GF8400GS Mobile 128MB a akcelerace HD videa
Už delší dobu řeším problém s akcelerací DXVA videa na NB.
Všude na netu nacházím, že má grafika 8400GS by to měla umět, ale jak na Vistách, tak sedmičkách se mi přes akceleraci grafiky obraz seká.
Dnes mě napadl jeden trik a vypnul jsem aero. Voala najednou jde video krásně plynule bez trhání. To je sice hezké, ale proč je tomu tak, chtěl bych ale šla akcelerace i se zapnutým aerem, protože si to bez něj neumím přestavit.
Už dříve jsem měl dost prolbémy s tím, že jsem měl aero dost pomalé. Teď to nějak vyšumělo, ale stejně to není optimální.
Nějaké tipy?
Re: GF8400GS Mobile 128MB a akcelerace HD videa
Pokud jde o notebookovou 8400GS tak ta měla občas jen 8 SP. V zásadě typ nemám, ta karta prostě nezvládá plynule Aero, pokud Aero nemá těch locklejch 30fps co mít má ale míň a pustíš tam video, tak se logicky bude trhat, navíc akcelerovaný což zatíží už takhle nepoužitelnou kartu. Všeobecně GPU co nedávaj plynule Aero jsou fakt výsměch už.
Je mi ale divné, že např. takový CS Source na HL2 enginu mi tam maká s maximálními detaily naprosto plynule a nějaké po..ané AERO ne.
IMHO to není problém karty ale něčeho prohnilého v ovladačích či jinde.
Jen že ten mi takhle lítal už na Radeonu 9700pro i s FSAA 4x v high ress.
Aero mi lítalo super plynule i na Radeonu 9600 Pro :)
Tady bude skutečně nějaký problém v ovladačích, ta karta není zas tak shit jak vypadá.