Chladenie IP4 3.0Ghz Prescott
Zdravím páni. Prosím Vás o pomoc pri výbere chladenia pre:
CPU: INTEL P4 Prescott 3.0 Ghz - Socket 478.
Mám doma 2 chladiče a naozaj sa neviem rozhodnúť, ktorí použiť.... :eek:
Na 99% bude procesor taktovaný, tak Vás prosím o odbornú odpoveď, ktorí chladič použiť? Prosím o radu, len z týchto dvoch modelov, ktoré mám už doma, new a zadarmo.... :) Ďakujem. ;-)
1. Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra (TC) - Hmotnost: 448 gramov / Rychlost větráku: 2300 ot./min (1000-2500 ot./min)
Průtok vzduchu: 42 CFM (18-46 CFM) /.Hlučnost: 1,4 Sone (0,4-1,5 Sone).
2. AKASA chladič CPU AK-675 - Hmotnost 384 gramov /Otáčky (RPM): 3000 ,Průtok vzduchu [CFM]: 38.4
Úroveň hluku [dBA]: 32.3/. Nanesená termo pasta od výroby.
Intel udává, že nejvyšší hmotnost chladiče, pro kterou je retenční modul stavěn, je 450 gramů...
Re: Chladenie IP4 3.0Ghz Prescott
Tu akasu jsem v realu nevidel,ale nejspis to bude tak nastejno. Akasa bude nepochybne neuveritelne hlucna -- 8cm vetrak @ 3k rpm -- to musi byt radost.
Kazdopadne ani jeden nejsou prilis vhodne pri pretaktovani. Pokud zvysis voltaz, tak ten CPU urcite neuchladi.
Ďakujem. Ja som nemyslel max. taktovanie, na úkor teploty... Dak decentne, do nejakých 3,4 Ghz. Údejne to Akasa chladič zvládne. Rebrá má veľké, chladič vysoko otáčkový, o hluk mi ani tak nejde, mám odhlučnenú PC skriňu.
Išlo mi hlavne o chladenie CPU, ako samotné. Nerád by som sa pohyboval nad povolené teploty, aj keď som čítal že P4 sa pri max. teplotách sám poddaktuje...
Naozaj neviem, čo tam dať, nerád by som CPU odprášil :-?
O zniceni CPU se bat nemusis. Pokud ten chladic spravne nasdis, tak 100% uchladi idle stav. A potom spustis nejake zatezove testy a zkontrolujes teploty a zda prave nedochazi k throttlingu.
Vďaka pochopil som. Takže Akasu, asi nie.... Nie som si istý či moja doska Asus P4P800 podporuje ovládanie otáčok chladenia CPU. Zatiaľ som bežal na klasickom Intel CPU chladiči, 3 konektor. A otáčky sa menia, tj. Intel box ak sa nemýlim nemal v sebe čidlo, ani reguláciu otáčiek. Teoreticky by mi doska ovládala rýchlosť otáčiek aj na Akase, nie? Tiež má troj konektor do dosky... Dík za pomoc. Ale zarazilo ma to, že ten Arctic Cooling, sa drží od 1000ot/m, čo sa mi zdá málo a aj v testoch nechladil dosť dobre.... :-?
Zdravím páni. Teraz mám chladenie Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra (TC) je to super, ale veru nie na taktovanie. :( V pokoji je teplota procesora cca. 46 a pri max zaťažení 61 stupňov. To je dosť.... Chcel by som procesor taktnúť, bez zmeny napätia, aké ale naozaj perfektné chladenie tam dať? Vaše skúsenosti?
Chcel by som sa dostať na hranicu 3,4 až 3,6 Ghz.... do tých 65 stupňov max.
To je maximum pre mäj 3.0 Ghz Prescott. Ďakujem....;)
Bylo by dobre uvest o jaky socket se jedna. s775 ci s478?
Pardón, je to old socket 478. Doska Asus P4P800.
Cool. A tak ted jeste jaky si predstavujes rozpocet?
Tak teraz mi to je už jedno, hlavne nech uchladí.;-)
Tak pokud nejsi omezen rozpoctem a chces maximalni vykon tak je odpovedi voda. Ale predpokladam, ze to asi nebude to prave orechove (?).
Jinak napriklad legedarni ninja.
Kdysi jsem chladil Pentium D 945 (což jsou v podstatě slepené dvě P4 na 3,4GHz) taktnuté někam mezi 3,7-3,8GHz tímto kouskem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60356 takže když by jsi ho někde splašil postarší, tak by to byl dostačující chladič počítám tak za 2-3 stovky ;) Jo a otáčky jsem měl natvrdo na 1800, takže tam prakticky nebyl slyšet :)
Dík za rady, ale ten Zalman nieje pre socket 478.... :o
Ten Scythe Ninja 2 rev. B, vypadá naozaj super.... Bude mi teda 100% pasovať na môj socket. Je to v popise spomenuté, len tak naokraj.... :-?
Chcem si byť istý, že mi to bude pasovať a aj uchladí....Tie otáčky sú napevno dané? 1,000 rpm (± 10%)??? Nieje to málo? Dík :-?
lepsi nez Ninja by byl Thermalright Ultra-120 eXtreme (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56429), bohuzel ale pro socket 478 asi take nesezenes sponu... Ninja je dobry hlavne pri bezvetrackovem chlazeni, s vetrackem podava podstatne lepsi vysledky Thermalright
edit: takze teoreticky by mohl jit ThermalRight nainstalovat s timto "P4-478 Heatsink Retention Kit" (dle teto stranky http://www.silentpcreview.com/article759-page1.html)
http://www.thermalright.com.tw/tw/ne...html#acc_sclip
Dík moc, ale ja by som chcel niečo jednoduchšie, čo sa týka nasadenia. Proste nasadiť a vetrať.... :cool:
V tomto obchode mám zľavu, prosím ktorý by bol najvhodnejší, ceny sú OK.
Ďakujem
http://www.alza.sk/chladenie/na-proc...8/18849261.htm
uprimne - toto jen nasadis a jede to... jen je potreba mit sponu. A nejsem si zrovna jisty jestli neco na dobre uchlazeni 3.0Ghz "Prskota" vubec sezenes... S478 je proste "out"
Dík. Vieš myslel som si to aj ja že už jednojadro IP4 je shit, ale som prekvapený.
Ten PC je pre môjho syna, šlape na tom PC už 5 rok a poviem ti to PC beží bez problémov a zvládne bezproblémov aj new hry, ako: GTA4 stredné detaily, NFS Shift stredné detaily, Sims 3 full, Assassin Creed full detaily atď. Proste som naozaj prekvapený, že dokúpením new zdroja Seasonic 500W a new grafiky Asus AH 3650 a 2GB Kingston Hyper ten počítač všetko zvláda a minimálne ešte rok aj bude, si myslím. Proste nechcem teraz vrážať do new PC pokiaľ tento 5 ročný stroj ide v pohode. Chcem si počkať na zlacnenie 4 jadrákov a potom kúpim new
PC a preložím len ten pôvodný, fakt super zdroj. Asi tak....;)
Pripadne Scythe Mugen2 http://www.tntrade.sk/scythe-scmg-20...er_d26000.html alebo http://www.tichepc.sk/Scythe-Mugen-2...arg1=001005004 je dost drahy, ale uchladis aj nove pretaktovane procaky, ked upgradnes napr. na LGA1366 i5/i7.
Ninja ma riedke rebra, od urciteho bodu uz zvysovanie otacok nebude mat ziadny efekt. Na P4 ti stacit bude, s novym 4-jadrom bude horsia ako Mugen.
Nevyhoda Mugenu je, ze nema sponu na Socket 1156.
no vida, tak prece jen se jeste neco slusneho da na S478 sehnat...
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Mugen 2 som mal na i7 920@4ghz a uchladil to. Je to pekny,dobry a aj relativne (zalezi od nataktovania) tichy kus hliniko-medi s vyhladom "recyklacie" ak by si sa nahodou obzeral po i7 pripadne po nejakom AMD (netusim popravde na ktore vsetky sockety pasuju plechy ale na sajte to urcite bude)
jedina vec na co davaj pozor pri zvazovani Mugen 2 je sirka case, ten chladic je fakt masivny. Ledva ledva s odretymi usami to bolo narvane do mojho stareho Antec 300
Páni musím uznať ten Mugen 2 ma zaujal, aj do budúcna.... Mám obavu či sa mi vojde na moju dosku ASUS P4P800.... Inak musím uznať nášlap chladič, tomuto by som veril, že uchladí hocičo... Aj totálny pretakt.... Budem asi musieť pred kúpou zmerať veľkosti, lebo aj zdroj mi tam dosť zabral miesta.... Dík a poraďte v tejto veci, budem vďačný... ;)
Chladil jsem vodou stejný procesor na 3,8ghz s napětím už nevím jakým a nejlepší řešení je to prodat a koupit nějaké laciné Core 2 Duo. Vrátí se Ti to na spotřebě.