tiskarna na stitky 330g/m velikost 8x16cm
Zdravim, do firmy potrebujeme koupit tiskarnu, ktera by dovedla potisknout vyse uvedene stitky. Normalni kanc. tiskarny maji problem, ze to nevezmou. Staci nam cernobily tisk. Tiskne se tam jen razitko a datum. Jedna firma mne doporucila OKI ES 3640a3. Bohuzel tato tiskarna stoji cca 80 000,-
Poradi nekdo na cem to jde tisknout?
Re: tiskarna na stitky 330g/m velikost 8x16cm
My pouzivame ZEBRY vo firme na tlacenie ciarovych kodov. Firma sa vola Kodys a dodavaju aj soft a mozes tlacit cokolvek a akokolvek a nielen ciarove kody.
Asi jsem se spatne vyjadril. Nejedna se o stitky, ale darkove certifikaty. Tzn. format tvrdeho papiru 8x16cm.
Ten problém je, že se jedná o certifikáty v tomhle nestandardním rozměru (již vytištěné) a tiskárny je nechtějí brát pro dotisk nějakých informací právě kvůli formátu, tak?
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ten problém je, že se jedná o certifikáty v tomhle nestandardním rozměru (již vytištěné) a tiskárny je nechtějí brát pro dotisk nějakých informací právě kvůli formátu, tak?
Ano je to nestandardni rozmer, ale do obycejnych kancelarskych tiskaren se vetsinou daji dat do rucnich podavacu. Jenze ten podavac to nevezme rekl bych, ze spis kvuli te vaze. Je to dost hladke. Cpal jsem to i do kopirky minolta bizhub 250 nebo tak nejak z hlavy nevim, podavac to vzal, ale seklo se to uvnitr.
Potistene to jiz je.
Je to normalni potisteny darkovy certifikat, kam potrebuji dotisknout jen datum a razitko.
No, na běžných laserech to imho nedáš, ty lepší končí na 220g/m2, ty nejlepší (v tomhle ohledu) tuším tak na 250-260g/m2. Otázka zní, kolik toho tisknete a jak kritická je cena za tisk (ono to bude asi za pár haléřů per print tak jak tak, ale rozdíly tam budou), protože samozřejmě tyhle tiskárny jsou na to jak dělané a stojí pár korun: http://content.epson.cz/product/busi...inkjet_printer .
Tiskneme toho 10 000ks za rok. Nikdo nevi presne muze byt vic muze byt min. Ty inkoustove tiskarny asi nebudou idealni, protoze se to rozmaze. Potrebujeme, aby to i vypadalo. Cenu nedovedu odhadnout, proste nejakou tiskarnu na to koupime. Napr. tu vyse uvedenou okinu nechceme kvuli tomu, ze bychom ji na nic jineho nevyuzili. Pokud se nic jineho nenajde co by to dokazalo, tak pujdeme asi do ni :(
Tím rozmazáním myslíš, že to nenatiskne na ten konkrétní papír, nebo se může rozmazat už natištěné? To první by bylo vhodné zkusit, s tím druhým imho není problém, nakonec Epson to i garantuje.
Zkus poptat (pokud jsi tak neudělal) Brother, ten míval leccos, nebo ještě líp vezmi jeden mail s dotazem a pošli ho na zastoupení všech výrobců jedním vrzem, oni se mají zasnažit ... (a já víc nevím :) )
Nektera tiskarna to natiskne uz rozmazane, nektera to natiskne pekne, ale rozmazes to pak. Uz jsem oslovil dost vyrobcu a nekteri mne doporucili stroje za 250 000,-Kc apod. Prece na takovou blbost musi existovat nejaky stroj za rozumnou cenu. To co mne oni nabizeji je vzdy nejaka barevna A3. Zkusim oslovit ty Brother diky za rady.