Vyplatí se VelociRaptor jako systémový disk?
Zdravím, viz.nadpis. Zvažuju koupi VelociRaptora 150GB a zajímá mě jestli tam za ty prachy bude podstatný výkonový nárust. Chci koupit nový disk, konkrétně WD Caviar Black 1TB s 500GB plotnama, tak ve srovnání s ním. Ten Black by šel rozdělit, ale samostatný disk na systém a ProgramFiles je elegantnější. Další řešení by bylo SSD, ale do 3500Kč asi žádné kvalitní neseženu. Tak poraďte, díky.
Re: Vyplatí se VelociRaptor jako systémový disk?
Já bych se asi na VelociRaptora vykašlal a koupil 2 normální disky do RAID1, ale hodně to záleží na tom, co na pc nejčastějc děláš.
Já si taky myslim, že se nevyplácí. WD s raptorama už dávno ujel vlak. Nemá smysl pořizovat Raptora, když je o 20% rychlejí jak normální disk a SSD je o 400% rychlejší. Hlavně ty nový Intely už nejsou až tak předražený, a výkon stenej jak ty starý, ala hodně dobrej.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Já bych se asi na VelociRaptora vykašlal a koupil 2 normální disky do RAID1, ale hodně to záleží na tom, co na pc nejčastějc děláš.
skusim pohnat PiTa, s tym sme robili porovnania mojho 300g raptora vs jeho (neraid) system disku. Pokial ma pamat neklame, tak constant read / write bolo plus-minus to iste, random seek bol na raptore o polovicu lepsi. Skusim ho vecer pohnat koli konkretnym cislam (ak si bude pamatat)
IMO ale DOC_Zenith ma pravdu, pokial chces iba systemovy disk, hod do SSD, aj ked ma raptor pekny random seek tak SSD sa nevyrovna ani zdaleka v nicom.
ja tak spravim po vianociach, raptor prejde ako "current project" disk a SSD ako cisty system
edit a v pripade kupy raptora - priprav sa na palbu z MG 42 pri seeku
tiež si myslím že sa neoplatí, ak by si kúpil 1TB disk a využil z neho len prvých 150GB, tak prístupové doby budú podobne nízke ako u velociraptoru a v prípade upgradu na ssd by sa využil aj zbytok kapacity..