nefunguje geforce2 mx 400 (inno3d mx 400 64mb agp va)
pls pomozte
nefunguje mi grafika geforce mx 400. zapnem pocitac za asi 1 sekundu pipne rychlo za sebou 2x a za 3sekundy pipne pomalsie ale rychlo 8x. ked vymenim grafiku za staru S3 Trio 3D/2X vsetko okrem textoveho vystupu biosu (memory test, primary master-slave secondary master-slave...). cize win ide. vsetko sa asi zacalo tym ked som preinstalovaval win. nainstalovalo v poriadku. este vedla neho som mal preinstalovane ciste ubuntu. kedze win prepisal mbr svojim zavadzacom, linux nemal sancu nastartovat. chcel som teda obnovit grub podla navodu na ubuntu wiki. neslo. win nastartoval. tak som ho vypol cez uvodnu obrazovku. skusil som znova spustit ubuntu. bootoval ale potom som si spomenul na super grub disk co som mal napaleny. uz vela krat mi pomohol. tak som ho nasilne vypol. skusal som vygooglit neco o tom probleme. len recenzie a ine grafiky. vopred dakujem za pomoc. uz som zufaly:confused: nechcem byt na starej grafike co je vidiet vykreslovanie pri scrollovani web stranky na najmensich detailoch. navyse na nom mama musi robit pracu co si doniesla na weekend. este vyskusam dat jednu pci grafiku do compu a zaroven geforce2. dakujem
EDIT: pomohla ta pci grafika, spustil som to zaroven s geforce2. farby su zle. nevem ci je tam 1 farba alebo 2. ale da sa to pochopit. ked zozeniem nejake stare compy dam do nich tie 2 stare karty. comp nepipa a fungujem na dvoch grafikach.
P.S.: mam amibios
Re: nefunguje geforce2 mx 400 (inno3d mx 400 64mb agp va)
Čau, gf 2 mx se měl - jako 1 vga kartu v mém pc, s linuxem zkušenosti nemám, no nicméně sem dal hledat na netu gf2mx vs linux a něco sem našel včetně odkazů na nvidii a podporu linux. ovladačů - tak se na to podívej
http://www.supersvet.cz/view.php?naz...nku=2001040701
Každopádně to chápu, no asi a v rámci fin. možností bych radši koukal po bazarech a nabídkách /třeba na aukru/ a koupil GF 4 Ti - za směšný peníz a jistotu/sice dx8/ ale plnohod. kartu. Good luck - kdyby něco sem ještě našel napíšu
Ahoj V
Ja teda moc nepochopil co se stalo, ale tohle neni problem linux vs ovladace -- minimalne v svga modu bez jakykoliv ovladacu by to melo behat. A uz vubec by to kvuli tomu po postu nepipalo.
To sem taky nepsal, jen sem se snažil dát odkaz, aby bylo možno spustit - resp. zkusit třeba kartu naběhnout pod linuxem, jestli jsem tedy dobře pochopil, že na pc jsou dva systémy linux a win - jen to trošku nechápu - 98,xp jo, ale kombinace linuxu a winů, nevím, neznám - každopádně, jestliže karta chodila před reinstalem, nevidín problém - nicméně jestliže pc naběhne - zkusil bych se hodit do nouzáku přes F8 - total odinstalit drivery na kartu a to důkladně přes driver cleaner http://www.edownload.cz/sw/driver-cleaner/ a zkusil reinstal ovl. třeba tyhle http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html jsou tedy pro xp - nevím co máš za OS/tedy win/ jinak se tam mrkni najdeš i jiné - no s tím pípáním nevím - nemám sys. repro - nikdy jsem tohle neřešil - jestli jsi třeba nečistil kartu . špatně zasunutá, špatný ovladač na desce pro AGP - odcházející kondíky na kartě, nevím - alternativ je moc . Jinak jestli jsem plácnul něco špatně - tak se omlouvám předem Hezký večer V
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Ja teda moc nepochopil co se stalo, ale tohle neni problem linux vs ovladace -- minimalne v svga modu bez jakykoliv ovladacu by to melo behat. A uz vubec by to kvuli tomu po postu nepipalo.
stalo sa to ze po preinstalovani windowsu prepisal mbr. skusil som obnovit grub podla navodu vyssie uvedeneho. cez livecd to neslo, skusil som teda super grub disk. vyhodilo chybovu hlasku. teda som sa na to vykaslal. odvtedy to nejde a pipa.
Ospravedlňte písanie bez diakritiky, čiariek a veľkými začiatočnými písmenami vo vetách. Radšej píšem bez diakritiky, pretože ma to zdržuje.
ďakujem
P.S.: nezobrazi obraz. t.j. ziaden text ani nic. len pipanie II I I I I I I I I
Ještě jedna věc mi napadá, třeba je to kravina, ale nikdy nevíš, nemohly ti odejít ramky?? Co takhle vyndat ramky ze slotů a nechat tam jen 1?? To sem řešil cca před 6 měsíxi 4.8.2009 - kdy sem si total roz-----------al pc, a mohli za to RAM-ky - ani instal mi nešel, když ti to ani nezobrazí - zkus i ty ramky, najeď jen s 1 uvidíš, pak tedy zkus jinou vga, a když to s ní tedy pofrčí - je po ní - nenaděláš nic, za pár kaček seženeš jinou- Když tedy nejedeš na tom pc ve hrách, tak bych ale šel fakt aspoň do gf 4 ti - 4200,4400 - jsou na A - mrkni na to, fakt za pár Kč a mamina by určitě přispěla. No nic pěkný večer V
A další věc ještě, co zkusit zresetovat BIOS?? Pěkně do pc, Na desce je jumper J10, nebo J11, kterým lze FSB stáhnout napevno na 100MHz. Pak v pohodě nabootuješ a v BIOSu si můžeš udělat standardní nastavení . Nevím napadaj mi různý věci. A hlavně to pípaní by tomu nasvědčovalo. Ahoj
Podívej , co sem našel na googlu - je tam popis pípnutí - co by to mohlo znamenat
http://richvasoft.webz.cz/view.php?c...nku=2005041901
http://pc.poradna.net/q/view/458200-...pipani#r458202
a tady je přímo poradna. Ahoj napiš, jestli ti to pomůže. V
Citace:
Původně odeslal
Fišer Václav
A další věc ještě, co zkusit zresetovat BIOS?? Pěkně do pc, Na desce je jumper J10, nebo J11, kterým lze FSB stáhnout napevno na 100MHz. Pak v pohodě nabootuješ a v BIOSu si můžeš udělat standardní nastavení . Nevím napadaj mi různý věci. A hlavně to pípaní by tomu nasvědčovalo. Ahoj
skusal som. este vyskusam vybrat ramku. a vyskusam fsb na 100MHz. idem do toho. a tusim som tu ramku skusil vybrat uz vcera. a este jedna otazka: skusil som tu grafiku geforce2 dat do mojho compu. nesla. cize sa asi zacalo bootovat podla skvrkotu disku ale ziaden obraz. nechcem rano rusit mamu a segru. takze odpisem az neskor ci to funguje alebo nie.
Ano, jesliže HDD něco dělá, tam problém nebude, za pokus to stojí, na té poradně je dost zajímavých příspěvků a to pípání sem tedy projel jen zběžně a zareg. jsem tam právě i problém s BIOSEM, no ale jestli tedy ani ta karta nejde v jiném PC, nevím, nevím. Hodně štěstí V
nebudem nanasat novu pastu na cpu ani grafiku. mame by od pomyslenia ze by jej mal niekto rozoberat pocitac zjezili vlasy. a kadernici su dnes drahi. a chcem spojazdnit 3d na ubuntu ale zevraj do grafika (nVidia RIVA TNT2 64) nepodporuje. tak ze ci by sa nenasiel driver na ubuntu. na prispevok vyssie: jumper som nenasiel. na svojom to mam ale ten je asi novsi. mamin je tiez dost stary. tusim ze niekedy z roku 1998-2003 takisto aj moj. ja odhadujem na 2000. vyskusam odpojit zdroj od zakladnej dosky a uvidim. zatial pekny den