Obchodník nechce reklamovat PC sestavu
Hojec,
jde o Pc kamaráda . Koupil ho před rokem a půl u jednoho vykuka a ten měl na Pcčku záruční pečeť, aby když se PC rozebere, aby nemusel uznat záruku ( podle jeho slov ) . po roce chtěl kámoš větší RAM pamět tak jsme jí koupili a zavovali do tomu vykukovi jestli jí mužu vyměnit když to umím , on že né že musí on jinak zanikne záruka . Tehdá jsem to nějak neřešil a necha rozhodnout kamaráda, ten že si to nechá za 250 Kč vymenit u něj ... . A tědka se mu posrala pravděpodobně deska a ten vykuk nechce uznat reklamaci protože je podle něj porušená pečeť, kterou on porušil předtím samozdřejmě ... . Kámoš by se do toho PC nehrabal není blbej .
Jde mi o to jestli na to má vůbec obchodník právo ?? Poskytovat záruku na celou sestavu komplet ? Mělo by to být na díly né ? Vždyť každej díl je v jiné zaruční době .... . Máme na to nějakej zákon ? Chvilku jsem hledal v zákoně na ochranu spotřebitelů ale nic jsem nenašel . Má někdo zkušenosti ?? Mockrát děkuji .
Re: Obchodník nechce reklamovat PC sestavu
Mockrát díky , zkusím s tím na něj vyrukovat... mě to nanešlo před tím :-(
na produkt musi byt zaruka 2 roky, zadna pecet tomu nezabrani. takze to reklamovat musi. co ale nemusi uznat je to, pokud bys chtel neco reklamovat po dvoulete lhute. znam firmy, ktere prestoze do PC davaji komponenty s triletou zarukou, tak tu triletou zaruku uznaji jen v pripade, ze nebyla poskozena jejich pecet na PC. a na to bohuzel maji pravo.
Prijde mi to sice vsechno logicky, ale napriklad Microsoft bezne odmita reklamaci na Xboxech ktere maji odstranenou pecet a soudit se s MS bych asi nikomu nedoporucoval :)
Tak Xbox ti neprodava M$, zodpovedny je vzdy prodejce a i pripadne zamitnuti reklamace musi zduvodnit, pricemz porusena pecet neni duvodem ktery by bylo mozno pouzit.
No taky prodejce to nebude zjistovat, ten to posle vyrobci, ktery rekne, mate smulu pecet je pryc, byl proveden neopravneny zasah do zarizeni, ktery je v rozporu s licencnimi podminkami
ehm, licencni podminky k HW ? ...Co rekne vyrobce je v tomto pripade naprosto irelevantni, prodejce to musi dokazat (respektive musi dokazat, ze zavadu zpusobil uzivatel, nikoli ze je to mozne, ale ze se to stalo protoze XYZ).
Citace:
Původně odeslal
SOAD
No taky prodejce to nebude zjistovat, ten to posle vyrobci, ktery rekne, mate smulu pecet je pryc, byl proveden neopravneny zasah do zarizeni, ktery je v rozporu s licencnimi podminkami
i v tomto pripade by to ale melo vliv na vztah vyrobce - prodavajici, nikoliv na vztah prodavajici - kupujici