-
Notebook pro webdesignera do 30000 vc. DPH
Znamej je webdesigner, pracuje prevazne ve fireworks + ostatni adobe produkty.
Hleda notebook na praci, cena do 30k vc. DPH.
Byl by rad, kdyby to fungovalo spolehlive, ovsem za dva roky to stejne vyhodi jako spotrebni zbozi.
Podstatne je pro nej slusne rozliseni (1200x800 je pro nej malo), slusny display - dela prevazne graf. navrhy.
V tyhle cenovy relaci mi prijde, ze je to vicemene bez problemu splnitelny, takze je to spis o tom najit vhodny pomer cena/vykon, nevyhazovat za zbytecnosti.
Poradite nejaky tip, a cemu se naopak vyhnout?
Ja jsem vicemene spokojeny uzivatel thinkpadu rkove rady - je to solid, vydrzi to relativne prasecky zachazeni, ovsem displeje u obou starych, co provozuju, jsou tragicky. (r31 a r61e). Uz se to dneska zlepsilo? Co treba thinkpad r500?
-
Re: Notebook pro webdesignera do 30000 vc. DPH
Čau, nevím jak jsou na tom Rka, ale Tčko je snad ještě tragičtější než bylo. Takže Tčku se obloukem vyhnout při tomto zaměření.... my 2 c.
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Znamej je webdesigner, pracuje prevazne ve fireworks + ostatni adobe produkty.
Hleda notebook na praci, cena do 30k vc. DPH.
Byl by rad, kdyby to fungovalo spolehlive, ovsem za dva roky to stejne vyhodi jako spotrebni zbozi.
Podstatne je pro nej slusne rozliseni (1200x800 je pro nej malo), slusny display - dela prevazne graf. navrhy.
to je prakticky ideální cílovka pro Apple MacBook Pro ;-)
jsem apple user už dlouho (resp. od dob co nehraju hry) a nic lepšího na práci (třeba pravě v adobe) opravdu není. ať si každý spokojený win user říká co chce, spokojených macařů je také hodně :-)
-
Dell Studio 1555 vypadá slušně. Ale nikdy jsem ho naživo neviděl.
-
Na apple jsme koukali taky - je to jasny, adobe, grafika.. Ale HW vykon/cena je asi nekde jinde, co..
-
Nechtěl by SONY VAIO VGN-FW11S? (tento: http://www.aaronpc.cz/produkty/sony-vaio-vgn-fw11s ) Zrovna ho mám na prodej, cena 19k nebo ať nabídne. Je to ale z druhé ruky, takže pokud to chce na firmu s fakturou, tak muj příspěvek ignoruj. Pokud bude mít zájem, je to v sekci bazar dílů a sestav.
-
Firma - faktura, takze bohuzel..
-
Dell Studio bych nebral, teda nevím jak je na tom 1555, ale co jsem slyšel o Studiích obecně, tak by to měl být lowend a dost nekvalitní.
Ono už podle toho vybavení a ceny je to znát.
Obecně je to s 1680x1050 rozlišením dost špatné. Zkusil bych se podívat po nějakém HP, případně zkusit Toshibu.
-
A co takhle 17" NTB? tam uz jsou displeje zase o kus jinde:) Jestlize neni pozadavkem extra mobilita, tak by pro nej fyzicka velikost mohla mit vyznam, no ne?
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Na apple jsme koukali taky - je to jasny, adobe, grafika.. Ale HW vykon/cena je asi nekde jinde, co..
já mám macbooka pro a absolutně žádný problém nemám.
navíc displaye macbooků jsou velice dobré (a s dobrým rozlišením)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Ale HW vykon/cena je asi nekde jinde, co..
Mno samozřejmě nejlepší cena za nejlepší střeva bude u značek typu Acer/Asus/MSI. Dokážeš si ale asi představit, jak to bude se zpracováním šasi apod. Macbook mi přijde jako slušná volba, navíc výdrž na baterii je lepší než u porovnatelných strojů jiných výrobců. Navíc oproti Win (krom win7, kde nevím jak a jestli funguje) máš výhodu ve správě barevných prostorů přímo v systému, což je myslím vlastnost pro grafika docela užitečná. Potom bych se poohlížel třeba po Dell Latitude, Lenovo Thinkpad T jsou taky výborné ale již ne tak výjimečné, HP Elitebook. Všechny tyto jsou ale v českém konfigurátoru šíleně předražené:(
-
R500 (15") jsem kupoval před 2 měsíci a byl jsem hodně zklamaný-velká, těžká, plastová krabice. Ze zkušeností s T23 a T42 jsem čekal něco lepšího :(
Ad Apple: za 30k s daní koupí max 13", i když jej taky můžu jen doporučit >:}. Win7 není zatím oficiálně podporovaný, ale prý jede. Já jsem Win ještě neinstaloval a ani už asi nebudu ;-)
-
Lenova se proti IBMkum znacne pohorsila - predevsim co do zpracovani. Jinak to jsou ovsem stale solidni pracovni notesy. Displaye maj ale na kulovy - vsechno TNka, nepredpoklada se ze na tom bude nekdo delat grafiku.
-
Mno, to jsem potreboval (ovsem nechtel) slyset, takze lenovo jde z kola ven :/
Takze kdyz to shrnu, apple je drahej (nejen zelezo, ale musel by taky znovu dokupovat licence na adobi softy), lenovo ma na houby displeje, tak co je dal "slusna znacka"?
-
Ja mam v HPcku IPSko (alespon tak mi bylo nekym receno na LANce) :) ale je to nw8240, cize starsi model.
Ale mam za to, ze porad stejny displej davaji jako Wide Viewing Angle displej... Treba 6730b ho ma a vychzi i cenove a nebo primo tenhle HP Elitebook 8530 za 32kKc (a ma v tom FireGL v5700 = Radlo3650). to by se me osobne moc libilo...
-
Webdesignér nepotřebuje kvalitní displej.
Stejně budou jeho výtvory prohlíženy zase jenom na jiných nekvalitních displejích, jejichž nastavení má navíc každý zprasené podle svého gusta.
Grafici nejsou stejní pakoši jako audiofilové. Nic jako dokonalé podání obrazu neexistuje.
-
Citace:
Původně odeslal
bukva
Grafici nejsou stejní pakoši jako audiofilové. Nic jako dokonalé podání obrazu neexistuje.
offtopic:
myslim, že po zkalibrování některých eizo panelů je obraz opravdu dokonalý :-)
-
teda pokud to za dva roky vyhodí, tak si myslim ze muze vzit cokoliv se zarukou on-site/NBD, dva roky vydrzi kazdy notebook, staci kdyz bude splnovat hw pozadavky
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Ja mam v HPcku IPSko (alespon tak mi bylo nekym receno na LANce) :) ale je to nw8240, cize starsi model.
Ale mam za to, ze porad stejny displej davaji jako Wide Viewing Angle displej... Treba 6730b ho ma a vychzi i cenove a nebo primo tenhle
HP Elitebook 8530 za 32kKc (a ma v tom FireGL v5700 = Radlo3650). to by se me osobne moc libilo...
To HP má fakt IPS displej? To zní moc fajně, dosud jsem měl zato, že IPS měly pouze Thinkpady. Které současné modely mají IPS displeje, pokud vůbec?
K tomu displeji - samozřejmě na to webdesign nejsou tak kritické nároky na věrnost barev, ale obecně jsou ntb displeje horší než stolní, takže bych do parametrů dal rozhodně i toto.
-
Já bych ti doporučil DELL Latitude E (E6500), ideálně lépe ještě Precision M4400 s WUXGA 1920×1200 (ten by obecně byl nejlepší volba z vlastní zkušenosti), ještě když by se ti povedlo sehnat RGB-LED WUXGA 1920×1200 displej... osobně nevím, jaký pracovní 15,4" notebook je celkově lepší jak model M4400....nevýhodou je cena, ovšem i s tou se dá něco dělat....
-
Konkretne Precision M4400 mam jako pracovni NTB. pokud ITak nekecal tak ma WUXGA LED displej a kouka se na nej pekne. Zasadni nevyhoda - topi jak prase:D
-
Kdyby jsi měl nějaký dotaz na Dell E6400, tak se ptej. Já mám bohužel rozlišení 1200x800, ale jinak jsem s ntb spokojenej.
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Konkretne Precision M4400 mam jako pracovni NTB. pokud ITak nekecal tak ma WUXGA LED displej a kouka se na nej pekne. Zasadni nevyhoda - topi jak prase:D
Tak quadro FX770M (potažmo nVidia G9600) nějaký teplo vydá ale zas tak hrozný to neni :-)
Já jsem sehnal pouze WUXGA bez LED a taky neni vůbec špatnej (ale věřím že ten LED bude lepší)... znám notebooky který topí daleko víc, lepší než mít notebook uplně studenej a za to řvoucí jak nějaký podsvinče :-)
Jinak dají se sehnat tyhle notebooky nové s NBD mezi 33-38k což je oproti konfigurátoru DELLu víc jak polovina (tam vychází okolo 70k)
-
Ach zase tie hefty o tom, ake je Lenovo zle ... usmevne.
Doporucil by som toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40006000000TYU
k tomu toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40006000000RHS a rozsirit pamet na 4GB -> vysledok bude stale pod 30k.
Na 3 roky vystarane s plnotucnou zarukou a na obvykle cinnosti webdesignera viac nez dobre vybavene.
Nevidim tu ani slovo o vydrzi ci mobilite takze predpokladam, ze 15,4" je ok a ziadne premrstene poziadavky nebudu kladene ani na hyper odolnost (ale ta je aj tak u tohoto v pohode).
Inak ad kvalita displejov -> vsetko su to sracky, len obcas mensie a ako tu uz padlo, webdesignerovy by to malo byt ukradnute. Dnes imho ziadne normalny (==nie special/drahy/uchylny workstation graficky model) notas nema iny nez TN displej.
Ad MacBook -> 1440x900 je akoze "velke rozlisenie" ano? A MBP 15,4" (vsetky ostatne mensie a lacnejsie maju 1280x800) stoji 41k a viac.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ale rozhodně se hodí 7200ot disk;) čili další investice