levná malá multifukční tiskárna
Potřeboval bych na doma levnou multifunční tiskárnu. Potřebuji aby zabírala co nejmíň místa. Nechci, aby vysychaly barvy. Celkem bych preferoval, aby byla barevná.
Vůbec se v aktuálních technologiích tiskáren neorientuji, doma mám starou HP laserjet 5P.
Re: levná malá multifukční tiskárna
No tak jestli hrozí zasychání barev tak asi inkoustovka úplně vhodná nebude :-)
Cenová relace je do kolika kKč, zhruba? Pro každého je "levné" něco jiného :wink:
ja nedoporocuju epson... silene zerou barvy, obcas je nutnost procistit coz je cca 20% barev.. navic neni mozne doplnovat kuli chipu,ktery hlida hladinu naplni a jak jednou dojdou uz vas to softwarove nepusti na tisk i kdyz je napln fyzicky uplne plna...
neoriginalni naplne vetsinou nefunguji a je potreba najit si konretni model,ktery pojede, protoze jinak se cvlovek pri te spotrebe za originalni barvy nedoplati..
takoveto tiskarny sem mel dve, tedka si je nepamatuji model, jeden cca za 2k a druhy neco pod 4k.. oboji ve vysledku stejne co se tyce vyse zminech problemu..
osobne doporucuji cernobilou tiskarnu laserovou, pokud ty barvy ozelis,tak budes mit nejenom levnejsi tisk, ale halvne tu pohodu,ze ti nikde nezasychaji barvy a nemusis se starat...
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
osobne doporucuji cernobilou tiskarnu laserovou, ...
tu bych nějakou vybranou měl. Barvu bych chtěl, někdy je prostě barevnej tisk potřeba. Cena spotřebáku pro mně rozhodující není, zas tak moc tisknout nebudu. Štalo by mně ale, že by barvy vysychaly.
Nevím však, jestli existuje nějaká technologie třeba na bázi inkoustu, kde není problém s vysycháním.
Otázka je, jak často to (myslím barvu) využiješ. Cenovou relaci na to, co od toho chceš, sis stanovil docela striktní...
Máš v podstatě (+/- autobus) následující volby:
- koupit inkoustovou "multifunkci", ta bude levná, bude tisknout dostatečně kvalitně, ale obecně asi bude mít vyšší provozní náklady oproti laseru a budeš při nevytížení riskovat zasychání. Ale pro menší využití to asi bude OK a nákladnější provoz bude vykompenzován nižší pořizovačkou.
- koupit (jak ti je navrhováno) ČB laser, oželet barevný tisk. Výsledkem bude srovnatelná cena, nižší provozní náklady, nemožnost barevného tisku a odpadnutí rizika zaschnutí inkoustu
- přitlačit na rozpočtu a koupit barevnou laserovou multifunkci
Takže teď jde o to - opravdu na to, že občas potřebuješ tisknout barevně, musíš mít barevné zařízení doma? Pokud ano, tak si zkus odpovědět na to, jak často by se tisklo (ČB a asi hlavně barevně, protože to jak vypadá bude méně časté) a z toho vyvodíš, zdali ti zasychání inkoustových cartridgí bude nebo nebude vadit...
právěže tisknu málo, proto mně straší zasychání. Hodně mně omezuje i velikost.
tohle splňuje vše, co požaduji - jen bych radši něco menšího, proto sonduji, jak jsou na tom inkoustová zařízení
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60647
Hele nevím jak malý máš prostor kam to chceš dát, nicméně, já jsem majitelem HP LaserJet 4000N (která by podle papírových rozměrů tebou vybrané "multi" měla být ještě větší) a docela se to dá rozumně umístit... BTW máš to čistě pro jedno PC? Nebylo by lepší něco s možností připojení do LAN?
A pokud tiskneš málo, tak bych zasychání neriskoval, je sice fakt, že to rozhodně nechodí stylem dva týdny netiskneš = cartridge na vyhození, ale pravdou je, že inkoustovkám prostě svědčí pravidelný provoz :-)
BTW: Ten Samsung mě docela zaujal, tak jsem si našel recenzi, vypadá to celkem na průměr
http://www.svethardware.cz/art_doc-4...E003DDCF9.html
Cena je jak to vypadá klasicky ojebána i nízkou náplní start tonerů :-D
U Epsonů jsme měli dobré zkušenosti s cartridgemi InkTec (v levných i dražších foto modelech). Tisk nárazově, nezasychaly.
A mezi námi - pořídil bych raději nějaký scanner od Canonu a nechal si díky minimálním provozním nákladům s tonery od Xeroxu to HP... Barevný tisk, je-li občas potřeba, může vyřešit nějaké copycentrum, nejde-li o důvěrný materiál.
Ahoj,
sám jsem řešil podobný problém a vzhledem k ceně jsem vzal toho Samsunga v síťové verzi. Zprovoznění bez problému, obsluha v poho, jen náklady na tisk jsou
krapet vyšší než je obvyklé - alespoň dle testu, který jsem náhodou četl v týdnu. Barevný tisk je celkem v poho, jen nečekej kvalitu inkoustu, to se nedá srovnat. Ke scaneru nemám výhrad.
Přeju šťastnou ruku při výběru.
díky Pety, evidentně museli u Samsungu zlepšit skenr, podle testů byl hroznej.
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
díky Pety, evidentně museli u Samsungu zlepšit skenr, podle testů byl hroznej.
No já netvrdím, že je skvělej, ale na to abych si naskenoval občanku nebo nějakou fakturu mi stačí bohatě.
Jestli chceš, pošli něco, já to naskenuju a pošlu Ti výsledek, což je asi nejlepší test :-D
Samsung vyrábí pro Xerox a podle návrhů Xeroxu, navíc do nich pasují (levnější a s větší kapacitou) tonery pro odpovídající Xeroxy.
Ale jak jsou alternativní tonery (mimochodem hodně dobré) od Xeroxu pro cizí tiskárny za pusu, Xeroxácké originály nepříjemně podražily, už se těším, až budou třeba od Armoru (dobré zkušenosti jako u jedné z mála firem).
tak jak si to nakonec vresil ?
Zatím nevyřešil, laserovku mám starou černobílou HP. Nenašel jsem přesně to, co bych si přál. Pro tenhle rok si najdu nejspíš jiné "náklady" do účetnictví (NAS, SSD atp.).
a co neco takoveho?
http://www.alza.cz/xerox-phaser-6121...ing=akce091204
tohle je nabidka, ktera mi ted prisla do mailu
1 Příloh-a(y)
czc.cz Příloha 9505http://www.czc.cz/hp-photosmart-5510/95127/produkt
HP Photosmart 5510 + Foto papír Advanced Glossy Photo Paper, 250g/m2, 13x18cm
Akce
HP Photosmart 5510 + Foto papír Advanced Glossy Photo Paper, 250g/m2, 13x18cm
HP Photosmart 5510
17 obrázků v galerii
Multifunkční tiskárna/skenner/kopírka pro domácí/kancelářský tisk, 4 inkoustové kazety, technologie ePrint, rozlišení tisku 1 200 x 600 dpi, černobílý/barevný tisk 22/21 str./min, 64 MB vnitřní paměti, 600 dpi skenner, vstupní/výstupní zásobník 80/15 listů, USB 2.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, slot pro Memory Stick Duo, SD a MMC karty.
Vaše cena:
1 609,– Kč
chci se zeptat ta rudasybila je vysledek nejakeho reklamniho botu ?
To bych neřekl, reklamní boti obvykle dávají text nebo odkazy, ne Ctrl+C a Ctrl+V celou stránku o produktu z czc.cz :-) Tohle bude asi nějakej "živej" podomní prodejce ;-)