-
multimediální přehrávač, nettop, nebo něco jiného
chtěl bych si s koncem roku udělat radost a pořídit nějaký multimediální přehrávač...
primárním účelem by bylo pouštění MKV filmů v 720p... zde ale nastává mé dilema
- zda pořídit nějaký přehrávač (nejjednodušší řešení, de facto zapojit a pustit)... v merku mám Chronos MP4200S 500GB... u něj se ale recenze rozcházejí v tom, zda zvládá, či nezvládá mkv (pokud doporučíte jiný, budu rád, jelikož tuhle oblast vážně nesleduji a příliš nenapovědělo ani pročítání nejrůznějších recenzí)
- nebo pořídit nettop, jako například ASROCK ION 330Pro... tady je výhoda v tom, že na něm lze případně dělat i něco navíc
- třetím řešením by asi bylo postavení nějakého HTPC, což je ovšem nejkomplikovanější a zřejmě i nejdražší řešení
předem díky za rady...
-
Re: multimediální přehrávač, nettop, nebo něco jiného
No já už dlouhou dobu vybírám něco podobného, pouze na pouštění filmů a hudby v obýváku, a budu určitě kupovat něco s IONem. A dražší to určitě nebude než výše uvedený ASRock.
Desky viz:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...A%5CIntel+Atom
Dokoupíš ram, disk a máš komplet.
-
Zkus se podívat na krabičku od WD .
Jen škoda, že nemá interní disk a musíš připojit externí. jinak u těchle zařízení je jak jsem zjistil většinou problém s kompatibilitou u titulků a podobných věcí. Tam má pak Ion výhodu v univerzálnosti. Zvládne to fotky, video, muziku, brouzdání po netu i spoustu dalších věcí. Nevýhoda bude, že to není jen o tom zapojit to do zásuvky.
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Nevýhoda bude, že to není jen o tom zapojit to do zásuvky.
spis jsem liny cokoliv stavet, takze chci "hotove" reseni... :)
-
resim to same, zatim premyslim o necem viz :
http://www.digilidi.cz/lg-ms450-lg-m...rehravacu-i-lg
Preci jen, kdyz uz to ma byt v obyvaku (teda v mem pripade), a ma to mit HDD, tak proc to nemit i s DVB-T tunerem a nahravanim. (a standartni rozmer hifi komponent)
-
Taky se po něčem dívám, integrovaný disk nechci (bude to aspoň bez větráku=tiché). Problém co jsem se díval nejsou ani tak s titulky, jak řešením přepínání výstupní frekvence podle videa. Např. u WD TV Live zatím automatické přepínání nefunguje, musí se to dělat ručně, jinak se na TV video seká :-(
-
tohle vypadá taky zajímavě - http://www.ferguson-digital.cz/produ...110/index.aspx - navíc ferguson má obecně dobrou pověst
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
To vypadá papírově dost zajímavě. I cena je dobrá vzhledem k tomu, že má wifi. A hlavně to vypadá jako hifi komponent a ne jako zbraň ze startreku.
-
A110 je tusim stary model. Novy je A200. Informace a nedostatky najdes treba na foru TVFreaku.
-
Prehrávač od WD mám doma, už druhý (pôvodný som dal otcovi domov).
Nie je pravda, že by sa video sekalo = stačí nastaviť automatic (alebo ako sa tá voľba volá) a nie je problém...
Osobné skúsenosti:
- Titulky sa musia volať rovnako ako film, ale vzhľadom, že to je na externom HDD, tak to nie je až taký problém.
- Starší typ nemá konverziu DTS=>stereo na telku (len cez optiku do receivera), novší a Live má.
- Pomalá reakcia na diaľkové = 5s a viac je bežné
- Problém s diskami v externých boxoch - nie každý načíta. Ja som kúpil zároveň s tým WD Passport a fičí ako víno...
- Nemá vetroň = absolútne tiché
- Prehráva toho hodne, Live nemá problém ani s vysokým dátovym tokom L5.1
- mkv súbory prehráva, titulky môžu byť vo vnútri aj externé
- dá sa na to nahrať neoficiálny firmware a pridá podporu externých dvd mechaník
Odkedy ho mám, už dvd player ani nepoužívam, WD prehrá aj DVD iso image, aj vob súbory.
Alebo ešte možnosť od LG. Je to DVB-T HDD recordér + prehrávač skoro všetkého, ale cena je o dosť vyššia...
http://www.digilidi.cz/lg-ms450-lg-m...rehravacu-i-lg
http://cz.lge.com/prodcompareprint.d..._models=MS400H
BTW ten Ferguson Ariva je cca to isté čo WD Live, dokonca za porovnateľnú cenu...
-
LtK: jsi první kdo z xx lidí na foru TVFreaku potvrzují funkčnost automatického přepínání frekvence podle videa.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
LtK: jsi první kdo z xx lidí na foru TVFreaku potvrzují funkčnost automatického přepínání frekvence podle videa.
Ja neviem ako to robí ani či to robí, ale pozrel som na ňom asi 50-60 filmov a nesekal ani jeden. Ja som to podľa oficiálneho WD fóra nastavil na auto a funguje to. Celkom určite som žiadne sekanie nezaznamenal ani na jednom filme. A to boli ako DVD, tak DivXy a HD 720 aj 1080.
Boli filmy, ktoré sa napr. sekli po hodine, alebo po pol hodine = už nešli vôbec, ale keď som skúsil release od inej skupiny, tak to šlo => nemôžem povedať, že to bola iba chyba prehrávača... To bolo na tom starom, na Live som ešte ten problém nemal, ale nekúšal som tie staré filmy...
Je tu ešte možnosť, že to robí nový firmware (11tka), ten som pre istotu ani nedával...
Netrvdím, že tento problém neexistuje, ale ja s ním momentálne problém nemám, tak neviem...
-
díky za komentář. Ještě tu je možnost na straně TV - tvá se třeba dokáže přizpůsobit. Já do své když pustím 25fps film a TV je nastavená na 60Hz (LCD), tak se mi film seká (já to vidím, mladá ne). Zase 29fps filmy nemají problém.
Lidi to popisují tak, že když nastaví frekvenci v TV Live ručně (a správně), film jede plynule. Když ji nastaví chybně či dají auto, tak jedny filmy jedou ok, druhé ne.
edit: OT to imho není. Po Novém roce plánuji plazmu a k ní nějakou takovou hračku a Live se mi líbí (ale tento problém je pro mě nepřekonatelný). Díky moc za reakce.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
díky za komentář. Ještě tu je možnost na straně TV - tvá se třeba dokáže přizpůsobit. Já do své když pustím 25fps film a TV je nastavená na 60Hz (LCD), tak se mi film seká (já to vidím, mladá ne). Zase 29fps filmy nemají problém.
Lidi to popisují tak, že když nastaví frekvenci v TV Live ručně (a správně), film jede plynule. Když ji nastaví chybně či dají auto, tak jedny filmy jedou ok, druhé ne.
To uz je asi off-topic, ja mam 100Hz plazmu, mozno je to ozaj tym...
-
Já čekám od prázdnin na PopcornHour C200, bohužel s dostupností je to na kulový.
http://www.popcornhour.cz/products/C-200/index.aspx
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
Cetl jsem na ruznych forech, ze firmware je zatim dost nedodelany.
Mne paradoxne nejvice vadi ovladani, ktere je na radiovy prijem. Mam totiz univerzalni dalkove ovladani, cimz bych stratil vyhodu jednoho ovladace na vsechno....
-
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
otázkou je, zda se nevyplatí připlatit si o cca 30 % navíc a nekoupit např. http://www.alza.cz/kaiboer-k-200-med...er-d145385.htm - přeci jen to má více výstupů atp...
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
No to je 4,6k vs 3,2k. Pak už je to přes 40 procent ceny a to ten xtreamer má v ceně wifi modul... Konektorově je na tom ale hůř a pokud požaduješ komponentní výstup, tak je ti pak k ničemu.
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
No to je 4,6k vs 3,2k. Pak už je to přes 40 procent ceny a to ten xtreamer má v ceně wifi modul... Konektorově je na tom ale hůř a pokud požaduješ komponentní výstup, tak je ti pak k ničemu.
a co třeba 5.1, což v praxi znamená, že nemusíš kupovat nový repro? s wifi máš samozřejmě pravdu
-
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
a co třeba 5.1, což v praxi znamená, že nemusíš kupovat nový repro? s wifi máš samozřejmě pravdu
Tak to je jasný, pokud nějakou specifikaci vyžaduješ, tak to samozřejmě seznam kandidátů zužuje. Já mám doma kvalitní stereo, takže propojení audia ignoruju pokud tam jsou cinche. Tak jsem ani nezaznamenal rozdíl v těch dvou.
Jen mě zaujal, že nabízí fajn poměr cena/výkon a i v těch odkazech ho doporučili. Nabízí to samý jako mnohem dražší přístroje.
-
tak jsem nakonec (po pročítání recenzí a zvážení budoucích nákupů) pořídil Xtreamer...
dorazil včera odpoledne a tak mohu říci, jak je na tom po pár hodinách používání
- start je pomalejší, ale posléze už funguje rychle
- ovládání je snadné, ale třeba taková wifi se chytila asi až na třetí pokus, od té doby se ovšem připojuje bez problémů
- s přehráváním filmů jsem neměl problém... se sekáním jsem se nesetkal ani při pouštění 720p, ani u 1080p (na 100Hz 42" plazmě Panasonic)
- příjemnou funkcí je posunování titulků přímo ve filmu, a to po 100ms krocích
- přítomných je i dost webových služeb, jako například YouTube... tady se mi ale nepodařilo zjistit, jak obraz roztáhnout přes celou obrazovku, takže to v praxi vypadá tak, že máte uprostřed malé video...
- vím, že hlučnost je subjektivní pojem, nicméně já větráček slyším i na nejtišší otáčky a to si myslím, že nejsem netopýr
- řekl bych, že zadní USB porty jsou udělány kapánek lajdácky a jsou volnější...
- interní disk jsem nezkoušel, nicméně bez problému jsem připojil externí
- celkově bych řekl, že za ty peníze je to výborná hračka
-
-
Já si dovolím tohoto threadu využít. Potřebuju něco s čím budu moct nahrávat z UPC satelitu, pouštět na tom DVD a v ideálním případě to přehraje divx, mkv, h.264.. Mělo by to mít HDMI. Vůbec se v tomto neorientuji takže díky za každou radu. Cenový strop 15k?
Vysílá UPC některé programy v HD?