Re: UPC modem + WIFI router
Pokud ten modem od UPC ma ethernetovy port, tak je to bez problemu a muzes pouzit to cos postnul
Presne jak pise SOAD.
UPC uz dlouho nema omezeni na MAC adresu, takze staci modem odpojit od elektricke site, pripojit misto PC zmineny wifi router nebo jiny, nakonfigurovat a je vse pripravene k uzivani :]
Ahoj.
Mám problém s konfigurací routeru. Můj poskytovatel internetu před časem přešel pod UPC, takže tady podle toho co jsem četl problém nebude. Používám router Edimax BR-6304Wg a nejede mi Wi-Fi. Přestalo to šlapat nevím proč někdy před 14 dny. Zkoušel jsem všechno odpojit a znova zapojit, přeinstalovat, stáhnout nový firmware a nic. Přes kabel to jede normálně, Wi-Fi hlásí že je připojená ale do internetu mě nepustí...
Cau,
taky bych se chtel zeptat na problem s pripojenim k upc pres router. Koupil jsem si router Tenda s integrovanou antenou, pripojil s ocekavanim ze internet nabehne sam bes zadne slozite konfigurace, nastavil jsem jen dynamickou ip.. Ale internet to netaha. Modem od upc mam Motorolu tak nevim jestli nema byt nejake nastaveni jeste primo tam.. Technik ktery nam prisel pripojit modem rikal ze jen pripojim router a vsechno pojede tak me prekvapilo ze to nejede.. Nevedel by nekdo co s tim?
ak si uz mal predtym do modemu zapojene PC, skus modem na nejakych 10min vypnut a potom zapnut, kvoli preregistrovaniu MAC adresy
Citace:
Původně odeslal
tomase
ak si uz mal predtym do modemu zapojene PC, skus modem na nejakych 10min vypnut a potom zapnut, kvoli preregistrovaniu MAC adresy
čau, řešil sem asi před cca 3 týdny stejný problém. Mám stolní pc, žena si pořídila netbook acer aspire one s wifi - nou, co teď, mám UPC - modem, jak to rozvést. Stavil jsem se v místní prodejně pc a koupil D LInk - D524, absolutně bez problémů má wifi anténu a 4 výstupy na rozvod 4 switchů na 4 pc - takže jsem zapojil dat. kabel od modemu zapojil do routeru - z routeru další kabel do stolního pc. Dle návodu jsem zadal ip adresu modemu nastavil heslo a vlastně jen jel dle manuálu na přiloženém cd ,heslo kvůli zabezpečí bezdrátové wifi sítě - 54 MB/s - žena spokojená jako blázen. Jo jediný co sem musel udělat cca po zapojení všeho asi na 2 minuty sem vypnul napájení modemu od UPC, aby se vše načetlo jak mělo. Stál mě - tedy ten D-Link D524 795Kč, už ho nemaj, ale já , já sem max. spokojenej a fakt, ta instalace intuitivní, jednoduchá a bezproblémová. Tak jen pro inspiraci, každopádně good luck PS: jo a napojil sem ještě jeden datový kabel z obýváku přes kuchyň cca 8 m a spojku a další 8 m kabelu do pokoje a mají tam další notebook, ktreý se mi poto-- ale to sem psal jako dotaz, v mých příspěvcích, ale nikdo, píšu fakt nikdo mi nedokázal poradit, tak sem ho dal do pokoje dětem - v pc opravně mi konstatovali problém na MB - odešl obvod přepínání napětí mezi MB a baterií, takže musí ho po nastartování resetovat, tím se vypne a pak ho zapnou - sice je resetován syst. čas i datum , ale to se dá zvládnout, jo a měnil sem v něm i mechaniku za DVD rom - combo mechaniku - jedná se o Compaq Evo N-620c, ale no nic, to sem se zase rozjel mimo - přísp. Takže jedu na 2 pevné p - stolní a notebook a wifi netbook. Zatím V