Zajímavý problém UPC x Vista
Zdar, řeším jeden zajímavý problém.
Známý má stolní PC (Vista), má v něm integrovanou síťovku a wifi síťovku. Má zaplacené dva internety, jeden přes wifi a druhý klasika 10M od UPC. Volal mi, že přes wifi se v poho připojí, ale přes UPC má stále omezené připojení a ani ťuk. (samozřejmě nemá aktivní obě připojení najednou)
Tak jsem k němu přijel, vyzkoušel UPC ve svém notebooku (WinXP) a naprosto bez problémů, internet jede. V jeho PC však stále omezené připojení. Tak jsem řek, vadná síťovka, dal jsem mu novou síťovku do PCI, ale ta se chovala naprosto stejně, pořád nic.
Tak jsem vzal jeho PC ke mě, kde je ADSL od O2, a u mě to jeho PC v pohodě načte adresu a internet jede.
Tož som z toho volaký zmetený. Nemá někdo tušení? Díky.
Re: Zajímavý problém UPC x Vista
Ještě mě napadlo, je možný, že by ty jeho Visty (má tam nějakou pochybnou verzi) neuměly rozsah adres 89.xxx.xxx.xxx, které přiděluje ten UPC modem?
edit: tak citam, ze si menil sietovky ... tak asi nic
orig: neviem ako u vas, ale u nas blokoval UPC pripojenie na MAC adresu, nemoze to mat nejak suvis ? aj ked ty si sa uz pripojil s ntb, jeho mac moze byt nejak v systeme zapamatana. Skusil by som zmenit MAC na tu z tvojho ntb (ak to driver vo Vista dovoli)
vypnout/zapnout modem po kazdym pripojeni jsi zkousel? urcite je tam nastaveny DHCP na ty sitovce?
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
vypnout/zapnout modem po kazdym pripojeni jsi zkousel? urcite je tam nastaveny DHCP na ty sitovce?
Jasně, restart modemu při každé změně zařízení...
Bylo nastaveno jak DHCP, tak jsem zkoušel i nastavit ručně hodnoty, které mi modem přidělil do notebooku, kde to fungovalo... také nic... ani na té integrované, ani na té co jsem dal do PCI... :confused:
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Jasně, restart modemu při každé změně zařízení...
Bylo nastaveno jak DHCP, tak jsem zkoušel i nastavit ručně hodnoty, které mi modem přidělil do notebooku, kde to fungovalo... také nic... ani na té integrované, ani na té co jsem dal do PCI... :confused:
rucne nastaveny hodnoty by ti s jinym mac fungovat nemely ... minimalne ne dlouhodobe ...
zkus stahnout wireshark a podivat se, co tam tece. btw. z dhcp ip dostane?
Tak když dám mezi modem a PC router, tak to jede... Když bylo připojeno PC přímo na modem, tak to dostalo adresu tuším 194.xxx.xxx.xxx s maskou 255.255.0.0. Asi to už dál řešit nebudu, ale stejně je to divný. Díky všem za rady.
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Tak když dám mezi modem a PC router, tak to jede... Když bylo připojeno PC přímo na modem, tak to dostalo adresu tuším 194.xxx.xxx.xxx s maskou 255.255.0.0. Asi to už dál řešit nebudu, ale stejně je to divný. Díky všem za rady.
194. afaik upc vubec nema ...
Ještě zkusím přesně zjistit tu adresu, jakou to dostalo od toho modemu... zítra zavolám dotyčnému a požádám ho, ať to ještě přepojí.