-
Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?
Zdravim, resim vyber plazmy od Panasonicu a to bud 42" FullHD ( PANASONIC TX-P42S10E ) a nebo 50" HDready (napriklad TX-P50X10Y). Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna. Vzdalenost bude 3m. Nebo jeste uplne jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y, ale tam se me zda to rozliseni na PC moc male).
-
Re: Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?
Na PC vem FullHD a velikost dle finančních a prostorových možností. :D
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Zdravim, resim vyber plazmy od Panasonicu a to bud 42" FullHD ( PANASONIC TX-P42S10E ) a nebo 50" HDready (napriklad TX-P50X10Y). Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna. Vzdalenost bude 3m. Nebo jeste uplne jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y, ale tam se me zda to rozliseni na PC moc male).
ses si jistej ze na toto pouziti je plasma vhodna? Pokud na tom trvas tak ale full hd bych bral jako podminku. X10Y bych tedy vyradil a pak bud S10E nebo G10E(lepsi volba)
-
Řeším něco podobného a ze 3 metrů bude podle mě rozdíl mezi FullHD a HD obrazem takřka nezpozorovatelný...
Nad čím přemýšlím je spíš to, jestli 50" už přeci jen není hodně a budeš po TV koukat jak po plátně v kině - nestihneš celou scénu najednou.. Proto jsem omezil velikost na max. 46" :)
-
No ten rozdil v TV vysilani urco nepoznam (ani asi na filmech z PC). Ale nemam zkusenost s tim, kdyz na tom pustim hru. Vzdyt rozliseni 1024 dneska ve hrach je trosku malo. Ale necham se rad opravit :)
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
... Vzdyt rozliseni 1024 dneska ve hrach je trosku malo. Ale necham se rad opravit :)
Pokud to s PC propojis HDMI kabelem, tak te rozliseni plasmy nemusi zajimat. Ja mam 42" Panasonica (nativne 1024x768 tusim) a v PC mam nastaveno 1920x1080.
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Pokud to s PC propojis HDMI kabelem, tak te rozliseni plasmy nemusi zajimat. Ja mam 42" Panasonica (nativne 1024x768 tusim) a v PC mam nastaveno 1920x1080.
Aha, tak to sem si blahove myslel, ze musim mit maximalne nastaveno 1024. Z PC by to slo z DVI -> HDMI kabelem. V tom pripade bych se priklonil take k ten HD ready asi..
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Aha, tak to sem si blahove myslel, ze musim mit maximalne nastaveno 1024. Z PC by to slo z DVI -> HDMI kabelem. V tom pripade bych se priklonil take k ten HD ready asi..
mno tv prijme temer jakykoli format a sama si provede down/up scaling. Samozrejme lepsi cesta je aby se neprovadel zadnej prepocet. Ale tady u 42 plazem je treba to stejne nechat na TV jelikoz tv je sirokouhla a rozliseni 4:3, takze stejne musis posilat 16:9 a jake zalezi na typu propoje. Na pousteni filmu je to sumak ale pracovat ci hrat na tak malem rozliseni a relativne velke obrazovce bych nechtel. Myslim ze s timto urcenim se min. S10ka radsi G10 vyplati a nebo jit radsi do lcd
-
Na 3 metry je imho 50" příliš, 42" akorát, snad ještě 46". Ale záleží na gustu, u mě si někteří z rodiny na 3 metry stěžují, že je 42" moc. :)
-
Ono to záleží na tom, co bude nejčastější využití, ale imho pokud bude většina věcí fullHD nebo alespoň HDready, tak je ta 50" ideální na filmy a hry. Jak by na tom vypadala obyč SD tv si netroufám odhadnout.
Btw pokud bysme se bavili jen o filmech, tak podle THX norem vychází pro 50" obrazovku optimální sledovací vzdálenost při fullHD asi 1,8-2m (pozorovací úhel 26-36°) a pro HDready okolo 3m. Za sebe můžu říct, že sice ze začátku je tak širokej pozorovací úhel dost nezvyk, ale po pád dnech už člověk nechce nic jinýho :).
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Ono to záleží na tom, co bude nejčastější využití, ale imho pokud bude většina věcí fullHD nebo alespoň HDready, tak je ta 50" ideální na filmy a hry. Jak by na tom vypadala obyč SD tv si netroufám odhadnout.
Btw pokud bysme se bavili jen o filmech, tak podle THX norem vychází pro 50" obrazovku optimální sledovací vzdálenost při fullHD asi 1,8-2m (pozorovací úhel 26-36°) a pro HDready okolo 3m. Za sebe můžu říct, že sice ze začátku je tak širokej pozorovací úhel dost nezvyk, ale po pád dnech už člověk nechce nic jinýho :).
A kdyz 50" tak co rikate na toto?
http://www.datart.cz/katalog/Plazmov...-PS50B450.html
http://www.datart.cz/katalog/Plazmov...-50PQ6000.html
-
U te P42S10E se strhla na tvfreak foru vášnivá diskuse jaký to má vlastně v sobě chip. Některé materiály uvádějí Vreal3, některé aktuální Vreal4. Nakonec se tak nějak "dohodlo" a odvodilo, že tam je "starý" Vreal3, který nezvládá počítat celou fullHD scénu (podle nějakých "testů" jim vyšlo cca 900 řádků). Já plánuju kolem vánoc pořízení právě té S10E a nebo G10E.
Vzdálenost mám 3m a uvažoval jsem nad 46" a nebo 50" - vyhrála 50tka. 42" je pro mě malé ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
U te P42S10E se strhla na tvfreak foru vášnivá diskuse jaký to má vlastně v sobě chip. Některé materiály uvádějí Vreal3, některé aktuální Vreal4. Nakonec se tak nějak "dohodlo" a odvodilo, že tam je "starý" Vreal3, který nezvládá počítat celou fullHD scénu (podle nějakých "testů" jim vyšlo cca 900 řádků). Já plánuju kolem vánoc pořízení právě té S10E a nebo G10E.
Vzdálenost mám 3m a uvažoval jsem nad 46" a nebo 50" - vyhrála 50tka. 42" je pro mě malé ;-)
potvrzeno i primo z Panaka ze S10E ma Vreal3. A me osobne taky prijde pri hd obsahu na 3m min 50ka. Pokud byste se ale meli ridit doporucenim panasoniku tak na 3 m doporucuje myslim min 58ku to jen tak pro zajimavost:)
Citace:
Původně odeslal
butcherson
chapu tvoji orientaci za cenou, ale s ohledem na pouziti ktere planujes tak plasmy jine nez od Panasoniku bych vyskrtl okamzite. LG i Samsung jsou od dost nachylnejsi na retenci a pri tomto pouziti hrozi i pern. vypal
-
osobne mam na 3m 42" px80 a je to male ... takze 50" ... a urcite panaka viz. Pavlis ... s x10-kou chybu neudelas
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
osobne mam na 3m 42" px80 a je to male ... takze 50" ... a urcite panaka viz. Pavlis ... s x10-kou chybu neudelas
To uz je trosicku nad moji cenovou predstavu. Panasonic 50" kolem 30000 s dph. je prece jenom uz rozdil :(
Pokud to tedy nejak sesumarizuju, tak hadam, ze pokud bych se chtel drzet cenove relativne pri zemi a mit relativne kvalitni TV, tak asi ta TX-P42S10E. Pujdu holt se sedackou bliz :)
-
četl jsem tvůj thread na tvfreaku :-D
Zkus si někde vyzkoušet, zda rozdíl mezi "malou" fullHD a velkou HDready uvidíš při tvém plánovaném použití. Třeba zjistíš, že detaily z fullHD ani nevidíš.
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
To uz je trosicku nad moji cenovou predstavu. Panasonic 50" kolem 30000 s dph. je prece jenom uz rozdil :(
Pokud to tedy nejak sesumarizuju, tak hadam, ze pokud bych se chtel drzet cenove relativne pri zemi a mit relativne kvalitni TV, tak asi ta TX-P42S10E. Pujdu holt se sedackou bliz :)
Mno z diskuze vyse jsem myslel, ze uz nechces jit do full-hd ... jinak tak 50-ka od panaka stoji necelych 22 ... http://www.videoexpert.cz/plazmove-t...era-tx-p50x10y ... coz si myslim zas takova palka neni
-
Tak to bych mozna investoval cca 25k a koupil lonsky model 50PZ80E - 50" fullHD. Je o cca 5-6k levnejsi nez 50S10E.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Tak to bych mozna investoval cca 25k a koupil lonsky model
50PZ80E - 50" fullHD. Je o cca 5-6k levnejsi nez 50S10E.
PZ80E bych nebral ... uz si presne nevzpominam co to bylo, ale cetl jsem neco o spatnem zpracovani obrazu ... navic ... ta spotreba
-
řešil jsem něco podobného, nakonec jsem si vybral P42G10E (VReal4). Původně jsem chtěl S10 (Vreal3). Já teda měl jasno ve velikosti.
Čekám jen na kreditku, zaplacením kreditkou dostanu navíc rok záruky a 90dní na náhodné rozbití/ukradení.
neberte to jako reklamu, přísahám, tři roky tam už nepracuju :-)
http://www.csob.cz/cz/Lide/Platebni-...tni-karta.aspx
-
Mam ted trochu brouka v hlave s tou 50". Ty nazory se lisi clovek od cloveka. Nekdo rika, ze HD ready je krok zpet a nekdo rika, ze to stejne nepoznam a at radeji vezmu vetsi uhlopricku. Jeste jsem pri brouzdani narazil na tento model: TX-P50C10Y (oproti X ma jen 2 HDMI a nema to automaticke rizeni kontrastu, coz bych obe dve veci ozelel). Co na ni rikate?
Kdyz jsem se dival sem, tak moc rozdilu mezi temi zakladnimi modely nevidim: http://www.cybex.cz/vyhledavani/prod...sort=price-asc
-
tak zacinam resit jakou vybrat TV pro rodice na Vanoce
vyuzivat se bude pouze na filmy takze to vidim na plazmu (bratr jeste pokukuje po LCD od Samsungu) a kdyz plazmu tak panasonic
preci jenom od doby kdy jsem mel sirokej prehled a mohl si ruzny vyrobky vyzkouset uplynulo hodne casu (pracoval jsem v DatArtu), tak bych se rad zeptal na nazor
nevim jeste presne velikost... preci jenom HD filmu moc na ni nepobezi a nevim jak bude vypadat bezne UPC na uhlopricce 42" nebo 50" z 2,5m-3m (je 50" uz opravdu mimo ?)
-
Kolega ma 42PX80 na analogovém UPC v Brně a co jsem u něj koukal, tak se obraz zdál o něco "málo" lepší než na mé 32" LCD TV. Na SD vysílání bych bral HDready...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Kolega ma 42PX80 na ....... Na SD vysílání bych bral HDready...
rozhoduje engine, zastaralou 42PX80 bych sem netahal. Pokud však rozhodujou peníze, HD plazmu bych taky nekupoval.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090415146.htm
http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...l?tag=txt;page
http://www.avforums.com/reviews/Pana...10-Review.html
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Mam ted trochu brouka v hlave s tou 50". Ty nazory se lisi clovek od cloveka. ..........[/url]
vím jak se cítíš, prošel jsem tím samým.
K rozhodování - čím větší úhlopříčka, tím více bych se rozhodoval pro HD
přecházím z 70cm CRT, nárůst na "mrňavé 42" plazmě" budu mít 36cm. Vybral jsem si géčkovou řadu, protože má nejnovější zpracování obrazu. eSková řada zobrazuje mezi 900-1000 řádky a taky hůře pracuje s SD vysíláním. 400 vs 600Hz by mě vůbec netrápilo.
HDready by mně trápilo při pouštění HD filmů. Jestli to ale stojí za příplatek v mém případě 10kkč, to nevím ani ve svém případě, natož Ti radit.