1 Příloh-a(y)
Nedoručování mailů/padání do spamu při používání Google Apps
Zdravím,
mám problém s nedoručenou poštou odesílanou z naší firmy. Máme vlastní doménu, a na ní navázané google apps včetně mailů. Problém je, že někteří příjemci od nás maily nedostanou nebo jim to spadne do spamu. Nejsem v tohle oboru dostatečně fundovaný a zatím jsem nepřišel na to, co by to mohlo způsobovat. Nechal jsem si cvičně poslat zprávu na můj mail a spadlo to do spamu. Do přílohy dávám hlavičku mailu.
Když jsem to prošel a dal jsem otestovat IP adresu, tak jsem našel nějaké záznamy, ale nejsem z nich vůbec moudrej. Tady jsem po zadání ip adresy (209.85.220.219) zjistil, že je listed.
Nemáte někdo tušení co to způsobuje, respektive jestli v hlavičce není něco podezřelého. Případně jestli se dají na google apps sehnat smtp logy aktivity? Díky moc.
Re: Nedoručování mailů/padání do spamu při používání Google Apps
Doporuceni z one stranky je:
To track down what happened investigate your smtplogs near 24.11.2009 07:40 CET +/-10 minutes. To je cas, kdy si byl naposledy blacklistovan.
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Doporuceni z one stranky je:
To track down what happened investigate your smtplogs near 24.11.2009 07:40 CET +/-10 minutes. To je cas, kdy si byl naposledy blacklistovan.
Jj, to jsem pobral ale nenašel jsem žádný důvod proč. Našel jsem i mail přibližně z té doby, ale není ničím podezřelý. Další časy co tam jsou, kdy jsem měl být blacklistován ale ani nekorespondují s časem zaslání nějaké zprávy. A jelikož je to na google apps, tak nemám logy.
Ja bych se mozna zameril na "209.85.220.219 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of ..."
Pokud mas pristup k DNS zaznamum vasi domeny, vytvoril bych SPF zaznam.
To by mohlo zvysit sance, ze to nespadne do spamu.