Koukal jsem na srovnávací testy a přijde mi, že HD5770 je o ždibec výkonnější, ale hlavně téměř nic nežere a netopí.
Opravdu je to tak ideální karta pro tiché PC a vyplatí se za ty cca. 4 litry, co teď stojí?
Printable View
Koukal jsem na srovnávací testy a přijde mi, že HD5770 je o ždibec výkonnější, ale hlavně téměř nic nežere a netopí.
Opravdu je to tak ideální karta pro tiché PC a vyplatí se za ty cca. 4 litry, co teď stojí?
rozdil bude take v Antialiasingu - kamarad presne takovy upgrade provedl (poridil Sapphire HD5770 Vapor-X) a je s upgradem spokojeny - nizsi spotreba, vyssi vykon (vcetne zapnuteho AA) a diky Vapor-X i ticho :)
Dík za info. Ten výkon je tedy znatelný?
Jde mi právě o nové věci typu FarCry2 apod...
Mě teda moc zas tak znatelný nepřijde + riziko problémů s ovladači + ve 3D 5770 zas tak studená neni.
Nepřijde mi to jako rozumný upgrade, spíš vyhozený peníze. Kdyby člověk měl třeba HD2600pro tak neřeknu, ale z 4850? To ne, to je jak upragovat třeba z GTX275 nebo 4890 na 5850. Je to "upgrade" v hodně velkejch úvozovkách, něco málo navíc za hodně peněz.
No mým "problémem" je Antec Solo, kam se mi žádná ta karta velikosti a tvaru "videokazeta" nevejde.
Takže jsem při případném upgradu odkázaný na produkci menší než pádla a v té je momentálně nejlepší právě HD5770.
Asi s tím upgradem ještě počkám... :confused:
Hlavně by to prostě nebyl moc upgrade. 5770 je o chlup horší než 4870, takže když tu 4850 ocneš ( i v tom prostředí kde teď je, bez zvedání vcore to má vliv na teplotu jen minimální ) + děláš změny jen v 3D. Co se 2D týče, tak 4850 na tom byla docela dobře, špatně na tom byla jen 4870/90, protože u těch nefungoval powerplay s GDDR5, ale na 4850 s GDDR3 je vše ok, nebyl by to upgrade + problémy s driverama kterejm se s tou 4850 můžeš vyhnout. Já bych to viděl až na další refresh, nebo jakej mainstream připraví Nvidia, ale to už bude ten ATI refresh venku + od NV nečekám nic co by výkonem stálo za to, a bylo to menší jak taková 8800GT, tudiž tady jsme mimo.
Zneuziju tento thread pro ziskani vaseho nazoru :). Resim upgrade 9600GT, nova grafika musi byt rychlejsi ve 3D (to nebude problem), musi mit podobnou spotrebu - zde je kandidat 57x0. Problemy jsou 2:
- vyplati se cekat na mainstream od nVidie, kdyz tu je velka sance ze to vykonove nebude zadny zazrak a ze to bude zrat i tak? Co muzu ocekavat od refreshe ATi prave v tomto nizkospotrebovem mainstreamu?
- jake jsou vase realne zkusenosti s funkcnosti ATi ve 2D a obecne ve Windows 7. Na TGH v syntetickych testech ATi propadla na plne care (nejspis to opravej a otazka je zda me to musi zajimat). Jinak co se tyce akcelerace videa, tak pouzivam pouze DXVA akceleraci (Cyberlink pro MPEG2 a interni Win7 kodek pro 264). Pojede mi tohle s Ati bez problemu? A co neustale narazky OBRa na problemy se stabilitou tehle novych ATin? Je na tom neco pravdy?
Diky
Na mainstream Nvidie se čekat nevyplácí, přijde až za hodně dlouho a nečekej zázraky.
Co se týče problémů s Radeony, neni to ani moc o nových Radeonech jakožto všech Rdeonech HDxxxx s novými drivery. Jen v souvislosti s Radeony 5xxx se o tom nejvíce mluví protože starší ž jsou out a v nejhoršim na ně můžeš dát starší ovladače, což na nové nejde.
Většinou se to totiž týká lidí co upgradovali třeba z 8800GTS320 nebo 8800GT, a na tyto problémy nejsou zvyklí. Nebo třeba lidí co to cpou na P45 chipset kterej je problémy s PEG 2.0 radeony prosnulej.
Co se 2D výkonu týče, s problémy jsem se nesetkal, teda, ale pády aera a restarty driveru znam dobře.
Posledni ATi jsem mel x1950 a ze bych s ni byl po strance kvality driveru nejak spokojenej se rici neda :( Takze trosku strach mam.
S i965 cipsetem bych snad problem mit nemel, ze?
Zatim to vypada, ze bych 57x0 asi zkusil - je nejaka sance ze na to pujde pridelat Accelero S1? :)
Dekuju, nejaka ta uprava by v mych silach byla.
Uz se poptal u znameho 5750 1GB, pokud bude ve Windows blbnout tak ji prodam :)
Nechci bejt drbna, ale ovladače na Radeony X1xxx byly to nej co jsem od ATI viděl. Teda.. v dobách tak 2 roky po, při uvedení X1800XT to byla hrůza, ale ta samá karta co původně soupeřila s 7800GTX později vymetla 7900GTX. To samé problémy, krom snadno fixnutelného rozhození barev v overlay při wmv, nebo blbého nastavování bared ( ala všechny programy co manipulujou sa gama ramous vyresetovaly vaše desktop nastavení do defaultu, což se na NV nedělo ), člověk to pak musel řešit oklikou třeba přes ATT a klávesovými skratkami.
Jinak jsem s nimi ale problémy neměl. Oproti tomu co předváděly drivery při vydání R600 a ještě i rok poté... později sklidnění a růst kvality v době HD4xxx, ale s HD5xxx zase vše rapidně do ******, na to se připrav. Jinak s 965 by to "mělo" fungovat. Ale na pct už jsem zahlédl lidi kterejm to právě tam nešlo, nicméně to mohli mít vadnej kus.
Takze dnes mi dorazila 5770 od Sapphire. Super chlazeni, karta je tichounka i v zatezi, akcelerace videa funguje, s vykonem sem spokojen
A
pochopitelne mam problem s gray screen of death :rolleyes:
Stahuju hotfix, uvidime zda pomuze.
Prozatim sem prakvapive spokojeny. Moc her jsem nezkousel (Borderlands, AVP demo, ME2, Dirt2 demo) a vsechno chodi bez problemu, rychle a stabilne.
Ve Windows take vse slape jak ma.
Otazka je, zda onen hotfix pomuze, zatim mi ale komp od jeho instalace nezamrznul.
Caleb: já žádné problémy s ATi drivery nemám už léta, ve W7 také nic. Pokud jsem měl s něčím problémy ve 2D a s ovladači, tak to byla nV (a nakonec na notebooku mám problémy stále), takže bych byl na tvém místě - i když už ex-post - naprosto klidný.
No on ten Antec není primárně dělaný na velikost - kupoval jsem ho pro jeho kompaktnost a další užitečné parametry a určitě ho nemíním měnit kvůli dementním výrobcům pádel... :mweheh:
Nevím jestli to někomu pomůže, ale aktuálně mám X1950GT cca 2 roky a nebyl s ní nikdy problém. Ovladače jsem aktualizoval "když jsem si vzpomněl" - cca jednou za půl roku. Za mě tedy mají ATi drivery palec nahoru. (WXP SP2)
Abych to shrnul, po delsi dobe pouzivani se preci jenom nejake problemy vyskytly.
Grey screen of death hotfix vyresil, s tim problem neni. Problem mam s akceleraci videa. MS DTV/DVD kodek u 1080i x264 videii dela artefatky - tj. musim najit jinej dekoder, snad o moznost pouziti DXVA u techto videii neprijdu.
Druha velice neprijemna vec je, ze casto po prehravani videa prave pres DXVA se takty karty zaseknou na 400/900 MHz a jedine co pomuze je reboot pocitace. Snad to bude v dalsim relasu driveru opravene.
A nebo přibyde ještě další tuna chyb. Moje otázka: Funguje ti v hrách transparency AA? Zkus třeba slavnej plot v halflife 2, nebo cokoliv jinýho kde je to vidět. Pozn. Poznáš to i na výkonu, při výskytu mnoha transparentních textur a zapnutym TRAA ( u ATI se tomu říká adaptive myslim) jde výkon total do kopru oproti NV a tudiž proto to možná vyřadili aby v tom náhodou někdo netestoval. A nebo ještě lépe, aby to někdo zapnul, otestoval, zapsal výsledky a nezkoumal jestli se kvalita opravdu zlepšila.
Dále pak... funguje ti AF v Unreal 2 engine based hrách? To taky byl problém když jsem zkoušel 5870, se všema driverama to blbnulo, jen s těma úplně prníma ne, který my všeobecně fungovaly lépe než všechny novější co ATI od vydání tý karty vydala, což mě celkem znepokojilo. Ale už jí teda nemam, vrátil jsem se k GT200.
To: Dismembered: To bohužel nepomůže, R5xx based radeony a R6xx a výš maj naprosto jiné drivery a chovaj se jinak a maj jiný problémy, R5xx karty si troufnu označit za celkem bezproblémové.
Tak to sem ponekud zakriknul. Pochopitelne behem 2h hrani se nic nestane, ale hned jak sem otevrel nejakej pracovni dokument, mohl sem se kochat krasnym sedivym gradientem.Citace:
Původně odeslal Caleb
Takze to uz mame 3 cerne puntiky pro Ati ... jen tak dal >:{
Ano, Caleb zkus ty nejstarší bety se kterejma ti ta karta naskočí, když jsem zkoušel tu 5870 tak jak jsem řekl kupodivu ty byly lepší než ty novější. Ale... stejně byly o minimálně 2 měsíce jinde než ty na kterejch 5770 funguje... tak to asi řešení nebude.