LENOVO L220x zelene tecky a carky
Maly dotazek. Obcas se mi stava, ze po spusteni pocitace mi monitor zobrazuje na tmave plose ruzne zelene tecky a carky.
Staci ho vypnout a zapnout a je to pryc.
Nicmene mam strach, aby se to nezacalo zhorsovat. Myslite, ze to je duvod k reklamaci? (nejvice strach mam z toho, ze jim to nic neukaze a reknou, ze zavada nebyla nalezena).
Re: LENOVO L220x zelene tecky a carky
Něco podobného se stalo 2x: jednou byl příčinou nezapojený kabel přídavného napájení GPU, podruhé mi nefrčel větrák na GPU a ta se přehřívala.
A propo, to se ti objevilo zničehonic? Neměnil jsi nějaký HW? Ještě mě napadá, že dochází dech zdroji nebo GPU.
1 Příloh-a(y)
Jeste pripojim fotku.
Staci abych na plochu pustil sede okno a umistil nekam doprostred, a hned se cary a tecky zacnou objevovat.
ale je fakt zajimave, ze staci abych na monitoru prepnul vstup, monitor se pak vrati do DVI vstupu a je to pryc.. (proto mi prijde divne, ze by to bylo grafikou).
Přesně takhle se projevuje přelámanej kabel nebo vyviklanej/nedomáčknutej konektor. Může to být i studeňák v monitoru nebo na grafice.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Přesně takhle se projevuje přelámanej kabel nebo vyviklanej/nedomáčknutej konektor. Může to být i studeňák v monitoru nebo na grafice.
Dik moc za nazor. Prosim te, co je mysleno tim "studenakem" v monitoru? V tomto ohledu jsem uplna lama.
sstudeňák = studený spoj = nedobře spájený kontakt na tišťáku, kdy se cín s drátkem utrhne od tišťáku a má tak nedobrý nebo žádný kontakt. je potřeba oteveřít zařízení a project to pájkou.
Studený spoj = špatně fungující spoj na PCB nebo spojení PCB a nějaké součástky na něm. Je to stejný jako přelámanej kabel, někdy ta cesta funguje, jindy ne. Někde po cestě dvi signálu z GPU do chipu v LCD je prostě nejspíš místo, kde signál neprochází tak jak by měl a proto to blbne, jen není jasný kde to místo je.
Pokud se ti podaří identifikovat, jestli je na vině kabel grafika nebo lcd, zkusil bych to reklamovat. Jestli ne a nebude se to zhoršovat, vykašlal bych se na to.
Dik za radu,
uvidim, jak se to bude vyvijet, zkusim to i na jiny monitor, abych si byl jistej.
Na monitor mam jeste rok zaruku, tak uvidim.
Nakonec byl problem v kabelu.
ted to jiz beha v pohode na jinem.