vypnutí AHCI - ztráta výkonu?
Ahoj,
i přes veškeré snahy se mi nedaří přidat do instalačky winXP ovladače AHCI pro mojí desku (ASUS M2R32-MVP), dal jsem tam už snad všechno co jde a nic.
Zatím mám Xp na starém 40GB disku a rád bych je přesunul na rychlejší 1TB disk, ale ten při instalaci se zapnutým AHCI XP nevidí.
přijdu o nějaký velký výkon, když disky zapnu jako IDE?
Win7 jsem zkoušel, ale těm se nelídí nějaká součást mojí konfigurace, protože mi vždy v půlce instalace zčerná obrazovka (v tom místě, kde se nejspíše hledá ovladač grafiky a přepíná se rozlišení instalace do vyššího rozlišení)
Díky
Re: vypnutí AHCI - ztráta výkonu?
Prijdes o 0,000prd vykonu. pokud nechces vyuzit NCQ tak tam dej IDE. Opravdu rozdil mezi AHCI a IDE v radove procentech. (urcite vetsi prinos ma novy disk nez AHCI)
Jedinou nevyhodu vidim v pouzivani eSata, kdy nefunguje pripojovani za behu.
Ale funguje, já to takhle klidně dělám, jo je to více riskantní ale jde to. Normálně připojíš disk, jdeš do správce, vyhledat pnp hardware = šup a máš ho tam, pak ho ale zas musíš ve správci disků odpojit, pokud na to zapomeneš tak hold výtuh systému no...
Je to hlavně driver related věc. Na Nforce chipsetech třeba už za dob Nforce 3 fungoval hotswap i když to bylo v IDE modu.