Editace PDF - přidání editovatelného textového pole
Strávil jsem dnes dlouhý čas hledáním po internetu a nenašel jsem nic :(
Má někdo nápad na nějaký free software (Win, případně i Linux, kdyby nic nebylo), kterým bych mohl do existujících pdf souborů přidat editovatelná textová políčka a tak pdf opět uložit? Tj. při dalším otevření v libovolném PDF readeru/vieweru by se dalo do textových polí jednoduše psát.
Pro výrobu pdf formuláře z ničeho jsem použil relativně úspěšně OpenOffice Writer, ale pro tento účel jsem bohužel nesehnal nic. Kupovat drahý Adobe soft je pro takovou "prkotinu" zbytečný overkill.
Předem díky.
Re: Editace PDF - přidání editovatelného textového pole
Nic podobneho jsem nezkousel, ale jen bych upozornil na moznost, ze pdf lze pomoci openoffice taktez otevrit (je potreba plugin), takze pokud umi vlozit dane pole tak by to mohlo fungovat.
Díky za tip.
Zkusil jsem to, ale bohužel to funguje jen napůl. Docela to rozhází vetšinu toho pdfka. Já to chci pro editace formulářů a naši úředníci se můžou kolikrát zbláznit i když to má jen špatný odstín... :roll:
Ale ještě si s tím zkusím pohrát, třeba se mi podaří tu rozházenou podobu upravit tak, aby byla k nerozeznání od původní a pak by to mohlo jít použít.
Každopádně pokud by měl někdo další tip, sem s ním ;)
To jsem zkoušel. Ten bohužel takové věci neumí. Umí přidávat poznámky, ale to je takové ne úplně funkční (rozhodně ne ve všech viewerech) a podivné.