laserová multifunkce/tiskárna do 4000 kč
Zdravím!
Potřeboval bych poradit ohledně výběru tiskárny či multifunkce. Bude na domácí tisk, který bohužel nejsem schopen přesně odhadnout. Někdy pár stránek z internetu, občas semestrální práce. Nepřekročitelná cena je 4000 Kč a zásadní podmínka schopnost práce pod linuxem.
1) Ideální stav je černobílá laserová multifunkce s připojením k síti
2) Nižší varianta je černobílá laserová multifunkce bez připojení k síti
3) Nejnižší je černobílá laserová tiskárna
Pokud máte někdo zkušenosti i výdrží a cenou tonerů, tak moc vděčný i za tyto informace. Děkuji
Re: laserová multifunkce/tiskárna do 4000 kč
Pokud nevyžaduješ přímé kopírování, osobně bych si spíš pořídil levnou tiskárnu a levný scanner. Už jen proto, že méně integrovaných věcí do jednoho = méně problémů, méně prasácký software a když se něco z toho vysype (např. tiskárna), nebude doma překážet velká kráva, jen proto, že je to člověku líto kvůli stále funkčnímu scanneru vyhodit.
V předchozí práci nám pod Linuxem dobře sloužil Canon LiDE25, kam jsem ho doporučil po svých dobrých zkušenostech na více místech.
I z levných tiskáren už by mělo fungovat vše, např. svou Xeroxku jsem pod Debianem rozjel, dnes stojí ale o polovinu víc, než v době, kdy jsem ji bral (to ale i spotřebák).