Vylepsovanie kvality videa
Chcel by som sa opytat ci nepoznate nejaky dobry program/prehravac/plugin ktory dokaze nejak vylepsovat kvalitu videa ktore prehrava. Pripadne ktore kodeky/kodekpacky/prehravace posktytuju najlepsiu kvalitu obrazu a zvuku.
Velmi sa v tejto oblasti nevyznam, ale tusim toshiba ma v priprave (alebo mozno uz aj v predaji) nejaky DVD player ktory ma cell procesor a vie to robit upscaling DVD videa na HD rozlisenie a ze vraj to ma velmi dobre vysledky. Tak som myslel ci nieco take (aj softwareove) uz neexistuje pre PC...
Vdaka za kazdu radu...
Re: Vylepsovanie kvality videa
Na pc na to není dostatek výkonu, něco málo se udělat dá, ale dokud někdo nenapíše něco co by běželo na grafikách, tak si žádný kvalitní filtry v realtime nemůžeš dovolit kvůli výkonu cpu.
Tak treba sharpen v ffdshow se da pouzit, na nektere videa zapinam i framerate doubler.
Citace:
Původně odeslal
silenec
Tak treba sharpen v ffdshow se da pouzit, na nektere videa zapinam i framerate doubler.
Ako mas nastaveny framerate doubler? Pokusal som sa ho jeden cas pouzivat u HD videi - pri posuvoch kamery/celej sceny na velkej obrazovke to bolo o dost plynulejsie, no v obraze sa objavovali artefakty, ktore ma tak srali, ze som to musel vzdat...
effort: 1 pixel motion, left & right
threshold: 255
U HD to uz ale nema takovy efekt jak u SD, nevim proc :confused:
Sledovani filmu na PC a na TV se vubec neda srovnat, motion resolution je u TV uplne jinde, hlavne u 100Hz TV.. skoda ze neexistujou monitory s podobnou funkci.
VLC media player ma akysi obrazovy "equalizer", kde sa daju pouzit rozne efekty, sharpen, blur atd. a je to celkom pouzitelne. U HD videa mi kvalita celkom postacuje, skor by som chcel co najviac vylepsit videa v horsej kvalite.
Nevadil by ani nejaky offline tool, t.j. taky ktory proste najprv prejde/preenkoduje cele video... a nech mu to trva aj 3 hodiny (ale nech to potom stoji za to).
Kedysi som videl nejake porovnania roznych playerov (hlavne sa tam porovnavala kvalita prehravania DVD, e.g. win media player vs. quicktime atd.). Pre zatial by mi teda stacil player/kodek/filter/efekt ktory dava co najlepsiu kvalitu. Idealny by bol aj nejaky ten offline tool.
Poznate prehravac/kodek, ktory pri prehravani HD videa vie rozlozit zataz na obe jadra?
Citace:
Původně odeslal
THX
Poznate prehravac/kodek, ktory pri prehravani HD videa vie rozlozit zataz na obe jadra?
ffdshow, asi i coreavc
KM Player + CoreAVC je zatím nejlepší kombinace pro přehrávání hd videa, kterou znám.
KM Player má i různý filtry na vylepšení obrazu, občas to i používám, účinný je to hlavně pro videa s kvalitou <= 700MB dvdrip.