Re: Notebook do 30k s DPH
Ac ho mam taky, tak bych ho vypustil z duvodu relativne bidneho displeje (kvality barev, podsviceni atd).
Nicmene prakticky jedine notebooky, na kterych se daly alepson "amatersky" upravovat fotky, byly a jsou IBM/Lenovo T4x, T60 rady, ve verzich s 15" S-IPS displeji bud v 1400x1050 nebo 1600x1200pix. (nevim, zda nektera z dnesnich znacek nabizi S-IPS displej v notebooku)
Pokud se tedy mysli jako uprava fotek i "barevna" uprava pro nejaky slusnejsi tiskovy vystup. (samozrejme opet amatersky, bez kalibrace a kvalitniho velkeho monitoru to stejne moc nejde :) )
Pokud se tim mysli prakticky jen nejake orezy, zmeny formatu ci rozliseni, nebo neco podobneho, pak klidne ten Dell :)
Ja bych sel do HP 6930p
btw kdyz jsem videl u kolegy na tomhle relativne drahem dellu po 2 mesicich oluopanou vrstvu z postranich reproduktoru tak jsem neveril svym ocim. Tak drahej a nadupanej ntb ... a loupe se mu potazeni repraku. Neuveritelne.
Je to samozrejme na zakladateli threadu, ale po strance mechanicke bytelnosti se mi zda E6400 na tom trochu lepe, nez tohle HPcko.
Navic mam E6400 ted prave rok a z krycich plechu na reproduktorech se mi tedy nic neodlupuje a nema to ani naznak, ze by melo. A to na nem pracuju i nekolik hodin denne, takze boucham do klavesnice, soupu po nem oprenyma rukama atd.
K tomu forma zaruky NBD je skutecne k nezaplaceni, pokud se takovyhle notebook porizuje jako hlavni PC, ci na nejkou praci, ktera mesic nepocka, nez mi ho vratej ze servisu.
Ale to je muj nazor - ze je E6400 dle meho vice nachylnejsi k povrchovemu poskozeni (vrypy, smouhy, skrabance atd.) to jsem ventiloval, hned jak jsem ho mel v ruce, nicmene mne se z nej bohudik vubec nic neloupe.
Ale kdyz uz podobny notebook, pak "uctivam" jen "svatou trojku" Lenovo/Dell/HP ve vyssich radach :)
Mě se teda taky neloupe vůbec nic :-).
Tak jo kolega uz dorazil. Neni to tedy E6400 ale E6500.
Obrazek z telefonu zde http://black.sweb.cz/DellE6500.jpg
Citace:
Původně odeslal
BlackMC
To na tom strouha mrkev ne? :)
Ja se schvalne zeptam mechanika, zda je to u tehle rady bezna zalezitost, nebo skutecne vyjimecna zalezitost.