Další aféra s torrenty, tentokrát v Itálii....
Tak jsem si přečetl tento článek:
http://www.diit.cz/clanek/italsky-so...orrentu/35461/
...a zůstal mi rozum stát. To už rovnou můžou zavírat obchody s auty, protože auta můžou zabíjet, ničit něčí majetek a podobně. Stejně tak jak u aut je dopravní policie, stejně tak by měla být "internetová" policie, která by měla být zaměřena na internetovou kriminalitu.
Jsem všemi deseti pro, aby se neporušoval zákon, ale tohle je na mě moc. Samozřejmě zcela určitě chci, aby se bojovalo proti warezu, ale jinak, třeba kontrolou torrentů a podobně, ne blokací torrent serverů, kde se může nacházet i legální obsah.
Jaký je Váš názor? :)
PS: Osobně jsem torrent použil asi jen dvakrát (pro stáhnutí několika linuxových distribucí), ale ač ho nepoužívám, stejně mi všechny tyhle aféry nejdou na rozum.
Re: Další aféra s torrenty, tentokrát v Itálii....
Já jen čekám kdy se toho chytne, všedobrá EU :roll:A ještě přiberou jiné servery společnosti...
Názor je takový, že dělat to "jinak" by vyžadovalo více času, odbornosti a práce, proto je jednodušší paušalizovat, házet do jednoho pytle a nemuset moc rozlišovat... Přiznejme si, že přes torrenty nelegální obsah fičí, a není ho zrovna málo, ale to by se rovnou mohl zakázat celej Internet :-)
Jinak ten článek je češtinsky (stylisticky) dost prapodivný počin...
Muj nazor je ten, ze autorske pravo v soucasne podobe je nesmysl a je treba ho naprosto razantne zmenit. Funguje to totiz uplne stejne jako prohibice v US, drogy .... data a autorsky obsah po netu vymenujem vsichni (co si budem nalhavat), nekdo vic nekdo min, nekdo "vic legalne" nekdo "min legalne".
IMO je zasadne spatne predevsim to, ze neco co delaji uplne VSICHNI (a na tom trvam, neexistuje nikdo, kdo by autorsky zakon v soucasne podobe neporusoval) je nezakone.
Ona by byla asi docela prca prozkoumat PC/NTB soudce soudiciho nekoho za porusovani AZ. Ono by se totiz temer jiste ukazalo, ze soudce je vetsim piratem nez souzeny.
ad clanek - ono to je mozne i u nas prostrednictvim predbezneho opatreni. tam by ale musel ten, kdo se ho domaha, aspon ramcove prokazat, ze dany torrent neni legalni a zpusobuje mu ujmu.