NTB kolem 12k Kč - rychlá rada nutná!
Ahoj všem, přítelkyni začal "zlobit" desktop a rozhodla se ho nahradit NTB. Potřeboval bych nejlépe dnes nebo zítra dopo poradit konkrétní typ, s následujícími požadavky
- cena kolem 12 tis. Kč
- možno i bez OS, ale zlobit se za něj nebude
- 95% času bude NTB doma na stole
- výdrž baterie není taky nějak kritická
- na barvě a podobných kokotinách nezáleží
- trošku solidní display potěší (vím, že v této relaci nelze dělat zázraky, tak se aspoň vyhněme průserům :-) )
- určení - běžná domácí a školní práce, browsení na netu, filmy, hudba... hry buď vůbec nebo minimálně, rozhodně to nebude herní ntb na nejnovější pecky :-)
Zatím adept je tento
http://www.alza.cz/hp-probook-4515s-d138752.htm
Tuším, že se tu něco podobného nedávno řešilo a vylezl z toho taky HP probook, ale ať jsem dělal co jsem chtěl, thread jsem nenašel
EDIT:
Případně ještě
http://www.alza.cz/hp-compaq-presario-cq61-d137709.htm
Re: NTB kolem 12k Kč - rychlá rada nutná!
Zkusil bych Dell Inspirion nebo si připlatit za HP ProBook.
EDIT: Hehe, tvýho editu jsem si nevšiml, takže volba asi v poho. Zkus se podívat na něco s procesorem od Intelu, nevím o kolik to výjde dráž. Jinak já kdybych neměl za dobrou cenu ten Dell co mám teď, tak bych taky kupoval ten ProBook, měl by být jen trošku hlučnější občas (tuším, že nasává přes klávesku).
EDIT2: Ten Compaq (nevím jestli přesně tendle) má kamarádka necelej rok a zatím v pohodě, ale je to její první notebook, takže nevím jak moc věrohodný informace to jsou. Má ho na to stejný co by měla tvoje přítelkyně plus na AutoCAD.
Ad Dell - nějaký tip na konkrétní model? :-)
Ad připlácení si - hranice 12k je sice trochu flexibilní (viz linkovaný HP), ale prosím respektujte ji trcohu, nelze ji natahovat donekonečna... nemůžu přijít a říct "tak mám bomba tip, akorát je za šestnáct, supr ne?" :-D
Ad Intel CPU - hledám, hledám, taky se mi do AMD nechce :-D
EDIT:
Tak aktuálně vede u přítelkyně tento
Ja jsem pred vanoci sehnal pro sestru Toshibu A300-22W, ale ted koukam, ze pujde asi spatne sehnat. Predinstalovane jsou windows vista, ale objednal jsem "bezplatny" upgrade windows 7, ktery je uz asi mesic na ceste nekde ze zahranici ... (za cenu postovneho - cili + 700 Kc)
http://www.gigashops.cz/toshiba-satellite-a300-22w/
Ta Toshiba nevypadá špatně, nicméně problém asi bude fakt dostupnost...
Ovšem poslední zprávy hovoří o tom, že se přítelkyně "zamilovala" do toho posledního Compaqu... Takže jinak - je v pohodě nebo se mu vyhnout? :-D
Jde o tento:
Já bych řekl, že za ty prachy dobrý.
Kolega včera koupil rodičům tento :
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-sl510-d147225.htm
A nemůže si vynachválit LED displej....
jj take bych doporucil nejake to lenovo, spis nez HP...i kdyz zalezi na konkretnim modelu...
Já mám firemní SL500, sic v jiné konfiguraci, ale jsem taky spokojen...pokud jej nebude často přenášet (je těžký).
No uvidíme, Lenovo se líbí mě, HP Compaq zase spíše přítelkyni, tak uvidíme co a jak... Každopádně díky všem za postřehy a názory, snad vybereme dobře :-D
Heh tak diplomacií u sponzora (rodiče) se podařilo natáhnout cenovou hladinu, aktuálně je to 16000, ale opravdu MAX
v této relaci jsme vybrali
http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d138754.htm
oba, nezávisle na sobě...
Vlastní GK, LED displej, Intel CPU, ostatní parametry vyhovující... Navrhne někdo něco výrazně lepšího za stejné či menší peníze, nebo do něj máme jít? :-)
Jj, ten vypadá dobře... kolega se pro něj zrovna včera rozhodl :-)
Akorát mám pocit, že ty W7 jsou jen 32bit...
osobne bych sel do nejakeho HPcka anebo mozna 17" acer
http://www.alza.cz/acer-extensa-ex76...mn-d137507.htm
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
no je to fesak, vybava taky supr (numpad potesi), mozna by stalo za to pohledat nejakou recenzi, zkusenosti..
acer bych fakt nebral, ale do 16k by se dala sehnat nejaka slusna Toshiba L500 v solidni konfiguraci. nevim jak je na tom konkretne tohle vybrane HP, ale na tech o neco levnejsich ty plasty nejsou uplne "ono", kdezto u Toshiby jsme ani u tech nejlevnejsich zadne prohybani nezaznamenali...
@MaWa: Mno tak HPček máme v práci celkem požehnaně, právě zhruba téhle kategorie, a žádný problém jsem tam nezaznamenal... Ale díky, ještě se na to podívám...
@jenicek321: Právě, vypadá dobře, tak jsem zvědav.
@Petrik: Děkuji za radu, ale Acer opravdu ne, dalo mi dost práce přítelkyni vysvětlit že "to od A" (Acer, Asus - Apple jsme vzhledem k relaci ani neuvažovali :-D) je špatně a tak ji rozhodně nehodlám něco takového znova navrhovat... :-D Jako neříkám, že Aceru nebo Asusu to občas neujede a nemaj pěknej kousek, ale obecně k těmto značkám prostě nemám důvěru...
@meteor: Dík za upozornění, přiznám se, že tohle jsem včera už nějak nezvládal řešit, při všech dalších věcech kolem toho NTB, už mi nějak nezbývala kapacita na úvahy 32/64bit OS :-D
jasne ze acer je shunt, na druhou stranu je dost rozdil mit na stole 15,6" nebo 17" LCD...
Tento ProBook vypadá taky velice solidně, akorát že bys musel těch 1.160,- Kč na limit (16k) zasponzorovat ze svého ;) koneckonců, co by člověk neudělal pro (jakéhokoli) miláčka... :p:p:p
Probook 4510s neni spatny, dva jsem kupoval (akorat v konfiguraci se 4GB pameti, 500GB diskem a bez os). Nicmene v cerne barve je neprakticky leskle horni viko, pokud se pritelkyni bude libit, radsi ji porid cerveny :-) tomu se kryt neleskne...
Citace:
Původně odeslal
Petrik
jasne ze acer je shunt, na druhou stranu je dost rozdil mit na stole 15,6" nebo 17" LCD...
Mno tak momentálně používá 17" CRT, což bude co se týče efektivní plochy možná něco podobného jako 15,6" LCD... A kupovat kvůli 1,4" LCD Acer to tedy vážně ne :-)
Jinak já na kombinaci 15,6" LCD (notebook) + 17" LCD (externí monitor) pracuju běžně, stejně jako dost kolegů, a nevidím to zas tak strašně :-)
@meteor: Nebudem ten rozpočet už napínat, ono ruku na srdce, do určité cenové hladiny by člověk vždy našel něco "trochu lepšího při nepatrném příplatku" :-) Já jsem včera říkal i přítelkyni, dej si nějaký "hard cap" na nepřekročitelnou max. částku, jinak si buď nevybereš, nebo skončíš na NTB který bude o 8k dražší než byl původní záměr :-)
A uvažujme, že původně se vybíralo v relaci 12k :wink: I tak ale díky moc za inspiraci :-)
@MV: Nevím, předám informaci dál, ale tohle myslím vadit nebude. Nebo takhle - myslíš doufám lesklé víko jako tu "vrchní část", nebo to má i lesklé plochy plastů kolem monitoru???
EDIT: Aha! Tak jsem to ještě jednou okouknul na fotkách i videu a ono to má opravdu lesklé plasty kolem LCD i display samotný... No tak to mě tedy slušně řečeno nasr... :evil:
Jen bych chtěl dodat že Probook co jsme měli v práci 17 modely tak musim říci že společně s levnými Asusy je kandidátem na nejhorší display co jsem kdy viděl. Je nepřjemný na tom dělat. Nedovede zobrazit ani zelenou, ani červenou ani modrou, má tak strašnej gamut že vše jako by bylo potažený bílo-šedym povlakem, o podsvícení moc nejde je to prostě panelem, ten nejlevnější co se prostě dnes vyrábí. co se SL lenov týče, taky hrůza, ale bylo to lepší. Ty zas často trpěj chybnym power-managementem ala i ve full load na adaptéru CPU pořád 1200mhz.
doporucuju pred koupi probooku nejdriv vyzkouset klavesnici, me se na ni psalo dost blbe
Nejsem žádný expert na displeje, ale SL500 má dobrý displej Mám "15" - 1680*1050, typ obrazovky nevím a barvy jsou přjemné. Power management pracuje jak má. Možná se jednalo o nějakou špatnou sérii.
Tak prý odzkoušeno přímo v Alze, spokojenost, koupen ProBook 4510s :-)