jak dát dohromady harddisk??
tady vám napíšu můj problém: Mám problémy se stahováním.
Mám 2 harddisky. Dělalo to i když jsem měl jen jeden. Vždycky když si něco stahuju třeba na disk /H: tak ono se to jak kdyby stáhne na disk /C: a až se to dostahuje tak se to přesune tam kde to chci. Prostě to první sežere místo z /C: a pak se to přesune tam kde chci. A můj problém je že na /C: nemám skoro žádné místo takže během stahování musím mazat nějaké složky ....nevíte někdo jak udělat aby se to stahovalo přímo tam kde chci?? Děkuju
no a na tom C protože je na něm málo místa tak si všechno dávám na ten 250 gb. a teď jsem dostal nápad: já mám ten starý hdd rozdělený na 2 části tak kdybych to dal zase dohromady tak bych tam měl dost volného místa ....nevíte jak ten rozdělený hdd dát zase dohromady??
Re: jak dát dohromady harddisk??
Tak správa partitions se dá dělat různými programy, například Partition Magic... Ale bacha, není to "bez rizika", občas se to "nepodaří" a může někdy dojít ke ztrátě dat. Před touto operací bych důležitá data někam zálohoval.
Spíš stahuj přes nějakej normální prohlížeč (ne Internet Explorer), ten to bude ukládat přímo tam, kam má a ne napřed do svojí dočasné složky a pak to kopírovat... ;)
Většina aplikací používá standardní adresář temp, který je umístěn ve tvém profilu na disku C. Cesta k němu je C:\Documents and Settings\NázevSoučasněPřihlášenéhoUživatel e\Local Settings\Temp\ . Jediné, co potřebuješ je změnit umístění tempu. Jde to takhle:
START / Ovládací panely / Systém / na kartě s názvem "Vlastnosti systému" pak přepni na záložku "Upřesnit". Dole pak najdeš tlačítko "Proměnné prostředí" a tam najdeš dvě proměnné TEMP a TMP. Vytvoř si na jiném disku nějakou složku a pak změň proměnné prostředí na tuto složku.
Pak už aplikace použijí tuto složku a nebudou nic cpát na disk C. Na manipulace s diskem se vykašli, pokud nemůžeš zálohovat data, tak to radši neriskuj. A po restartu můžeš tu původní složku temp celou promazat. Nemělo by v ní být nic, co by se smazání bránilo.
jo dík ty ale to TEMP a TMP tam dám upravit a je tam %USERPROFILE%\Local Settings\Temp tak co tam mám napsat aby se mi to uložilo do /F: do složky temp ??
Citace:
Původně odeslal
Jarinho
jo dík ty ale to TEMP a TMP tam dám upravit a je tam %USERPROFILE%\Local Settings\Temp tak co tam mám napsat aby se mi to uložilo do /F: do složky temp ??
Překvapivě F:\TEMP.
Osobně bych ale doporučil také jiný prohlížeč (např. Firefox se chová normálně)
já jsem tam napsal do obou řádků F:\temp ale furt to stahuje na C
jako všechno smazat a napsat tam F:\temp ??
Citace:
Původně odeslal
Jarinho
já jsem tam napsal do obou řádků F:\temp ale furt to stahuje na C
Tak možná IE používá ještě jiné složky. Zkus opravdu jiný prohlížeč, IE je za trest.
Poslední český firefox pro windows stahuj tady a návod jak přenastavit kam stahovat tady.
edit.
ještě pro to, aby se změna systémových proměnných projevila, musíš se odhlásit/přihlásit.
já mám mozillu firefox myslim ze je to nejnovejsi verze, dela to i v firefoxu a delalo to i v IE 8 ...myslím že j eproblém tam jak říkal kocourleo
Ne, Firefox stahuje přímo tam, kde mu řekneš. Akorát si napřed udělá prázdnej soubor s názvem souboru a pak vytvoří název_souboru.part (nebo tak nějak), kam to přímo ukládá, potom vymaže ten prázdnej soubor a přejmenuje název_souboru.part na název_souboru.
IE stahuje do %USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files a potom to přesune na správny umístění.
jo já vím...HOŠI DÍKY !!!! Jak mi to řekl kocourleo tak to šlo..jenomže předtím to nešlo protože jsem to zapoměl restartovat ;-) díky chlape.
akorát mě to nestahuje s příponou .part ale .tmp
No, tak .tmp - to je to moje "nebo tak nějak", FF už nějakej pátek nepoužívám, tak jsem matně vzpomínal... :)
Ještě poznámka - FF coby default vše cpe na plochu - uživatel si to musí nejprve přenastavit.
Ahojte mám problém.... mám v počítači dva disky a to C a D ale na tom disku C nemám vůbec místo a potřebovala bych ho zvětšit z toho disku D.... Jako ubrat velikost na D a zvětšit C nevíte někdo jak to udělat? ? ?
Nejjednodušší to bude pomocí GParted Live CD - více info zde.
Zazálohuj důležitá data, stáhni si to liveCD, vypal na CD, nabootuj a intiutivní metodou zmenši a zvětš příslušné partition na disku.
Jinak pozor, v závislosti na velikosti disku to může trvat i desítky hodin.
ale radši si ukládej soubory na D protože když budeš např. ořeinstalovávat PC tak to na D se ti jak kdyby zálohuje a o žádná data nepřijdeš
Citace:
Původně odeslal
Jarinho
ale radši si ukládej soubory na D protože když budeš např. ořeinstalovávat PC tak to na D se ti jak kdyby zálohuje a o žádná data nepřijdeš
Upřesnil bych to - pokud máš HD rozdělený na dvě oblasti, např. C: a D: s tím, že na C: máš systém (windows) a základní aplikace, máš možnost provést čistou instalaci systému včetně formátování systémové partition a skutečně vše na druhé oblasti disku (D:) zůstane zachované.
Pozor ale, kam se ukládají dokumenty. Standardně je to v C:\Documents and Settings\Uživatel\Dokumenty. Pár kliky se to dá ale hned po instalaci přesměrovat např. na D:\Dokumenty.