Problem se zaostrenim ADI P950
Zdravim, potrebuju poradit ohledne rozmazanyho (nezaostrenyho) obrazu na P950. Mam graf. kartu GF 9400GT - da mi na vyber vsechny moznosti monitoru - jas, kontrast atd, ale jediny co nejde, tak je zaostreni obrazu - to je na 0% - zadny. Dal jsem novy ovladace na g.k., ale nic a v menu monitoru to taky nejde. Zkousekl sem ji vygooglovat ovladace na tenhle monitor, ale žadnej nesel. Za kazdou radu diky
Re: Problem se zaostrenim ADI P950
No tak pokud se nepletu tak to je CRT monitor a ten prostě zaostřit nejde ... Tato funkce funguje jen u LCD monitorů.
Takze ho muzu vzit a vyhodit?
nejsem zrovna odbornik na monitory, takze si radsi s nejakym unahlenym radikalnim verdiktem radsi pockej na nekoho znalejsiho nej jsem ja :-)
Ale mam zato ze CRT obrazovka technologicky zaostrit nejde. U LCD se to dela zvysovanim kontrastu mezi pixely. Jeste si s tim CRTeckem zkus pohrat co se tyce rozliseni a obnovovaci frekvence. Zkus snizit rozliseni, popr si pohrat s obnovovaci frekvenci (snizittreba ze 100 na 85 ... )
To vsechno sem uz zkusil - frekvence a pod
Jo prosel sem i to, pred chcili sem rozdelal pc, zkusil nastavit rucne, ale ani to nepomoholo. Porad mam vedle ikon 2-3 jejich stiny.
This is the end, beautiful friend
This is the end, my only friend
The end.
A skutecne ekonomickym resenim teto situace je monitor vyhodit.
edit: a jeste se zeptam: zkousel si to na jine graficke karte? Neni poskozeny kabel od monitoru? (jsou to nepravdepodobne duvody, ale mozne je vse)
Zaostřoval jsi monitor? Protože hrabáním v PC ani softwarově nic nezměníš. Pak je třeba zmínit, že zmršený obraz může vysílat i grafická karta. Dále může být špatný kabel.
U monitoru lze ostřit potenciometry na trafu (focus), prvním se nastavuje střed obrazu, druhým okraje. Hodně udělá zmršené nastavení moire (v menu to je, hodnoty snížit - rozostřují obraz a používají se jen v situaci, kdy jsou v obraze artefakty vzniklé přeostřením - "obdélníčky"/"siločáry").
No a pak je nutno zmínit, že hodně lidí zaměňuje ostrost a konvergenci (bartevné stíny vzniklé špatnou sbíhavostí tří základních barev). S konvergencí narozdíl od ostrosti nelze udělat prakticky nic.
Kabel od PC je novej, na grafiku sem koukal a dela mi to jen ta P950. Zkusil sem zapojit 17'' a behal v pohode. Taskze bude nejspis lepsi koupit novej.