Re: Low-end pasiv grafika
No ja koupil ted 9500GT od gainward a spokojenost, jen je teda dvouslotova.
Mimochodem - Jak spotrebak? toto me na dnesni dobe pekne sere, to je to same jako ta diskuze o tom kresle, ze co chce clovek cekat od zidle za 3k.... no co? ze se dp.ce nerozpadne po dvou letech....
pasivni nVidie se serou bez ohledu na vyrobce. spis bych doporucil nejakou atinu, 4550 a podobne...
Citace:
Původně odeslal
MaWa
pasivni nVidie se serou bez ohledu na vyrobce. spis bych doporucil nejakou atinu, 4550 a podobne...
njn. já před časem pátral po grafice s bezproblémovým provozem (drivery) pod Linuxem i Win na několika fórech. Vycházelo to tak 60/40 pro nV a protože ATI mělz lepší poměr cena/výkon, vybral sem červenou. Po roce a půl vystřídaný 3 ATIny, furt problémy s ovladačema, přehřívání, fragmenty v obraze, reklamace,.. Při řešení problémů v Linuxu mi každej řekl, že sem měl mít nV. Takže teď chci zkusit zase zelenou.
Prosím no flame, jen komentuju svoji volbu - jiný důvod nemám a nejsem fanda žádné strany.
nj ale to byly 3xxx serie, ne ?
Ja bych poridil nejakej pasivni Radeon 4670, bud s pasivem primo od vyrobce, coz sice prekracuje limit o cca 200,- (cena z CzC) nebo nejakou se rvoucim vetrackem a nahradil ho AC Accelerem (presahuje limit asi o 150,-), ale ziskas bezproblemovou kartu, ktera nehreje a navic ma uz i solidni vykon.
Vim, ze jsem trochu pres limit, ale tuhle kartu ma nejen tady spousta lidi a je s ni spokojena, takze se to imho vyplati
Poslední co sem měl byla tuším HD 4550, ty předtím si nepamatuju.
Z těch pasivních vypadá zajímavě snad jen Sapphire HD 4670, ale obávám se jestli se mi vejde do skříně - kvůli bočnímu nasávání.
Accelero mi zase sebere IMHO další dva sloty, které potřebuju :-(
DOPLNĚNÍ: Zatím mám vybranou Zotac GeForce 9500GT, rozměrově by se měla vejít, jen se obávám, že zabírá víc jak jeden slot (ten pasív je celkem vysoký). Ofukovat by se měla dát optimálně a cena je taky příjemná...
Dnes jsem koupil tohoto Leadteka a po prvních minutách jsem velice spokojený. Ve Win7 jsem s ní měl zatížení u fullHD videa mezi 5-10% (pod MacOS 30%) - nevím jak je to možné (MPC HC nepoužívám a hrátek s DXVA jsem se vzdal už dávno). Chladiče horké nejsou. Jen nemá dva digitální výstupy (to má tahle).
PS: proti ATI HD3870 se mi zdá písmo v postu mázlé (nikde jinde jsem si toho nevšiml, propojení přes DVI)
ja mam na work station toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66636. Ma to iba DDR2, slabucke jadro, ale na bezne pouzivanie to uplne imho staci. Nie ze by to menilo nejako vyrazne profil a vykon karty, akurat moja ma 128 bit. Ale zas co by clovek cakal pod 900 Czk bez DPH, ze ano.