upgrade z 215TW na 24 palecku
tak bych rad prehoupl vyse co se rozliseni tyce, ale rad bych zustal u podobne podpory a specifikacich jako u zmineneho soucasneho monitoru.
muze to byt samsung ale i nemusi.
protoze nabidky jsou obrovske a nejak se v tom neorientuji rad bych dal na vase rady a zkusenosti.
diky sasha
Re: upgrade z 215TW na 24 palecku
No, neboj, pokud chceš podobné parametry jako má 215TW (tzn. hlavně nonTN), tak nabídky obrovské rozhodně nejsou.
V podstatě si za rozumné peníze můžeš koupit jen:
Samsung F2380/M (c-PVA, má specifické problémy technologie, na netu je spousta testů)
NEC EA231WMi (IPS)
Philips 240PW9ES
Dell UltraSharp U2410
HP LP2475w
pak ještě nějaký lehce předražený Eiza a některé další.
Každý z těch monitorů má nějaký svůj problém, kvůli kterému jsou někteří schopní ho zatratit (ti co tvrdí, že jediný monitor, na který se dá dívat je HP DreamColor, ceny lidové, již od 30k - zajímavé je, že kvalita tvorby těchto lidí obvykle neodpovídá kvalitě jejich monitoru), i tak ale převyšují 99% konkurence.
Možná jsem na nějaký typ zapomněl, ale moc jich nebude.
Mel jsem 215TW a ted mam lp2475w a tim, ze vidim kazdou chvili muj puvodni monitor zapojeny u pritelkyne, tak si troufam rict, ze 215TW ma lepsi obraz. Mozna je to subjektivni, ale obraz je zivejsi a barvy hezci.
ja bych klidne sel i do jine znacky, prvni monitor byl ADI a byl podle mne suprovy, pak odesel starter ci co a ani po oprave uz moc dlouho nevydrzel... bohuzel nemam zadneho znameho kdo by se mrk a koupil jsem tu 714 samsunga lcd a byl jsem nadseny pak jsem upgradoval na 215 a byl jsem jeste vice nadseny :) ale vim ze jsem koukal ze jsou co se designu tyce jine znacky asi hezci, ale nakonec mi potencionalne slo o kvalitu obrazu a vybavu nez jaky je ramecek :D
no mrknu zatim na ten list, klidne prihazujte dale ;-)
Eště bys mohl uvažovat o 26" LG W2600HP-BF. Pokud tedy netrváš striktně na těch 24". Já přecházel z 17" CRT na HP LP2475w, ve worku jsem zvyklý na 20" LCD a můžu říct že po cca 2 měsících používání mi ten přechod na 24" wide nepřijde jako až tak velký skok.
tak jsem nasel pravdepodobneho nastupce co se modelove rady tyce
http://www.alza.cz/lcd-panel-samsung-245t-d86875.htm
ale je pekne mastnej a navic co to je sakra spotreba pres 100W ?!!!
Tady máš dnešní recenzi toho NECu ... myslím že až na tu rovnoměrnost podsvícení, která není nejlepší (ale ani nejhorší) dopadl velmi dobře:
http://www.extrahardware.cz/nec-multisync-ea231wmi ... navíc za tu cenu moc konkurence nemá. Ale chybí mu 120px navýšku (zase E-IPS = použitelný Pivot). A max spotřeba 42W, to se jim povedlo.
V praci ted mame ty U2410 a pridjou mi v pohode..pekny strohy design, pekne OSD, barvy po nastaveni sRGB profilu taky ok...nestezuju si:)
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
V praci ted mame ty U2410 a pridjou mi v pohode..pekny strohy design, pekne OSD, barvy po nastaveni sRGB profilu taky ok...nestezuju si:)
:-) diky, (ale nadsene to taky moc nezni hihihi)
skoda jen ze se ty ceny trosku nehybou, noviny jsou plne toho jak jdou ceny dolu ale moc se mi nezda :(
tak nevidel sem na vlastni oci ty ostatni:)
ale je na neho recenze na EHW a chvalili ho...