rychlost Windows7 pri zapnuti
1/Mam novy pocitac aj s nainstalovanym Win 7. Doteraz som pouzival Win XP a som dost rozcarovany rychlostou systemu pri zapnuti. Samotna odozva OS uz ked je naloadovany je super a som spokojny, ale pokym sa to zapne tak to podla mna trva prilis dlho, pritom ma pc 4gb ram.. Je to normalne? Porovnavam to logicky s XP..
2/Zaujimalo by ma, ako sa riesi situacia, keby som potreboval preinstalovat OS, nakolko sa v krabici nenachdzalo ziadne instalacne DVD, len mam nalepku na krabici.
3/Hry sice nehravam, ale zopar som ich skusal nainstalovat, ale velka cast z nich sa nespustila- chyba v kompatibilite?
Dakujem za odpovede
Re: rychlost Windows7 pri zapnuti
este doplnim verziu OS: Windows7 home premium 64bit
Rekl bych, ze bod 1] je superfetch, vice zde
1) Pokud nepoužíváš MS hledání, tak vypni službu indexace souborů a případně další služby, který nevyužiješ. Zmíněný superfetch ale doporučuju nevypínat. Dál doporučuju počítač nevypínat, ale jen uspávat (rozdíl ve spotřebě by měl bejt minimální), sám dělám restart jen zhruba dvakrát do měsíce kvůli aktualizacím. A poslední rada - počkej, Win7 nebo Vista se ze začátku musej "usadit", obvykle optimálním zbůsobem začnou běhat tak do tejdne po nainstalování.
2) Odkud seženeš instalační médium je jedno (klidně z torrentu) na platnost licence to nemá vliv, jen musíš mít správnou verzi.
3) Máš nainstalované a v pořádku všechny ovladače? Mám Vistu x64, což je z hlediska her stejný prostředí, a nepamatuju se že bych kdy měl nějakej problém, dokonce sem teď úplně v pohodě rozjel tak starý věci jako Fallout 1,2. Jediný co je u starších her někdy potřeba, je spustit instalátor v režimu kompatibility a hru potom spouštět pod adminem, jinak problémy nejsou.
no ja jeste nastuvuji vyuziti vic jader pri startu (dam vsechny 4)
-start-spustit-msconfig-spusteni pc -advance-numproc.
me teda zapinani / vypinani chodi rychle jako nikdy predtim. novej komp viz podpis.
byl jsem sam z toho mile prekvapen. doma schvalne premerim ;-) ale je to fofr.
EDIT - zapnuti 35 sec. od zmacknuti tl. do win
U Vist/7 se obecne start chova tak, ze widle uz jakoby jedou, da se prihlasit, ale jeste peknejch par minut chroupou na disku. Doba zavisi na tom, co za bordel si nechavas startovat. Je to kvuli mamlojum, ktery furt hodnetej system (nebo prohlizec atd) podle toho, za jak dlouho nastartuje. Pritom start je max 1x denne, takze 30s sem nebo tam ....
Na mem zeleze (c2q/8GB) startuji win XP i 7 (64bit) zhruba stejne rychle (nepocitam do okna s prihlasenim to trva XPckum dyl, ale do okamziku, kdy prestane hrabat disk). Pro srovnani, Gentoo startuje stejne dlouho se sluzbama jako apache, mysql a pod, bez nich cca 1/2.
--
Edit: Jop, Visty v domene, to je tragedie, po zadani loginu jim trva cca 20-30 minut nez se prihlasi (nevim proc) a pravidlem je, ze se vypari konfigurace FF (prestane fungovat adblock) a dalsich apliakaci.