Na mé bedně se jde do zadní části přidat přídavný ventilátor je to na to připraveno. Mám dát směr proudění aby foukal vzduch ven nebo dovnitř ? Co je lepší ?
Printable View
Na mé bedně se jde do zadní části přidat přídavný ventilátor je to na to připraveno. Mám dát směr proudění aby foukal vzduch ven nebo dovnitř ? Co je lepší ?
Urcite foukat ven, je prokazany ze je to lepsi :wink:
tak tady už fakt není co dodat :evil:Citace:
Původně odeslal BDs
;D
suhlasim => jednoznacne von, ale este odporucam jednu malu upravu:
asi mas vzadu pri ventilatore prevrtane dierky, ktorymi ma prudit vzduch (ako väcsina bedni), tak to cele odstran a daj tam len klasicku mriezku na ventilator = bude to trosku tissie a najmä ti to zlepsi prietok vzduchu :idea:
smerom von...nech taha zvnutra vzduch von.
Jasne von. Ešte dopredu dať jeden aby nasaval.
A ak možeš sprav to tak ako ti radi arcanus.
Je to rozhodne lepšie !!
Vím, že je blbost teď psát, že já to mám dovnitř, ale mám o něco nižší teplotu na chipsetu i na CPU. Ale dodávám,že mám jeden větrák nahoře (prostě zeshora bedny) a ten to teplo spolu se zdrojovym foukacvem z ty bedny vyfouka.
Klidně vyzkoušejte uvidíte že to tak taky funguje...
jj to je taky gut, pretoze si vhanas tym vzadu a vysavas hore ten horuci co stupa, taky solution, dobre su na to aj zdroje co maju vetrak doleCitace:
Původně odeslal eraser
MadCap
záleží jak velký má být vzduchový oběh
pokud malý - tzn. jen kolem CPU a čipsetu - potom je ideální - mít větrák vzadu daný tak aby foukal dovnitř a zároveň třeba jeden nahoře, který ten teplý vzduch zase odvádí
pokud velký - tzn. nasosnout vpředu a udělat "průvan" , tak potom dát zadní ventilátor samozřejmě tak, aby foukal ven
Stejne si myslim ze mam maly i velky obeh. Horni vyfukuje, zdroj vyfukuje jeden pouze 7V nasava ze zadu a dole vetrak neni presto tam citim roudeni vzduchuCitace:
Původně odeslal DC
kazdopadne to chce alespon jeden co nasava...temi ruznymi dirami a nepresnostmi se dovnitr dostava vzduch tezko a je to hlucnejsi nez kdyz je alespon jeden intake vent. na 5V. Ja mam zati nejtissi zkusenosti s vyrovnanou bilanci - kolik dovtinr, tolik ven - nahluci to pres ty netesnosti...
Hej tak to musím prubnoutCitace:
Původně odeslal Chocen
Ja zkousel oboje (donitr a ven), mam Chieftec, tedy dva vetraky vzadu a jeden vepredu dole. A nizsi teplotu to davalo, kdyz vzadu foukam dovnitr a vepredu ven. Navic ten vepredu dole nevtahuje prach a vlasy.
Nizsi teplotu to dava proto, ze ty zadni vetraky foukaji chladny vzduch primo na chladic cpu. Chladi se takhle vic cpu, asi trochu na ukor disku.
na disc kašlu u mě má max 35 stupňů
VEN! zezadu ven zepredu dovnitr...Citace:
Původně odeslal celebris
hmm.. :roll:Citace:
-Ja8k1-: VEN! zezadu ven zepredu dovnitr...
hm tvoja maschina urcite potrebuje chladit :wink: :D ;DCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
MadCap
Uz jsem to tam dal a zvetsil jsem otvory u pridavneho vetraku a je to daleko tissi a vykonnejsi diky za radu arcanus teplota sla na cpu i desce upravou otvoru o 2 stupne niz
cize ked v zadu vyrezem ten plech kde je vetron a dam tam mrizku tak pojdu stupne dole????
A scim by som to mal vyrezat ?????
Lupenkovou pilou?????
Rezat se to bude asi spatne, ja to odvrtal a pak zapiloval.. kazdopadne je to dobre.. ten vetrak to akorat brzdilo.
No co jsem to tak sledoval bral jsem v uvahu i teplotu okoli o 2 st. mam min
treba tou pilou, ale mnelo by to jit aj vystipat klestemi nebo jakymkoliv vhodnym nastrojem, ktery mas k dispozici...Citace:
Původně odeslal Platon
to si říkáte hardcore overklokaři, já na tuhle špinavou práci mám rozbrušovačku...Citace:
Původně odeslal Chocen
sem říkal jakýmkoliv vhodným nástrojem , ne ??? :lol: ;D
autogen by mohl zabratCitace:
Původně odeslal Chocen