim ze pro toto pouziti by byl vhodnejsi nejaky obyc HD prijimac s moznosti nahravani aspon na usb (napr. Ariva 200 HD)
Díky za nfo (K+)...
zastavím se u té čtečky/karty - ta je problémem no.1 poněvadž i české TV stanice jsou přehrávány právě přes satelit - nikoliv přes lokalni dvb-t.
Když jsem v Sobotu přijel a přístroj mi byl ukázán, zjistil jsem až po nějaké době, že si otec s nějakým kamarádíčkem již s krabičkou hráli, přehrávali snad 4x firmware (protože jim ta karta ve čtečce nešla).
Když jsem se tedy dostal k pokusům já, první co bylo, snažil jsem se tam dát zpět originální firmware (hlavně kvůli tomu, aby to mohl otec vrátit zpět do eshopu - což doufám, že to projde ikdyž to není košér).
A dále co jsem si vyslechl, otec se právě s tím kamarádíčkem snažili použít fw, který funguje v obdobném přístroji, který vlastní právě ten jeho kamarád. Ovšem bezúspěšně.
Myslíš že by šlo obrátit se přímo na výrobce jestli nabízí nějaký update na cryptoworks a nebo to nemá smysl ani zkoušet ?
procitals jiz AB forum? jen jsem letmo nasel tento thread
http://www.ab-forum.info/viewtopic.p...=21055&start=0
a neni zrovna pozitivni...
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
zajímavé forum, a jeste zajímavější posty :))) jdu hned zítra volat otci jestli už to konečně vrátil :))) Díky moc