-
Google Apps - tipy, triky
V posledních dnech jsem byl nucen přejít z Live Custom Domanin na Google Apps (z důvodu častého ztrácení a nedoručování e-mailu).
Začal jsem provádět nějaké nastavování a zkoumání a musím říct, že se mi zatím Google Apps hodně líbí z pohledu webového rozhraní - to se s Live vůbec nedá srovnávat.
Mám ale nějaké nejasnosti a dotazy na ty co už používají.
Na Live Custom Domains byl Outlook Connector na pohodlné propojení s Outlookem, pro Google jsem pochopil, že je nutné používat jen IMAP a něco na kalendář. Pak jsem také našel Nějaký Google Apps Sync, který by byl asi hodně hodně dobrý, ale funguje jen z Premium účty :(.
Pak bych měl takový zvláštní dotaz. Myslíte, že by bylo možné na jedné doméně provozovat najednou Google Talk i Live messenger - resp. na jednom emailu?
Obecně bych měl dotaz na Google Talk - vypadá to jako dobrý protokol, který je skvěle integrován v Gmailu a prý by také mělo jíž z něj se spojit s lidmi na Jabberu, co je na tom pravdy?
Předem díky za odpovědi na mé stupidní dotazy :).
-
Re: Google Apps - tipy, triky
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Na Live Custom Domains byl Outlook Connector na pohodlné propojení s Outlookem, pro Google jsem pochopil, že je nutné používat jen IMAP a něco na kalendář. Pak jsem také našel Nějaký Google Apps Sync, který by byl asi hodně hodně dobrý, ale funguje jen z Premium účty :(.
Presne tak, synchronizace kalendare a kontaktu funguje zdarma na Windows Mobile a spol, Outlook ti bud fungovat pouze v ramci Premium uctu (50 USD/rok/uzivatel).
Google Talk je imho jen jinej nazev pro Jabber protokol.
-
Ok, díky, to je docela škoda.
Rád bych znal ještě názor někoho, kdo tuto službu aktivně využivá třeba jako primární mail.
Teď jsem třeba zjistil, že se s vlastním mailem jakoby nepřihlásím ke službám goolu pro vlastní vyhledávání.
-
Pouzivam identicky mail pro Gtalk a MSN (WLM) a zadny problemu jsem si nevsiml.
-
Já používám Google Apps už asi 2 roky a to včetně primárního mailu. Mailový klient jsem krátce po nahození na GA taky přestal používat. Do svého gmailu stahuju X dalších mailových účtů a veškerou správu pošty dělám přes web, je to pohodlnější. Mám stejné rozhraní v mobilu, na PC doma, v práci i kdekoli jinde.
Gtalk nepoužívám, ale když mě někdo zmíní jeho kvality, tak klidně začnu. Klient se mi líbí, je stejně jednoduchý, elegantní a funkční jako chrome, který jsem díky extensions začal používat před pár dny a jsem 100% spokojen.
Dále používám Google Docs, v podstatě veškeré svoje soukromé dokumenty mám tam. Společně s rodinou to používáme a některé dokumenty tak můžeme snadno sdílet. Kromě přítelkyně dokonce i moje matka projevila zájem a je spokojená :)
Webový gmail je opravdu brutálně rychlý, obzvlášť v Chrome. Stejně tak v mobilu. Vtipný je i přístup z mobilu do Google Docs.
Jinak ohledně dostupnosti, za ty dva roky tuším jeden výpadek, který byl globální pro gmail a tuším trval dvě hodiny. Spokojenost.
A problémy s doručováním nebo příjmem pošty - vůbec.
Spokojenost 100%.
-
Marty:
Díky moc, přesně takovéhle shrnutí jsem chtěl číst :).
Ještě se tě ale zeptám na následující věc. Když používám google.com vyhledávač, jsem přihlášen pod svým účtem, ve kterém se mi ukládá historie vyhledávání atd. Rovněž na tom samém účtu mám i gmail, kalendář atd.
Chtěl bych teď toto používat i s účtem na vlastní doméně, ale přijde, že to nějak není možné. Sice jsem si zaregistroval vlastní e-mail, ale gmail a kalendář mi to už nenabízí :(.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Marty:
Díky moc, přesně takovéhle shrnutí jsem chtěl číst :).
Ještě se tě ale zeptám na následující věc. Když používám google.com vyhledávač, jsem přihlášen pod svým účtem, ve kterém se mi ukládá historie vyhledávání atd. Rovněž na tom samém účtu mám i gmail, kalendář atd.
Chtěl bych teď toto používat i s účtem na vlastní doméně, ale přijde, že to nějak není možné. Sice jsem si zaregistroval vlastní e-mail, ale gmail a kalendář mi to už nenabízí :(.
No, hlavně musíš mít příslušné služby přidané do google apps.
Pak se k tomu dostaneš snadno - když se přihlásíš do gmailu na své doméně, tak vlevo nahoře jsou odkazy na další služby v rámci domény. A myslím, že tyhle dokazy jdou i nějak přenastavit.
-
Sluzby tam pridat jdou, ale nejdou tam pridat vsechny sluzby co nabizi klasicky gmail. Chybi napr. reader, picasa. Kalendar tam samozrejme zapnout jde. Nejak nerozumim tomu co myslis tim, ze gmail ti to nenabizi? Samotny account funguje jako mailove rozhrani.
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Sluzby tam pridat jdou, ale nejdou tam pridat vsechny sluzby co nabizi klasicky gmail. Chybi napr. reader, picasa. Kalendar tam samozrejme zapnout jde. Nejak nerozumim tomu co myslis tim, ze gmail ti to nenabizi? Samotny account funguje jako mailove rozhrani.
Reader a picasa sice přímo do Apps přidat nejde, ale s účtem z Apps se do toho můžeš přihlásit/registrovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Reader a picasa sice přímo do Apps přidat nejde, ale s účtem z Apps se do toho můžeš přihlásit/registrovat.
To samozrejme ano (tak to i mam), ale mam tim na mysli, ze nejsou dostupne naprimo z rozhrani Apps. Gmail to integruje vse do sveho rozhrani a netreba se pak znovu prihlasovat jak je nutno s uctem z Apps.
-
Zkusím to popsat ještě jednou :).
Když mám klasický gmail účet, tak se na google.com - holá domovská stránka - příhlásím a vidím nahoře vlevo odkazy rovnou na gmail (ostatní nepoužívám).
Pokud si ale vytvořím google účet na vlastní doméně a na google.com se přihlásím, tak se přímo do gmailu prostě nedostanu - nemám vlevo nahoře ten odkaz.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Zkusím to popsat ještě jednou :).
Když mám klasický gmail účet, tak se na google.com - holá domovská stránka - příhlásím a vidím nahoře vlevo odkazy rovnou na gmail (ostatní nepoužívám).
Pokud si ale vytvořím google účet na vlastní doméně a na google.com se přihlásím, tak se přímo do gmailu prostě nedostanu - nemám vlevo nahoře ten odkaz.
Jo, to máš pravdu, to nejde. Na to si musíš customizovat svojí start page.
-
A to se dá provést prosím jak? :)
-
V nastaveni domeny si zaktivujes start page (pokud jiz neni aktivni) a tam si muzes naskladat ruzne panely. Dopredu varuji, ze to stejne neni porad to co nabizi klasicke prihlaseni pres login do gmailu.
-
Proto jsem zmínil slovo customizovat. Jako web developer určitě zvládneš nastudovat nějaké to googlí API a uděláš si svojí stránku, na kterou si snadno přidáš nějaké ty googlí widgety a vlevo nahoře budeš mít odkazy na služby GA.
Jinak částečné řešení s GA je to, že si nastavíš v GA nějakou start page (standardní) a nahodíš si na ní widgety s jednotlivými widgety v rámci GA. Já jsem si na to ale nezvykl.
-
Zdravím, vytáhnu tenhle thread..
Nemáte někdo prosím zkušenosti s importem mailů z IMAPu na IMAP Gmailu (všechny zprávy, vč. odeslaných)? Vím, že v premium verzi existuje nějaký migrační nástroj, myslel jsem si, že si udělám zkušební verzi premium apps, naimportuju a pak to zruším, ale z neznámých příčim prostě nelze aktivovat zkušební verzi na 30dní (zřejmě požadují částku na účtě, i když všude píšou, že strhávat se bude až po ukončení zkušebky). Co se pošty týče, jedná se řádově o tisíce mailů, Poradíte?
Díky, malda
-
Já jsem přetahoval maily z Live Mail ručním přesouváním mailů po složkách. Také těch mailů nemám nejméně a snad během hoďky jsem to měl přetahané.
-
Taky jsem to kdysi dělal ručně, v klientu jsem si nastavil GA mailserver i původní IMAP a přetáhnul.
-
pokud google aps pouzivas i pro ostatni mejlove ucty, tak kde se ukladaji hesla? je to na lokalu nebo nekde u "googlu" ?
-
Samozrejme ze u googlu. Google = cloud.
A vsechny ostatni konkurencni reseni to delaji stejne, takze don´t panic.
-
=> fakt zodpovedny a bezpecny chovani, staci ziskat pristup k jedinymu acc a mam vsechno ...
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Samozrejme ze u googlu. Google = cloud.
A vsechny ostatni konkurencni reseni to delaji stejne, takze don´t panic.
to ze to tak delaji vsichni neznamena ze to neni duvod k panice ;-)
tohle si vazne necham ujit....
-
Dobrý den,
mám na zkoušku nainstalovaný Google Apps, v Outlooku mám dva adresáře, jeden hlavní (firemní) a druhý telefonní. Do hlavního se mi synchronizuji kontakty z agenturního programu. Při synchronizaci mezi Outlookem a Googlem Apps se synchronizuje pouze hlavní adresář. Jde nějak nastavit, aby se mi synchronizoval pouze ten druhý adresář? Kontakty dále synchronizuji s telefonem Samsung Galaxy S.
Předem děkuji za radu.
-
Takové nastavení musí být v tom addonu do Outlooku od Googlu. Pokud to tam není, zjevně synchronizuje výchozí kontakty, což IMHO nemá řešení.
-
Pokud si dobře pamatuju, tak tohle řešil nedávno náš ITík pro našeho šéfika, měl úplně ten samej problém a pokud vím, tak se k nějakýmu uspokojivýmu řešení moc nedobrali :-/ Pokud bys něco objevil, tak budu rád když to sem pak postneš...