Poraďte jak ji mám donutit aby akceptovala 3ti pcie 2.0 16x jako 2.0 a netvrdila mi porad, že se jedna o 1.1cku. Dik dik
Printable View
Poraďte jak ji mám donutit aby akceptovala 3ti pcie 2.0 16x jako 2.0 a netvrdila mi porad, že se jedna o 1.1cku. Dik dik
Pro začátek, třeba napiš Tvou sestavu kompletně Aby se bylo o čem bavit OS verze ovladačů, biosu atd.. prosim prosim :p
MSI GD-80
BIOS v 1.4(je tam origo)
DDR3 1600Mhz Zeppelin(1,5v) 9-9-9-24 2x2GB(ted maji 1333mhz 8-8-8-24)
I5-750
SLI GTX260
Corsair 850W
Widle 7 Ulimate, ovladace desky sem instaloval z cd. Zbytek jsou nejaktualnejsi verze.
Ale to je PCI-E 1.1 Intelácký southbridge PCI-E 2.0 neuměj. A ten třetí slot je jen 4x ze southbridge, na grafiku pokud jde o 3D výkon to vhodné není. Je to slot pro přídavný řadiče, atd.
Dik, to sem slyšet sice nechtěl, ale alespoň to nebudu dál hrotit.
Odporucam mrknut na web intelu a pozriet si tam Datasheety k jednotlivym cipom ktore od intelu na doske mas. Zistis zaujimave a casto aj podstatne veci.
Napriklad moje RAMky (Nanya ddr3 1600) sa pysia tym ze su schopne bezat na 1.5 volta, ale na mojej doske s X48 cipsetom mi to nepomoze pretoze cipset tuto rychlost podporuje jen a pouze na 1.9 volta.
No vidis, takze priste lip cist a hledat chytaky, ja uz sem ztracenej. Jinak kdyz uz jsme u toho, pred par hodkama mi pad system. Mam takovej problem, jako by se mi nekde ztraceli data, nejsem schopnej rozbalit jedinej .rar vzdy mi to vyplivne crc a jine libovky treba pri instalaci. Nemuze to bejt tim ze mam pameti na 1,5v a deska je delana na 1,65v?
Jestliže to jsou 1600@1,5 V a nezvládají s 1,5V ani 1333 MHz stabilně, tak možná budou vadny. Zkus jim trochu přidat šťávy a projet je MEMTESTem, případně mít osazenej třeba jenom jeden modul.
Já vůl pardon:cool:
@JERROME:
Toto jsou ale úplně jiny paměti - DDR3-1600 vs DDR2-800.