Ahoj,
jsem trošku zmaten z nabídky http://www.t-mobile.cz/web/cz/reside...nternetVMobilu
Jaký je rozdíl mezi Surf&Mail+ a Internet+ mimo kvótu? A jak se kvóta projevuje? Díky za praktické zkušenosti.
Z.
Printable View
Ahoj,
jsem trošku zmaten z nabídky http://www.t-mobile.cz/web/cz/reside...nternetVMobilu
Jaký je rozdíl mezi Surf&Mail+ a Internet+ mimo kvótu? A jak se kvóta projevuje? Díky za praktické zkušenosti.
Z.
Nevím co myslíš tím "mimo kvótu", ale oba tarify se chovají tak, že po překročení limitu dat dojde ke zpomalení rychlosti, nikoliv ke zvýšení ceny. Velký rozdíl je ale v tom, že zvýhodnění Sufr&Mail+ se vztahuje pouze na data přenesená přes určité porty, cokoliv mimo ně může (ale nemusí) být zpoplatněno. U Internet+ jsou všechny přenesená data v ČR v ceně.
Já jsem používal Surf&Mail+ asi rok, končil jsem s ním v srpnu 2009. Ze začátku mi neúčtovali provoz třeba přes SSH, ale několik měsíců před tím než jsem odešel začali. Prostě jsem zaplatil částku paušálu + co jsem přenesl přes jiné porty bylo zpoplatněno klasicky za kilobyte.
Nabídka datových paušálů T-Mobile je už minimálně rok suverénně nejhorší na trhu, nedokážu pochopit, že s tím pořád nic neudělali, odešel jsem od nich k Vodafonu a jsem mnohem spokojenější. Ohledně dat má něco do sebe rozdhodně i O2 s poměrně slušným 3G pokrytím a velmi výhodným tarifem Internet v mobilu.
Ja mam prakticke zkusenosti s Surf&Mail+ velice dobre. Pouzivam hlavne synchronizaci s google apps a operu (mini/mobile). S tema zpoplatnenejma portama to je asi pravda, cas od casu se mi na vyuctovani objevi nejaka ta petikoruna za IRC/SSH.
Díky za vysvětlení. Já to budu mít k firemnímu číslu, jinak bych zůstal u Vodafonu, jejich nabídka mi příjde šikovnější (nevím o omezení na porty, je možné že existuje i tam). Jsem rád, že mi tedy bude stačit Surf&Mail+.
Jenom pro úplnost: u O2 ani u Vodafonu neexistuje, že by se datový paušál vztahoval jenom na některé porty.
Já mám Sufr&Mail+ cca rok a půl, měsíční limit jsem ještě nepřekročil a nikdy jsem za data mimo definované porty neplatil (mail, web, vnc, remote desktop, icq, skype, irc), ale na jiném fóru si na to pár lidí stěžuje.
PetrT: Nevím jak je to dlouho co měnili podmínky, každopádně já mám ještě starý Surf&mail, kde je 2GB FUP na webové prohlížeče plus 30MB provozu přes APN internet - dost možná máš také ještě staré podmínky :-)