-
software audit
ahoj
hledal jsem, ale nenasel. Existuje nejaky pouzitelny SW na programovy audit za rozumny peniz? Jde mi o to, aby to umelo treba zjistit pocet pouziti konkretniho programu (abych mel koupeny spravny pocet licenci), nainstalovany SW atd. V podstate hledam neco jako audit pro, ale za lepsi cenu :)
-
Re: software audit
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
testuju, ale rozhrani mi neprislo moc fajn :( (blbnou fonty, neprehledny). Mozna jde jen o zvyk a pouzivat by se to dalo...
-
narazil jsem na PCinfo magic eye http://www.fairnet.cz/ vypada to o fous lepe, jen jeste nevim kolik to stoji... no zkusim kontaktovat vyrboce.
-
takze reseni jsem zatim udelal jen pomoci PStools od sysinternals, konkretne psinfo.exe s parametry pro export do csv atd. , import do excelu a pak jsem to dostal do databaze, ruco si filtruju soft ktery chci. Neni to uplne nejlepsi reseni, ale funguje. Rozhodne bych na to chtel najit nejaky software, z vyse zminovanych jsem si nevybral...
-
Právě zkouším Network Asset Tracker Pro
plusy:
WMI, případně agent spustitelný z logonskritpu - bez instalace na cílových PC..
není nutný žádný databázový server, i když je podporuje
30dní trial a 25 PC v databázi - pro jednorázovku v menší firmě.. :-)
mínusy:
výběr položek do reportu - lze označit/odebrat vše, nebo jednotlivě, ale označení první a poslední položky pro výběr SHIFTem nejde (asi tak 50x stisknout klávesy space a down ... :confused:)
každá verze detekovaného SW má vlastní řádek (např. PDF Cerator 0.8, 0.96, 0.98.. každé ve vlastním řádku, lepší by bylo všechny verze v jednom řádku s možností rozkliknout)
hrál jsem si s tím jen chvilku, takže jestli něco z mínusů jde provést, nekamenujte mě
Celkem se mi líbila nějaká starší verze OCS Inventory NG, byla zadara a nechtělo to žádný další SW. Současná verze OCS Inventory chce Apache, MySQL (i když to má v balíku instalace) .. moc hraní, na který nemám čas ani chuť